VAAR MET DE NOORSE HURTIGRUTEN CRUISEMAATSCHAPPIJ DOOR DE NOORSE FJORDEN

VAAR MET DE NOORSE HURTIGRUTEN CRUISEMAATSCHAPPIJ DOOR DE NOORSE FJORDEN

Hurtigruten is een Noorse cruisemaatschappij die bekend staat om haar inspanningen om duurzamer te worden. Hier zijn enkele sleutelpunten over hun duurzaamheidsinspanningen:

Milieuvriendelijke Schepen: Hurtigruten heeft geïnvesteerd in de bouw van nieuwe schepen en de renovatie van bestaande schepen om ze milieuvriendelijker te maken. Dit omvat het gebruik van schonere brandstoffen zoals vloeibaar aardgas (LNG) en biobrandstoffen, en het implementeren van hybride technologieën om de uitstoot te verminderen.

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN STOER CRUISEVAKANTIE NAAR ANTARTICA

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN STOER CRUISEVAKANTIE NAAR ANTARTICA

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, 360 graden en 2D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere cruise vakantie. Ik werk hier voor samen met Captain Cruise. Ik ga op deze website proberen om de vraag wat is nu belangrijker het schip of de bestemming te beantwoorden.Reserveer hier nu een cruise-only met de laagste prijs garantie!

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne cruise vakantie!

HURTIGRUTEN IS DE DUURZAAMSTE CRUISE LINE

Hurtigruten staat ook bekend als de “Postboot” in Noorwegen. U vaart door de prachtige natuur en geniet tegelijkertijd van het echte Noorse leven. Sinds 1893 is deze lijndienst in de vaart en heeft sinds dien veel passagiers en vracht vervoerd. Vroeger voeren de schepen tussen Bergen en Kirkness. De belangrijke verbinding werd de Hurtig ruten (snelste route) genoemd. En nu 125 jaar later is deze dienst nog steeds onderdeel van het mooie Noorwegen.

Hurtigruten Group is de wereldleider op het gebied van verkenningsreizen en 's werelds grootste expeditiecruisebedrijf. Dit brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om ervoor te zorgen dat duurzaamheid is geïntegreerd in al onze activiteiten. Met de UN Sustainable Development Goals als kader richten we ons op innovatie, technologie en concrete maatregelen om zo verantwoord mogelijk te verkennen.

MEER INFO

DURFT U DIT AAN?

Ga aan land en maak een cruise met kleine bootjes om charmante dieren in het wild en spectaculaire bevroren landschappen te ontdekken - van besneeuwde bergen tot ijsbergen en gletsjers.

We bevaren deze poolwateren al meer dan 20 jaar. Onze expeditieschepen combineren hybride technologie met een eersteklas ervaring aan boord, ontworpen voor uw veiligheid en comfort.

Leer meer over de fascinerende geschiedenis en wetenschap van Antarctica door middel van lezingen en praktische projecten. Geniet met volle teugen van je ontdekking van het witte continent, wetende dat we de laagst mogelijke CO2-voetafdruk hebben van alle expeditiecruises naar Antarctica.

alle afvaarten

ONTDEK ANTARTICA MET DE MS FRIDTJOF NANSEN

ONTDEK ANTARTICA MET DE MS FRIDTJOF NANSEN

 

 
Beleef het Avontuur van je Leven: Ontdek Antarctica met de MS Fridtjof Nansen

Begin aan een onvergetelijke reis vanuit het bruisende Buenos Aires naar de serene schoonheid van Antarctica aan boord van de MS Fridtjof Nansen, Hurtigruten's state-of-the-art, milieuvriendelijke hybride schip. Deze expeditiecruise biedt een unieke combinatie van comfort, avontuur en duurzaamheid.

Vertrek vanuit Buenos Aires Uw avontuur begint in de levendige hoofdstad van Argentinië, waar cultuur, geschiedenis en Argentijnse gastvrijheid samenkomen. Geniet van de lokale keuken en verken de kleurrijke straten voordat u aan boord gaat van de MS Fridtjof Nansen.

Duurzaam en Comfortabel De MS Fridtjof Nansen, vernoemd naar de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger, weerspiegelt Hurtigruten's toewijding aan duurzaamheid. Met haar hybride technologie vermindert dit schip de uitstoot en vaart het stiller, wat zorgt voor een minimale verstoring van het kwetsbare Antarctische ecosysteem.

Ontdek de Wonderen van Antarctica Terwijl u door de ongerepte wateren van de Zuidelijke Oceaan vaart, wordt u omringd door adembenemende ijssculpturen en een overvloed aan wilde dieren. Ervaar het leven van pinguïns, zeehonden en walvissen van dichtbij, terwijl onze ervaren gidsen u meenemen op zodiactochten en landexcursies.

Educatieve Lezingen en Activiteiten Aan boord biedt de MS Fridtjof Nansen een reeks educatieve programma's en lezingen over de Antarctische geschiedenis, geologie en ecologie, geleid door ons deskundige expeditieteam.

Comfort en Luxe Na een dag vol ontdekkingen, kunt u zich ontspannen in uw comfortabele hut, genieten van wereldklasse maaltijden in onze restaurants, of ontspannen in de panoramalounge en genieten van het uitzicht.

Boek Nu uw Hurtigruten Expeditie Ga met ons mee op een onvergelijkbare expeditiecruise naar Antarctica. Ervaar de ongeëvenaarde schoonheid van het meest afgelegen continent op aarde, aan boord van de revolutionaire MS Fridtjof Nansen. Reserveer nu uw hut en maak deel uit van dit buitengewone avontuur!

AFVAARTEN EN PRIJZEN

MS FRIDJOF NANSEN SCHONER EN STILLER

MS Fridjof Nansen, nieuw, schoner en stiller
In 2020 wordt het schip ter water gelaten en zal het unieke expeditiecruises gaan varen! Het schip is een zuster schip van het MS Roald Amundsen, dat is 2019 is toegevoegd aan de vloot. Het schip wordt aangedreven door het hybride accu. Beiden schepen zijn speciaal gebouwd voor het poolgebied om nieuwe bestemmingen te ontdekken en tegelijkertijd comfort te geven aan de passagiers. Met deze schepen zet de rederij een stap richting duurzaam reizen!

Het schip heeft een tweeverdieping hoge observatiedek, zodat u niets hoeft te missen. Aan boord zijn meerdere high-tech gadgets, zoals touchscreens en wetenschappelijke apparatuur. U kunt bestemmingen bezoeken waar u anders nooit zou komen!

Het interieur is af te leiden naar de Scandinavische materialen. Het schip beschik over meer dan 50% aan buitenhutten en sommige hebben een prive balkon. Achterop het schip zijn de suites gelegen met een jacuzzi.

Op het schip zijn 3 restaurants, een wellness centrum, buitenzwembad, sauna met panoramisch uitzicht en jacuzzi’s!

MEER INFO EN AFVAARTEN

WIST U DAT DE HURTIGRUTEN DE ORGINEELSTE MANIER IS OM EEN CRUISE TE MAKEN IN NOORWEGEN

ONTDEK DE NOORSE KUSTPRACHT MET DE MS POLARLYS


Een Reis van Bergen naar Berlevåg

Stap aan boord van de MS Polarlys voor een onvergetelijke cruise langs de adembenemende kust van Noorwegen. Van het historische Bergen tot de idyllische Lofoten-eilanden en het pittoreske Berlevåg, deze reis belooft een schat aan natuurlijke schoonheid en culturele verrijking.

Bergen: Het Begin van uw Noorse Avontuur Uw reis begint in Bergen, de poort naar de fjorden, bekend om zijn kleurrijke Bryggen-kade en levendige markten. Ontdek de lokale geschiedenis en geniet van de Noorse gastvrijheid voordat u aan boord gaat van de MS Polarlys.

Florø, Molde en Rørvik: Kustjuwelen Terwijl we noordwaarts varen, bezoeken we charmante kuststeden zoals Florø, Molde en Rørvik. Elke locatie biedt zijn eigen unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele schatten, van Molde's adembenemende uitzicht op de fjorden tot de historische diepte van Rørvik.

De Betoverende Lofoten-eilanden Een hoogtepunt van de reis is de Lofoten-archipel, bekend om zijn dramatische pieken, glasheldere wateren en traditionele vissersdorpen. Verken de ongerepte landschappen en ervaar de serene schoonheid van deze Noordelijke parels.

Stokmarknes en Berlevåg: Noordelijke Ontdekkingen Terwijl we verder noordwaarts varen, stoppen we bij Stokmarknes, de geboorteplaats van Hurtigruten, en Berlevåg, een afgelegen vissersgemeenschap. Deze unieke bestemmingen bieden een authentieke ervaring van het Noorse kustleven en de ongetemde natuur.

Aan Boord van de MS Polarlys Geniet van het comfort en de faciliteiten van de MS Polarlys, uw thuis weg van huis. Met comfortabele accommodaties, uitstekende eetgelegenheden en panoramische lounges is elk moment aan boord een deel van uw Noorse avontuur.

afvaarten, prijzen en reserveren

ONTDEK DE NOORSE KUSTPRACHT MET DE MS POLARLYS

DUURZAAMHEID WAAR ZE TROTS OP ZIJN

Hurtigruten Group is de wereldleider op het gebied van verkenningsreizen en 's werelds grootste expeditiecruisebedrijf. Dit brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om ervoor te zorgen dat duurzaamheid is geïntegreerd in al onze activiteiten. Met de UN Sustainable Development Goals als kader richten zi zich op innovatie, technologie en concrete maatregelen om zo verantwoord mogelijk te verkennen.


Hurtigruten Group is sinds 1893 actief in en verkent enkele van de meest uitdagende wateren ter wereld; hun roots gaan terug naar de Noorse poolhelden. Vandaag staan ​​we voor de grootste en moeilijkste uitdagingen in onze meer dan 125-jarige geschiedenis. Klimaatverandering, plastic afval en niet-duurzaam massatoerisme, die allemaal kwetsbare ecosystemen veranderen en dieren in het wild bedreigen.

Nu we een nieuw tijdperk van expeditiecruises en avontuurlijk toerisme ingaan, streeft Hurtigruten Group ernaar om nieuwe normen te stellen en te stellen voor de enture-reisindustrie.

Daarom  bouwen zij hybride-elektrisch aangedreven expeditiecruiseschepen ooit
zijn de eerste grote reisorganisatie  die plastic voor eenmalig gebruik heeft verwijderd uit onze hele vloot en onze hotels
investeren in het opleiden van onze gasten en het creëren van ambassadeurs voor elke bestemming op elke reis door gasten actief te betrekken bij de culturen die we bezoeken, de ecosystemen die we verkennen  en de gevolgen van klimaatverandering die we waarnemen
VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling als kader
Het bedrijf en de activiteiten hebben een directe invloed op veel van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN, met name die welke verband houden met verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, leven onder water en meer. Dit is waar zij geloven dat ze de meeste positieve impact kunnen hebben - voor de samenleving als geheel en voor het bedrijf, zowel nu als in de toekomst.

 

Daarnaast hebben we vier SDG-doelen gekozen die onze basis vertegenwoordigen, onze license to operate. Dit zijn doelen die verband houden met kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, vrede en gerechtigheid. Ze vertegenwoordigen de waarden die de kern vormen van Hurtigruten en zijn ingebed in alles wat ze doen.

 

Voortbouwend op onze passie, competentie en erfgoed, is Hurtigruten Group - met hun toegewijde bemanning en medewerkers - vastbesloten om deze uitdagingen aan te gaan. Ze laten een voetafdruk achter waar we trots op zijn, dragen bij aan duurzame ontwikkeling en creëren positieve verandering door onze activiteiten.

 

 

Hurtigruten Noorwegen start een van Europa's grootste milieuverbeteringen

PERSBERICHT - 21 FEBRUARI 2022 12:51

Hurtigruten Noorwegen start een van Europa's grootste milieuverbeteringenHurtigruten Noorwegen is begonnen met een van Europa's grootste milieuvriendelijke scheepsupgrades. Met moderne technologie zullen de herbouwde schepen de CO2 - uitstoot met 25 procent en de NOx-uitstoot met maar liefst 80 procent verminderen.

Met de upgrades, die in 2023 worden voltooid, kunnen gasten zich verheugen op groenere afvaarten op alle zeven Norwegian Coastal Express-schepen van Hurtigruten Noorwegen.

"Dit is de grootste milieuverbetering in de geschiedenis van Hurtigruten en een van de grootste in zijn soort in Europa. Dit zal een echte impact hebben op het verminderen van de uitstoot in de Noorse wateren. Het feit dat een dergelijke investering ook leidt tot rimpeleffecten in de lokale gemeenschappen langs de kust, is iets waar we erg trots op zijn", zegt Hedda Felin, CEO van Hurtigruten Noorwegen.

Drie van de zeven schepen worden omgebouwd tot hybride schepen. De eerste is MS Richard With, die zich momenteel op Myklebust Yard in het noordwesten van Noorwegen bevindt, waar het schip zal worden uitgerust met gloednieuwe hoofdmotoren en batterijpakketten. Hetzelfde zal ook worden gedaan aan boord van de MS Kong Harald en MS Nordlys.

Drie andere schepen – MS Nordnorge, MS Nordkapp en MS Polarlys – zullen ook worden geüpgraded en zullen SCR-faciliteiten aan boord hebben. Dit zal de NOx-uitstoot met maar liefst 80 procent verminderen. Het laatste schip in de vloot, MS Vesterålen, werd al in 2019 geüpgraded met gloednieuwe motoren en SCR-faciliteiten.

“Ons doel is nulemissie! Maar de technologie is nog niet volwassen genoeg, en we moeten doen wat we kunnen om de uitstoot te verminderen met de beste technologie die vandaag beschikbaar is en de levensduur van de iconische schepen die we in onze vloot hebben te verlengen," zei Felin.

 Hurtigruten Noorwegen-topman Hedda Felin. Foto: Espen Mills / Hurtigruten Noorwegen
Noorse technologie

Hurtigruten Noorwegen heeft een overeenkomst gesloten met Kongsberg Maritime voor de schepen die hybride worden.

"Dit is een van de grootste milieutechnische upgrades van schepen in Europa", zegt Egil Haugsdal, President van Kongsberg Maritime.

“Hurtigruten Noorwegen maakt duurzame keuzes voor haar bestaande vloot. Het is de moeite waard om te werken met een bedrijf dat onze toekomstgerichte benadering van technologie en het milieu deelt, en niet in de laatste plaats om te werken aan schepen waar zoveel mensen een nauwe band mee hebben”, aldus Haugsdal.

MS Richard With komt 9 augustus terug van werf. MS Kong Harald zal dan koers zetten naar Myklebust Yard om soortgelijke upgrades uit te voeren. MS Nordlys zal volgen en in de zomer van 2023 zullen alle schepen in de Costal Express volledig worden geüpgraded.

 Ook MS Kong Harald wordt omgebouwd tot hybride schip. Foto: Stian Klo / Hurtigruten Noorwegen
 

Over het project:


Kongsberg Maritime is verantwoordelijk voor het ontwerp en de upgrades van de drie schepen die de grootste upgrade zullen ondergaan: MS Richard With, MS Nordlys en MS Kong Harald. De schepen zullen hybride schepen zijn met grote batterijpakketten en nieuwe motoren van Noorse makelij.
Myklebust Yard krijgt de opdracht om de upgrades van de eerste twee schepen uit te voeren.
Alle zeven schepen van Hurtigruten Norway zullen ook worden uitgerust met SCR-systemen die de NOx-uitstoot met maar liefst 80 procent verminderen.
Alle schepen in de vloot van Hurtigruten Noorwegen hebben al walstroomconversie, waardoor uitstoot in havens met walstroom wordt geëlimineerd.
De upgrades omvatten verschillende andere kleine en grote veranderingen, zoals nieuwe propellerbladen, rompoptimalisatie, nieuwe bulbsteven, nieuwe versnellingen, generatoren en nieuwe besturingssystemen.
De grootschalige upgrade betekent dat alle zeven Costal Express-schepen van Hurtigruten Norway een emissie hebben die gelijk is aan Tier III, de strengste internationale norm voor NOx-emissies.
De upgrades omvatten ook de installatie van ultramoderne afvalwaterzuiveringsinstallaties om emissies naar zee te minimaliseren.
Hurtigruten Noorwegen zal ook op grote schaal gecertificeerde biobrandstoffen gebruiken om de CO2-uitstoot te verminderen.
MS Vesterålen werd al in 2019 geüpgraded met gloednieuwe motoren en SCR-faciliteiten.
 
Hurtigruten Group - Wereldleider in verkenningsreizen

Hurtigruten Noorwegen maakt deel uit van Hurtigruten Group, 's werelds toonaangevende avontuurlijke reisgroep, die unieke ervaringen biedt in de meest spectaculaire gebieden op aarde. De Groep streeft ernaar nieuwe normen voor de hele reisindustrie te verhogen en te stellen, door authentieke lokale ervaringen te bieden en tegelijkertijd een voetafdruk achter te laten om trots op te zijn.

Na de voortdurende groene upgrade van de vloot van Hurtigruten Noorwegen, zal de Groep zes hybride schepen hebben. De Hurtigruten Group stopte meer dan tien jaar geleden met het gebruik van zware stookolie en was de eerste expeditiecruisemaatschappij die niet-essentieel plastic voor eenmalig gebruik in onze hele operatie verbood.

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN CRUISE VAKANTIE.
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
Captain Cruise  088 5018501


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje