BIJ EEN BEZOEK AAN HET SCHILDERACHTIGE FLAM HOORT OOK DE RIT MET DE FLAMSBANA

 Flåm is een schilderachtig dorpje gelegen aan de Aurlandsfjord, een zijarm van de Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen. Flåm staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, met steile bergen, watervallen en fjorden.

: De Flåmsbana is een beroemde smalspoorweg die Flåm verbindt met het bergstation Myrdal, dat zich op ongeveer 867 meter boven zeeniveau bevindt. De treinreis is ongeveer 20 kilometer lang en biedt een spectaculair uitzicht op het fjordenlandschap, watervallen, bergen en valleien.
Adembenemende uitzichten: De treinreis staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzichten. Onderweg passeert de trein steile hellingen, maakt het talloze bochten en biedt het zicht op enkele van de meest indrukwekkende natuurlijke landschappen van Noorwegen.

MEER INFO EN PRIJZEN
 
luisteren
 

MEER INFORMATIE OVER FLAM

DIT MOET U GEDAAN HEBBEN!

De Flåmsbana is een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bevolking. Je kunt de treinreis ervaren door in Flåm op te stappen, maar je kunt ook vanuit andere plaatsen zoals Bergen of Oslo naar Myrdal reizen en daar aan de Flåmsbana beginnen.
De Flåmsbana is een van de meest populaire toeristische activiteiten in Noorwegen vanwege de unieke en prachtige ervaring die het biedt. Als je Flåm bezoekt, is een ritje met de Flåmsbana zeker een aanrader om de prachtige natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen.

 

Het prachtige Flåm met zijn 350 inwoners ligt in het binnenste deel van de Aurlandsfjord, een zijrivier van de langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Omgeven door steile berghellingen en brullende watervallen, biedt Flåm de wilde en dramatische natuur op zijn best. Gelegen in het dorp Flåm is het startpunt van de unieke Flåm-spoorweg, algemeen erkend als een van de steilste en mooiste spoorwegen ter wereld.

Het gebied bevat ook de spectaculaire Nærøyfjord, beloond als UNESCO-werelderfgoed en vele andere beroemde en unieke attracties!

 

Het schip ligt in Flåm aan de kade. Het is ca. 20 meter lopen naar het dorpje. Er bevindt zich bij het Flåm station het gehele jaar door een VVV. Grote cruiseschepen naar Flam meren aan bij een kade in het havengebied. De werf ligt op korte loopafstand van de haven.

 
KIJK HIER VOOR ALLE ACTIVITEITEN IN FRAM

KIJK HIER VOOR ALLE ACTIVITEITEN IN FRAM

Reserveer hier online voor de beste prijs!

reserveren
 
DE TREINREIS
DE TREINREIS

Reserveer een retour ticket met plaatsen, opgeven bij het reserveren van de cruise!

Wanneer je het station van Flåm binnen wandelt, zal je de nostalgische treinen van de Flåmsbana meteen opmerken. Stap aan boord van de ouderwetse groene wagons met grote panoramische ramen en ga een onvergetelijke treinreis tegemoet. De rijtuigen hebben een houten interieur, met comfortabele stoelen. Hoewel ze zijn uitgerust met moderne voorzieningen zoals airconditioning, behouden ze nog steeds enkele elementen die verwijzen naar vroeger.

Een bijzonder kenmerk aan de Flåmsbana-trein zijn de extra grote ramen die een ononderbroken uitzicht bieden op het landschap gedurende de hele reis. Waar je ook een plekje kan bemachtigen, je geniet ten volle van de prachtige landschappen van Noorwegen

 
FLAM DE MOOIE UITZICHTEN
FLAM DE MOOIE UITZICHTEN

Spring op de shuttlebus van Flam naar het spectaculaire uitkijkpunt Stegastein. Op slechts 30 meter van de berghelling en 650 meter boven de fjord kunt u genieten van het geweldige natuurlijke uitzicht.

 
RONDLEIDING DOOR FLAM
RONDLEIDING DOOR FLAM

Ontdek een van de mooiste fjordgebieden van Noorwegen tijdens een rondleiding door Flam. Bezoek de staafkerk van Borgund, bewonder de schilderachtige vergezichten vanaf het uitkijkpunt Stegastein, bekijk het oude dorp Leardal en meer.

Bewonder de middeleeuwse houten structuur van de staafkerk van Borgund
Reis door een bergwegtunnel van bijna 25 kilometer lang
Geniet van een onvergetelijke reis langs een van de 18 schilderachtige routes van Noorwegen
Zweef 650 meter boven de Aurlandsfjord bij het uitkijkpunt Stegastein
Profiteer van een handige ophaal- en terugbrengservice bij de haven van het cruiseschip

 

BEKIJK HIER EEN AANTAL MOGELIJKHEDEN OM VAN UIT ROTTERDAM FLAM MET EEN CRUISE TE BEZOEKEN

TIP VAN CRUISE CAPTAIN

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Flåm. Stegastein is een prachtig ontworpen uitkijkpunt op 650 meter hoogte bij Flåm. Je kunt er eenvoudig komen met een busje vanuit het dorp. De constructie van Stegastein is een attractie op zich. Het platform is 4 meter breed en steekt maar liefst 30 meter uit de bergwand. Aan het einde is een wand van glas waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op het Aurlands fjord.

 
 

IJsland reizen

                      (advertentie)

 

                           (advertentie)

 

Scandinavië met Voigt Travel

                          (advertentie)

 
 

                          (advertentie)

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online en Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje