HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND, DE HOLLANDSE WATERLINIES IN 360 GRADEN

HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND, DE HOLLANDSE WATERLINIES IN 360 GRADEN

De Hollandse Waterlinies zijn een uniek stelsel van verdedigingswerken en waterwerken in Nederland, dat werd aangelegd om het land te beschermen tegen vijandelijke invasies. Deze waterlinies maakten gebruik van inundaties, waarbij grote delen van het land onder water werden gezet om de vijand te hinderen en te vertragen.

Er zijn twee belangrijke waterlinies in Nederland: de Oude Hollandse Waterlinie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

OPLADEN EN EEN NACHTJE SLAPEN MET WELLNESS IS UNIEK IN FORT RESORT DE BEEMSTER

DE HOLLANDSE WATERLINIES

DE HOLLANDSE WATERLINIES

De Hollandse Waterlinies zijn een uniek stelsel van verdedigingswerken en waterwerken in Nederland, dat werd aangelegd om het land te beschermen tegen vijandelijke invasies. Deze waterlinies maakten gebruik van inundaties, waarbij grote delen van het land onder water werden gezet om de vijand te hinderen en te vertragen.

Er zijn twee belangrijke waterlinies in Nederland: de Oude Hollandse Waterlinie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Oude Hollandse Waterlinie: Deze waterlinie werd aangelegd in de 17e eeuw en strekte zich uit van Muiden tot Gorinchem. De belangrijkste vestingsteden in deze linie waren onder andere Muiden, Naarden, Weesp, Utrecht en Gorinchem. Bij dreiging kon het gebied tussen de steden onder water worden gezet, waardoor de vijand werd gedwongen om zich door ondiep en moeilijk begaanbaar terrein te bewegen.
Nieuwe Hollandse Waterlinie: Deze waterlinie werd in de 19e eeuw aangelegd als uitbreiding en verbetering van de Oude Hollandse Waterlinie. De linie strekte zich uit van Muiden tot aan de Biesbosch en omvatte steden als Utrecht, Gorinchem, Vreeswijk, Culemborg en Nieuwersluis. Naast inundaties maakte deze linie ook gebruik van forten, bunkers en andere verdedigingswerken om een invasie te voorkomen.
De Hollandse Waterlinies hebben meerdere malen een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De bekendste inzet van de waterlinies was tijdens de Frans-Nederlandse oorlog in de 17e eeuw en de Tweede Wereldoorlog in de 20e eeuw. In beide gevallen bleken de linies effectief in het tegenhouden van vijandige troepen.

Tegenwoordig worden de waterlinies voornamelijk gebruikt als toeristische attracties en cultureel erfgoed. Veel forten en andere verdedigingswerken zijn opengesteld voor het publiek en bieden inzicht in de militaire geschiedenis van Nederland. Daarnaast dienen de linies ook als belangrijke natuurgebieden, waar flora en fauna gedijen in het waterrijke landschap.

MEER INFO

UNESCO FORT EDAM

Het Slot Edam maakt geen deel uit van de Hollandse Waterlinies. De Hollandse Waterlinies zijn een stelsel van verdedigingswerken en inundatiegebieden die werden gebruikt als verdedigingslinies in Nederland. Ze omvatten onder andere de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het Slot Edam, gelegen in de stad Edam, is een historisch kasteel, maar het maakt geen deel uit van de waterlinies. Het kasteel diende voornamelijk als residentie voor de lokale heren van Edam en had een defensieve functie in die zin dat het diende ter verdediging van de stad.

Hoewel het Slot Edam interessant is vanuit historisch en architectonisch oogpunt, behoort het niet tot de specifieke verdedigingswerken die deel uitmaken van de Hollandse Waterlinies.

Sinds 2021 Unesco werelderfgoed

MEER INFO
 

 

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

 
 
 

FORT BIJ SPIJKERBOOR

Het Fort bij Spijkerboor is echter een verdedigingsfort dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam, een UNESCO Werelderfgoedlocatie in Nederland. Het fort bevindt zich in de buurt van het dorp Spijkerboor, in de provincie Noord-Holland.

 

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie die in de late 19e en vroege 20e eeuw werd gebouwd om de stad Amsterdam te beschermen. Het bestond uit forten, batterijen, sluizen en waterwerken die werden gebruikt om een groot gebied rond de stad onder water te zetten in geval van vijandige aanvallen.

Het Fort bij Spijkerboor was een onderdeel van deze verdedigingslinie. Het fort is een van de grootste en best bewaarde forten van de Stelling van Amsterdam. Tegenwoordig is het fort opengesteld voor publiek en kunnen bezoekers rondleidingen maken om meer te leren over de geschiedenis en functie van het fort.

Hoewel het Fort bij Spijkerboor en het Slot Edam beide historische verdedigingswerken zijn in Noord-Holland, hebben ze geen directe relatie tot elkaar.

BEKIJK DE LIGGING UIT DE LUCHT IN 3D

MEER INFO
 
 
 

MUIDEN

Muiden, een stad in de provincie Noord-Holland, heeft inderdaad een UNESCO-erfgoedlocatie: het Muiderslot. Het Muiderslot, ook bekend als het Muiden Castle, is een middeleeuws kasteel gelegen aan de monding van de Vecht-rivier in Muiden. Het is een van de bekendste kastelen van Nederland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw.

Het Muiderslot is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie die werd gebouwd tussen 1880 en 1914 en bestaat uit een reeks forten, dijken, sluizen en waterwerken rondom de hoofdstad Amsterdam. Het doel was om Amsterdam te beschermen tegen vijandelijke aanvallen.

Het Muiderslot speelde een strategische rol in de verdediging van Amsterdam en diende als een belangrijk onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is een goed bewaard gebleven kasteel met prachtige tuinen en historische kamers die open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen het kasteel verkennen, de rijke geschiedenis ontdekken en genieten van de culturele en educatieve activiteiten die er worden georganiseerd.

BEKIJK DE LIGGING VAN UIT DE LUCHT IN 3D

MEER INFO
 

FORT BEEMSTER MET LAADPALEN

Hotel Fort Resort Beemster is een wellnessresort gevestigd in het fort bij Spijkerboor, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt in de gemeente Beemster in de provincie Noord-Holland, Nederland.

Het Fort Resort Beemster is uniek omdat het historische fort is omgebouwd tot een luxe wellness- en spa-bestemming. Het combineert moderne faciliteiten en ontspanning met de historische en architectonische charme van het fort.

Het resort biedt verschillende wellnessfaciliteiten, waaronder sauna's, stoombaden, zwembaden, ontspanningsruimtes en diverse behandelingen. Gasten kunnen genieten van massages, gezichtsbehandelingen, lichaamspakkingen en andere wellnessactiviteiten.

Naast de wellnessfaciliteiten heeft het Fort Resort Beemster ook een restaurant waar gasten kunnen genieten van gezonde maaltijden en drankjes. Het biedt ook accommodatie, zodat bezoekers kunnen verblijven slapen en optimaal kunnen genieten van de wellnesservaring.

Het Fort Resort Beemster is een populaire bestemming voor wellness-liefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam. Het combineert ontspanning met cultureel erfgoed en biedt een unieke ervaring in een prachtige omgevin

 

BEKIJK DE LIGGING UIT DE LUCHT IN 3D

 
Booking.com

EDAMMER KAAS

Edammer kaas is een bekende kaassoort die zijn oorsprong vindt in de stad Edam, gelegen in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het staat bekend om zijn karakteristieke ronde vorm en rode, wasachtige korst.

Edammer kaas wordt gemaakt van koemelk en heeft een milde, licht pittige smaak. Het heeft een stevige textuur en een lichtgele kleur. De kaas wordt traditioneel in ronde vormen geproduceerd, die vaak worden verpakt in rode of gele wassen om de kaas te beschermen.

De rijpingstijd van Edammer kaas varieert, maar de meeste Edammers worden relatief jong gegeten. Dit betekent dat de kaas een zachte en soepele textuur heeft en een subtiele smaak heeft. Edammer kaas kan zowel jong als oud worden gegeten, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Tegenwoordig wordt Edammer kaas over de hele wereld geëxporteerd en genoten als een populaire kaas. Het is veelzijdig in gebruik en kan worden geserveerd als onderdeel van een kaasplank, gebruikt worden in salades, gesmolten worden op broodjes of sandwiches, of gewoon als een smakelijk tussendoortje worden gegeten.

Hoewel de productie van traditionele Edammer kaas in Edam is verminderd, blijft het een symbool van Nederlandse kaascultuur en een herkenbaar stukje culinair erfgoed.

KAASJE BESTELLEN

EDAM

Edam is een historische stad gelegen in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het staat bekend om zijn schilderachtige grachten, historische gebouwen en zijn associatie met Edammer kaas.

Edam heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Het was ooit een welvarende havenstad en lid van de Hanze, een middeleeuws handelsverbond. Veel van de historische architectuur in de stad getuigt van het welvarende verleden, met prachtige gevels, grachtenpanden en kerken.

Een van de meest iconische kenmerken van Edam is de kaasmarkt. Hoewel de kaasmarkt tegenwoordig voornamelijk een toeristische attractie is, herinnert het aan de tijd waarin Edam bekend stond om zijn kaashandel. De kaasmarkt is een kleurrijk spektakel waar kaasdragers traditionele kostuums dragen en kaaswielen wegen en verhandelen.

Naast de kaasmarkt biedt Edam ook andere bezienswaardigheden en attracties. De stad heeft een aantal interessante musea, waaronder het Edams Museum, dat de geschiedenis en cultuur van de stad belicht. Er zijn ook charmante straatjes om te verkennen, grachten om langs te wandelen en gezellige cafés en restaurants om te genieten van lokale gerechten.

Edam ligt op korte afstand van Amsterdam en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Het is een populaire bestemming voor dagtochten en wordt gewaardeerd om zijn authentieke sfeer, historische charme en natuurlijk zijn beroemde Edammer kaas.

BLIJF SLAPEN BIJ...MET LAADPALEN

Van der Valk Volendam is een hotel en restaurant gelegen in Volendam, een pittoresk dorp aan het Markermeer in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het hotel maakt deel uit van de bekende Van der Valk hotelketen.

Het Van der Valk Volendam hotel biedt comfortabele accommodatie met verschillende kamertypes om aan de behoeften van verschillende gasten te voldoen. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van faciliteiten zoals een eigen badkamer, televisie en gratis wifi. Sommige kamers hebben ook een balkon of uitzicht op het omliggende landschap.

Het hotel heeft ook diverse faciliteiten, waaronder een restaurant waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, variërend van internationale gerechten tot lokale specialiteiten. Er is ook een bar en een terras waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een drankje.

Daarnaast beschikt Van der Valk Volendam over vergader- en evenementenfaciliteiten, fitnessruimte, binnenzwembad en sauna. Gasten kunnen ook fietsen huren om de prachtige omgeving van Volendam en de nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen.

Volendam zelf staat bekend om zijn traditionele klederdracht, vissersgeschiedenis en de karakteristieke haven. Het is een populaire bestemming voor toeristen die de authentieke Nederlandse cultuur willen ervaren. Van der Valk Volendam biedt bezoekers een comfortabele uitvalsbasis om Volendam en de omgeving te verkennen.

Het heeft vier laadpalen!

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online en Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje