MAAK EEN MOOIE CRUISE VAKANTIE MET DE DUURZAMERE MSC CRUISE SCHEPEN

MAAK EEN MOOIE CRUISE VAKANTIE MET DE DUURZAMERE MSC CRUISE SCHEPEN

Het duurzaamheidsactieplan van MSC Cruises, dat werd ontwikkeld met de actieve betrokkenheid van medewerkers en externe partners, stelt zes belangrijke werkstromen binnen het bedrijf vast: de overgang naar een netto nuluitstoot, hulpbrongebruik en afval kritisch bekijken, ondersteuning van eigen mensen, investeren in duurzaam toerisme, het bouwen van groenere terminals, en duurzaam inkopen.

 
IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN MOOIE CRUISEVAKANTIE!

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN MOOIE CRUISEVAKANTIE!

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, 360 graden en 2D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere cruise vakantie. Ik werk hier voor samen met Captain Cruise. Ik ga op deze website proberen om de vraag wat is nu belangrijker het schip of de bestemming te beantwoorden.Reserveer hier nu een cruise-only met de laagste prijs garantie!

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne cruise vakantie!

BEKIJK DE MSC WORLD EUROPA NU OOK DOOR  DE VR BRIL

BEKIJK DE MSC WORLD EUROPA NU OOK DOOR DE VR BRIL

Log in met de VR bril op de website van Travel Slide en klik op de bril rechts onderaan. Bekijk het menu aan de rechter kant

MSC WORLD EUROPA IS HET DUURZAAMSTE CRUISE SCHIP VAN MSC

MSC WORLD EUROPA IS HET DUURZAAMSTE CRUISE SCHIP VAN MSC

De MSC World Europa is een baanbrekend cruiseschip van MSC Cruises, gelanceerd in 2022. Dit schip, behorend tot de World-klasse, is een van de grootste en meest technologisch geavanceerde cruiseschepen ter wereld. Het biedt een indrukwekkende reeks functies en faciliteiten die een nieuwe standaard zetten in de cruise-industrie.

De MSC World Europa is ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, uitgerust met de nieuwste technologieën om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Het schip maakt gebruik van vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste fossiele brandstof, wat helpt om de uitstoot van broeikasgassen en luchtvervuilende stoffen aanzienlijk te verminderen.

Aan boord van de MSC World Europa vinden passagiers een breed scala aan activiteiten en entertainmentopties. Het schip beschikt over luxueuze hutten, diverse restaurants met keukens van over de hele wereld, bars en lounges, een uitgebreid waterpark, sportfaciliteiten, een spa en wellnesscentrum, en een indrukwekkend theater voor live-optredens.

De MSC World Europa is ook ontworpen om de interactie met de zee te versterken, met uitgebreide promenades, panoramische liften en een adembenemend centraal atrium. Dit alles zorgt voor een unieke en onvergetelijke cruise-ervaring, terwijl passagiers luxueus kunnen reizen naar enkele van de meest gewilde bestemmingen in Europa en daarbuiten.

 
GRAND SUITE TERRACE WHIRLPOOL
GRAND SUITE TERRACE WHIRLPOOL

Bezetting: max. 4 pers. Afmeting: 44 m² inclusief balkon (hut 35m² / balkon 9m²). Kenmerken:
Tweepersoonsbed dat kan worden omgezet in twee eenpersoonsbedden (op aanvraag) / Inloopkast / Woonkamer met tweepersoons slaapbank / Badkamer met bad en haardroger / Interactieve TV / Telefoon / Wifi verbinding beschikbaar (tegen betaling) / Kluis / Minibar / Groot balkon met bubbelbad

 
LUXE BALKONY PROMENADE&VIEW
LUXE BALKONY PROMENADE&VIEW

Bezetting: max. 2 pers. Afmeting: 21m² inclusief balkon (hut 16m² / balkon 5m²). Kenmerken:
Een comfortabel tweepersoonsbed dat kan worden omgevormd tot twee eenpersoonsbedden (op aanvraag) / Een badkamer met douche en haardroger / Interactieve TV / Wi-Fi connectie (tegen betaling) / Telefoon / Kluis / Minibar / Kledingkast / Airconditioning.

 
OCEAN VIEW BELLA
OCEAN VIEW BELLA

Bezetting: max. 4 pers. Afmeting: 20m² Kenmerken: Panoramisch schuifraam dat in een glazen balustrade verandert / comfortabel tweepersoonsbed dat kan worden omgebouwd tot twee eenpersoonsbedden (op aanvraag) / interactieve TV / wifi connectie / telefoon / kluis / minibar / kledingkast / airconditioning.

 
 
MAAK EEN VIRTUELE TOUR OVER DE MSC SCHEPEN IN 360 GRADEN

MAAK EEN VIRTUELE TOUR OVER DE MSC SCHEPEN IN 360 GRADEN

Het menu bevindt zich aan de rechterkant.Gebruik de linker muisknop voorzichtig om naar rechts en links te kijken. Let op onder aan rechts zit de VR bril mogelijk,  een - en +  het knopje, het laatste vierkantje is voor een volledig beeld. 

gebruiksaanwijzing voor VR
BEKIJK DE MSC EURIBIA IN 360 GRADEN.

BEKIJK DE MSC EURIBIA IN 360 GRADEN.

Maak met de telefoon een foto van deze QR code, de presentatie wordt dan zichtbaar. Plaats de telefoon in de mobile VR bril

MSC VIRTUOSA VANUIT ROTTERDAM

MSC Virtuosa is in november 2020 ter water gelaten. Dit schip behoort tot de Meraviglia-Plus klasse. Ze is het zusje van de MSC Grandiosa. Dit schip van MSC Cruises biedt moderne cruisevakanties in mediterrane stijl met een verbeterde ervaring aan boord.

Aan boord vind u innovatieve technologie, buitengewoon entertainment, uitgebreide eetgelegenheden en uitstekende familiefaciliteiten. Een van haar fantastische eigenschappen is ZOE, de in de cabine, spraakgestuurde cruise-assistent.
Het hart van MSC Virtuosa is de overdekte promenade, bekend als Galleria Virtuosa. Dit beslaat twee dekken en herbergt veel geweldige plekken om te eten, drinken en winkelen. Dit sociale centrum van het schip wordt verlicht door een oogverblindende 80 meter lange LED-skydome met sfeerbeelden en digitale magie. ‘S Avonds komt de promenade tot leven met street party-vibes.

Een rustgevende en comfortabele nacht aan boord is vanzelfsprekend, want u vindt er een grote verscheidenheid aan passagiershutten en suites met opties voor absoluut comfort, wellness en luxe, evenals gezinsopties inclusief aansluitende hutten om het een beetje gemakkelijker te maken voor mensen die reizen met jongere gasten.

VOOR DE VR BRIL INLOGGEN OP DE WEBSITE VAN TRAVEL SLIDE EN KLIK OP HET BRILLETJE IN HET BEELD RECHTS ONDER

meer info

BEKIJK DE VIDEO'S MIDDELLANDSE ZEE CRUISE ONLY VP v.a. BARCELONA

Laat u inspireren door het schip en de steden. Prijs voor cruise only, vliegen o.a vanaf Rotterdam Airport en Brussel Airport

KLIK OP DE PLAATJES!

Meer info, prijzen en reserveren

MSC World Europa - Ship Visit
One Day in Barcelona - VR/360° guided city tour (8K resolution)
Marseille, France Guided Tour in 360 VR - Virtual City Trip -
Best Things to Do in Genoa, Italy
The Top 10 things to do in Naples | WHAT to do in Naples & WHERE
A Day in the Historic Port City of Messina, Sicily
Explore Malta in VR | Guided Tour in 360 VR | 4K video

BEKIJK DE STOERE DIGITALE KAART

We hebben een Google Earth kaart gemaakt met video's en het is nu mogelijk door alle havensteden in 360 graden te wandelen. Extra zijn een aantal hoogte punten met een hartje aangegeven

veel kijk plezier

BEKIJK DE STOERE DIGITALE KAART

DE ANDERE MSC SCHEPEN IN DE VERSCHILLENDE KLASSE

 
 FANTASIA KLASSE
FANTASIA KLASSE

MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina, MSC Preziosa

MSC Fantasia werd in 2008 in Marseille gedoopt. Het schip van 139.000 ton is het zusterschip van de MSC Splendida, MSC Divina en MSC Preziosa. Het schip heeft veel nieuwe faciliteiten van MSC Cruises, waaronder de exclusieve MSC Yacht Club en het populaire Sacramento Tex Mex Restaurant. Gecombineerd met de spannende routes, entertainment aan boord en comfortabele hutten!

Degenen die op zoek zijn naar een extra speciale cruise met een beetje extra luxe, moeten de MSC Yacht Club overwegen. Gasten die op dit niveau cruisen, zullen genieten van een fantastisch scala aan extra voordelen, zoals all-inclusive eten en drinken, een 24-uurs butler- en conciërgeservice, exclusieve restaurants en open dineren.
Ze kunnen ook optimaal profiteren van toegang tot exclusieve ruimtes zoals The One Sun Deck en Top Sail Lounge, met panoramisch uitzicht, een stijlvol restaurant, privézwembad en whirlpools. Passagiers van Yacht Club kunnen zelfs hun eigen kustexcursies op maat maken en privéwinkelmogelijkheden regelen.

 
 LIRICA KLASSE
LIRICA KLASSE

MSC Lirica, MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera
Een van de meest geliefde schepen in de MSC-vloot, de 58.625 ton zware MSC Lirica. Ze vaart in de Middellandse Zee en bezoekt de Baltische Staten. Samen met de MSC Armonia, MSC Opera en MSC Sinfonia behoren ze tot de Armonia klasse. Dit zijn de oudste schepen in de MSC vloot.

De MSC Lirica is intiem en gastvrij tegelijk, er kunnen iets meer dan 2.000 passagiers en een bemanning van meer dan 700 aan boord. De onlangs vernieuwde sfeer aan boord is verfijnd en nonchalant elegant met het mediterrane gevoel voor stijl dat altijd is geweest een kenmerk van MSC Cruises.

 
 SEASIDE KLASSE
SEASIDE KLASSE

MSC Seaside, MSC Seaview, MSC Seashore, MSC Seascape

De MSC Seaside is een schip apart samen met MSC Seaview en MSC Seashore. Het schip ziet er uniek uit en is geheel anders als de klasses ervoor. De MSC Seaside is een interactief cruiseschip waarbij u nauwelijks stil kunt blijven zitten als u eenmaal aan boord bent. Het schip zal een unieke cruise-ervaring bieden welke in totale verbinding staat met de zee. De publieke ruimtes buiten en binnen zullen nauw op elkaar aansluiten. Een unieke boulevard om het 323 meter lange schip zal worden voorzien met vele faciliteiten om te winkelen, eten en te zonnen. De panoramische liften bieden tevens een adembenemend uitzicht op zee.

De Zipline biedt u een geweldig uitzicht zowel over het schip als over de haven of de zee. Durft u het aan? Uniek op dit schip is de Skywalk, achter op het schip. Een glazen brug verbind het schip aan elkaar en staat gerand voor een prachtig uitzicht!

 
FANTASIA KLASSE
FANTASIA KLASSE

MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Divina, MSC Preziosa

MSC Fantasia werd in 2008 in Marseille gedoopt. Het schip van 139.000 ton is het zusterschip van de MSC Splendida, MSC Divina en MSC Preziosa. Het schip heeft veel nieuwe faciliteiten van MSC Cruises, waaronder de exclusieve MSC Yacht Club en het populaire Sacramento Tex Mex Restaurant. Gecombineerd met de spannende routes, entertainment aan boord en comfortabele hutten!

Degenen die op zoek zijn naar een extra speciale cruise met een beetje extra luxe, moeten de MSC Yacht Club overwegen. Gasten die op dit niveau cruisen, zullen genieten van een fantastisch scala aan extra voordelen, zoals all-inclusive eten en drinken, een 24-uurs butler- en conciërgeservice, exclusieve restaurants en open dineren.
Ze kunnen ook optimaal profiteren van toegang tot exclusieve ruimtes zoals The One Sun Deck en Top Sail Lounge, met panoramisch uitzicht, een stijlvol restaurant, privézwembad en whirlpools. Passagiers van Yacht Club kunnen zelfs hun eigen kustexcursies op maat maken en privéwinkelmogelijkheden regelen.

 
MERAVIGLIA KLASSE
MERAVIGLIA KLASSE

MSC Meraviglia en de MSC Bellissima

MSC Meraviglia a is het zusterschip van MSC Bellissima en biedt moderne cruisevakanties in mediterrane stijl met een verbeterde ervaring aan boord. Gebouwd in 2017, beschikt het tweede schip uit de Meraviglia-generatie van MSC Cruises over innovatieve technologie, buitengewoon entertainment, uitgebreide eetgelegenheden en uitstekende familiefaciliteiten. Een van haar fantastische eigenschappen is ZOE, de in de hut, spraakgestuurde cruise-assistent.
Het hart van MSC Meraviglia is de overdekte promenade, bekend als Galleria Bellissima. Dit beslaat twee dekken en herbergt veel geweldige plekken om te eten, drinken en winkelen. Dit sociale centrum van het schip wordt verlicht door een oogverblindende 80 meter lange LED-skydome met sfeerbeelden en digitale magie. ‘S Avonds komt de promenade tot leven met street party-vibes.

Een rustgevende en comfortabele nacht aan boord is vanzelfsprekend, want u vindt er een grote verscheidenheid aan passagiershutten en suites met opties voor absoluut comfort, wellness en luxe, evenals gezinsopties inclusief aansluitende hutten om het een beetje gemakkelijker te maken voor mensen die reizen met jongere gasten .

 
MERAVIGLIA PLUS KLASSE
MERAVIGLIA PLUS KLASSE

MSC Euribia, MSC Grandiosa, MSC Virtuosa

“MSC Euribia is groener dan groen” MSC Euribia wordt in 2023 ter water gelaten. Dit schip behoort tot de Meraviglia-Plus klasse. Ze is het zusje van de MSC Grandiosa & MSC Virtuosa. Dit schip van MSC Cruises biedt moderne cruisevakanties in mediterrane stijl met een verbeterde ervaring aan boord.

Aan boord vind u innovatieve technologie, buitengewoon entertainment, uitgebreide eetgelegenheden en uitstekende familiefaciliteiten. Een van haar fantastische eigenschappen is ZOE, de in de cabine, spraakgestuurde cruise-assistent.
Het hart van MSC Euribia is de overdekte promenade, bekend als Galleria Euribia. Dit beslaat twee dekken en herbergt veel geweldige plekken om te eten, drinken en winkelen. Dit sociale centrum van het schip wordt verlicht door een oogverblindende 80 meter lange LED-skydome met sfeerbeelden en digitale magie. ‘S Avonds komt de promenade tot leven met street party-vibes.

Een rustgevende en comfortabele nacht aan boord is vanzelfsprekend, want u vindt er een grote verscheidenheid aan passagiershutten en suites met opties voor absoluut comfort, wellness en luxe, evenals gezinsopties inclusief aansluitende hutten om het een beetje gemakkelijker te maken voor mensen die reizen met jongere gasten.

 
MSC WORLD EUROPA

MSC World Europa is het eerste schip in de vloot van MSC wereldklasse en ging 2022 in de vaart. Dit nieuwe schip vaart op LNG, één van de ‘s werelds schoonste en snelste scheepsbrandstoffen. De rederij zet een stap naar een zuinige en milieuvriendelijke scheepvaart. De  Y-vormstructuur van het schip zorgt voor een panoramisch uitzicht op zee en de G-boog van het schip is ontworpen om de stabiliteit en het comfort van de gasten te verbeteren. Het schip ziet er uniek uit. De MSC World Europa is een interactief cruiseschip waarbij u nauwelijks stil kunt blijven zitten als u eenmaal aan boord bent. Het schip zal een unieke cruise-ervaring bieden welke in totale verbinding staat met de zee.

 
MUSICA KLASSE
MUSICA KLASSE

MSC Musica, MSC Orchestra, MSC Poesia, MSC Magnifica

De MSC Musica creëert een groots en prachtig beeld wanneer ze van de ene fascinerende haven naar de andere vertrekt. MSC Musica beschikt over ruime passagiershutten en suites, waarvan de meeste  een eigen balkon hebben voor een prachtig uitzicht. Het personeel aan boord zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de gasten niks te kort komen tijdens hun vakantie.

MSC Musica vaart vanaf 2006 en heeft als zusterschepen; MSC Magnifica, MSC Orchestra en MSC Poesia.
Van het ontbijt in de ochtend tot het middernachtbuffet, er zijn verschillende eetgelegenheden beschikbaar aan boord van een MSC schip. Geniet van een continentaal ontbijt in alle rust en genoeg privacy dankzij roomservice in uw passagiershut, of van een informele lunch in de buitenlucht bij het zwembad van verschillende gerechten van de grill of pizzeria.

Ervaar de typisch Italiaanse smaak en vrolijkheid van kleuren van een authentieke mediterrane “cucina” zoals knoflook, olijven, basilicum, rode peper en tomaten – in traditionele familierecepten. Wijnliefhebbers zullen genieten van een ruime keuze aan wijn uit diverse streken en na een heerlijke maaltijd genieten van een dessert. Van Italiaanse lekkernijen van tiramisu en cannoli tot aan je favoriete gebak!

Faciliteiten aan boord van MSC Musica

Er is een scala aan mogelijkheden om deel te nemen aan fysieke activiteiten op dit elegante schip. Er zijn 2 grote zwembaden, een trimbaan, aerobicslessen, basketbal en tennis bieden allemaal ideale manieren om uw actieve levensstijl te behouden of iets nieuws te proberen.

Daarnaast worden er tal van fantastische spa- behandelingen aangeboden. Waarom zou u uzelf niet de tijd gunnen om te ontspannen en te genieten van puur plezier? Met een Turks bad, een stomende sauna en bubbelende bubbelbaden, zal MSC Musica ervoor zorgen dat de stress en spanningen van het leven worden weggespoeld, waardoor u zich zorgeloos voelt en u op uw best voelt.

 
DE DUURZAME STAPPEN VAN DE CRUISE-REDERIJ MSC UIT ITALIE VOOR DE TOEKOMST

DE DUURZAME STAPPEN VAN DE CRUISE-REDERIJ MSC UIT ITALIE VOOR DE TOEKOMST

MSC Cruises heeft Wereld Oceanen Dag uitgekozen om haar duurzaamheidsrapport 2021 te publiceren. Hoewel het afgelopen jaar opnieuw in het teken stond van de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, heeft MSC Cruises naar eigen zeggen aanzienlijke vooruitgang weten te boeken in haar duurzaamheidspraktijken.

Het duurzaamheidsactieplan van MSC Cruises, dat werd ontwikkeld met de actieve betrokkenheid van medewerkers en externe partners, stelt zes belangrijke werkstromen binnen het bedrijf vast: de overgang naar een netto nuluitstoot, hulpbrongebruik en afval kritisch bekijken, ondersteuning van eigen mensen, investeren in duurzaam toerisme, het bouwen van groenere terminals, en duurzaam inkopen. Aan de acties in het plan zijn doelstellingen gekoppeld, met meetbare targets. Waar mogelijk zijn deze afgestemd op relevante, door de sector goedgekeurde meetwaarden. Deze zes belangrijke werkstromen vallen onder vier focusgebieden van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid: Planeet, Mensen, Plaats en Inkoop.

De duurzaamheidsadviesraad voor de cruise divisie van de MSC Group, waaronder het merk MSC Cruises valt, staat onder voorzitterschap van uitvoerend voorzitter Pierfrancesco Vago. De raad moet verzekeren dat de duurzaamheidsstrategie relevant blijft en de voortgang ervan beoordelen, aangestuurd en ondersteund door het duurzaamheidsteam van het bedrijf.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruise divisie van de MSC Group, zegt het volgende:

“Terwijl we ons een weg baanden door de buitengewone turbulentie van de afgelopen twee jaar, zijn we ons blijven concentreren op duurzame bedrijfspraktijken en op de bescherming van onze gasten, werknemers en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Vandaag erkennen we meer dan ooit het vitale belang van ons milieu en een gezonde en leefbare planeet. We zijn vastbesloten om onze langetermijndoelstelling van nul-impact cruiseoperaties tegen 2050 te bereiken en we zijn goed gevorderd op deze reis.

Tegelijkertijd investeren we als bedrijf en als sector zwaar in de versnelde ontwikkeling van milieutechnologieën en -oplossingen die nog niet bestaan om deze doelstellingen haalbaar te maken. We moeten erkennen dat we voor dit streven ook de volledige inzet van regeringen en andere publieke en private entiteiten nodig hebben om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat aan land de juiste infrastructuur bestaat en dat groene brandstoffen op schaal beschikbaar komen voor onze schepen over de hele wereld. Dat kunnen we niet alleen.”

Linden Coppell, duurzaamheidsdirecteur bij MSC Cruises, voegt hieraan toe: “De geschiktheid en relevantie van onze duurzaamheidsstrategie en actieplannen zijn bevestigd in een materialiteitsbeoordeling waarbij medewerkers, gasten en andere belangrijke externe stakeholders waren betrokken en die ons helpt om prioriteiten te stellen in onze duurzaamheidsthema’s. Voor elk van deze thema’s hebben we duidelijke meetwaarden vastgesteld waaraan we de vooruitgang kunnen afmeten. In onze toekomstige jaarlijkse duurzaamheidsrapporten zullen we verantwoording moeten afleggen met betrekking tot het behalen van onze targets.”

In 2021 is er vooruitgang geboekt op alle terreinen van het duurzaamheidsactieplan van MSC Cruises. Dit zijn de hoogtepunten:

PLANEET

Overgang naar netto nuluitstoot

Energiezuinige activiteiten binnen de hele vloot ondersteunen het streven naar een netto nuluitstoot. In 2021 heeft MSC Cruises geavanceerde proeven gedaan met maatregelen op het gebied van energie-efficiëntie op de MSC Grandiosa. Hierdoor is de uitstoot met 8% gedaald ten opzichte van de ontwerpprestaties.  Het doel is om deze maatregelen ook in de rest van de vloot door te voeren.

MSC Cruises streeft ernaar de uitstoot van SOx, NOx en fijnstof te beperken, met name in havens. Eind 2021 waren 14 van haar schepen voorzien van hybride systemen voor de reiniging van uitlaatgassen, waardoor de SOx-uitstoot met 98% is gedaald. De drie nieuwste schepen zijn uitgerust met selectieve katalysatoren, die NOx omzetten in onschadelijke stikstof en water.

Eind 2021 beschikten zeven van de 19 schepen, waaronder alle nieuwe schepen, over walstroomcapaciteit. Dit maakt het mogelijk de motoren aan boord uit te schakelen, wat de uitstoot vermindert. MSC Cruises verplicht zich ertoe deze systemen te gebruiken wanneer er walstroom beschikbaar is.

 
 
Een belangrijke stap op weg naar koolstofneutraliteit is de samenwerking met technologieleveranciers om nieuwe energiesystemen en nieuwe brandstoffen met een lagere emissie of nuluitstoot te ondersteunen en te testen. Er wordt ook nauw samengewerkt met overheden om effectieve beleidsmaatregelen te stimuleren die een sectorbrede overgang ondersteunen.

Snelheid heeft een grote invloed op de uitstoot. In 2021 heeft MSC Cruises haar routes grondig herzien, wat heeft geleid tot een gemiddelde snelheidsvermindering van meer dan twee knopen in vergelijking met 2019. 

Hulpbrongebruik en afval kritisch bekijken

MSC Cruises streeft ernaar om het waterverbruik aan boord van elk schip met 3% per jaar te verminderen, door een combinatie van het monitoren van het gebruik, het installeren van waterbesparende technologieën en het opleiden en voorlichten van de bemanning.

Alle schepen van MSC Cruises zijn uitgerust met goedgekeurde en gecertificeerde ballastwaterbehandelingssystemen. In 2021 werd 100% van het ballastwater gefilterd en onderging het een UV-behandeling voordat het op zee werd geloosd, om te verzekeren dat het geen schadelijke aquatische organismen en ziekteverwekkers bevat die het lokale milieu kunnen aantasten.

MENSEN

Onze mensen ondersteunen

In 2021 is MSC Cruises blijven investeren in het welzijn van haar medewerkers, zowel aan boord als aan wal, om hen veilig te houden en fysiek en mentaal te ondersteunen. Ondanks de aanhoudende pandemie is MSC Cruises ook doorgegaan met haar uitgebreide opleidingsprogramma’s, zodat de teams aan verplichte systemen voldeden en voorbereid waren op de invoering van nieuwe technologieën en toekomstige veranderingen. Daarnaast bleef het zich inzetten voor het opbouwen van een gezonde en diverse werkcultuur in de hele onderneming.

PLAATS

Investeren in duurzaam toerisme

Het team voor excursies aan wal heeft in samenwerking met touroperators excursies uitgezocht die op sterke duurzaamheidsprincipes zijn gebaseerd. Deze excursies, die ‘Protectours’ worden genoemd, zijn speciaal ontworpen om haar gasten iets bij te brengen. Bij ongeveer 70% van deze excursies wordt transport met lage impact gebruikt, zoals wandelen, fietsen of kajakken, en vele van deze uitstapjes leveren een directe bijdrage aan het milieu door de bescherming van soorten of habitats te ondersteunen.

MSC Cruises is een partnerschap aangegaan met Travelife om training en capaciteitsopbouw te bieden aan alle touroperators waarmee we samenwerken. Travelife is een initiatief voor toeristische ondernemingen die zich inzetten voor duurzaamheid: haar gespecialiseerde indicatoren, gebaseerd op de industrienormen van het Global Sustainable Tourism Council, richten zich op de impact van de toeleveringsketen en de verantwoordelijkheden van touroperators.

MSC Cruises zet zich volledig in voor de bescherming van natuurlijke ecosystemen door initiatieven te ondersteunen die verantwoord en duurzaam toerisme bevorderen. Door middel van de MSC Foundation ondersteunen we de bescherming van wilde dieren en het herstel van habitats, met name voor soorten die in de oceaan leven, onder andere rond onze eilandbestemming Ocean Cay. Ook zijn we in 2021 een samenwerking aangegaan met verschillende NGO’s om nieuwe manieren te identificeren om aanvaringen met walvissen te voorkomen.

Het bouwen van groenere terminals

In 2021 is MSC Cruises doorgegaan met investeren in nieuwe, duurzame terminalfaciliteiten en is vooruitgang geboekt met de werkzaamheden aan diverse van deze terminals. De Durban Cruise Terminal in Zuid-Afrika is in december 2021 in gebruik genomen. Dit was de eerste Zuid-Afrikaanse haven waar weer gestart werd met het varen van MSC Cruises sinds het begin van de pandemie. In de zomer van 2021 is begonnen met de bouw van de nieuwe terminal voor MSC Cruises in Miami, waarbij sprake is van een uitgebreid milieu- en sociaal beheersysteem voor de bouw en daaropvolgende exploitatie van de terminal. Een derde nieuwe MSC Cruises-terminal is in aanbouw in Barcelona en zou in 2023 operationeel moeten zijn.

 
MSC Cruises streeft naar een LEED-certificering voor alle nieuwe terminals waarin wordt geinvesteerd. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is een veelgebruikt wereldwijd beoordelingssysteem voor groene gebouwen. De strenge scoresystemen garanderen een hoge mate van efficiëntie bij het ontwerp en de exploitatie van gebouwen.

INKOOP

Duurzaam inkopen

In 2021 heeft MSC Cruises een nieuw intern comité in het leven geroepen dat ervoor moet zorgen dat de inkoopbenadering een positieve impact heeft op de samenleving en schade aan het milieu tot een minimum beperkt. Het comité bestaat uit de hoofden van de afdelingen Inkoop, Logistiek en Duurzaamheid en komt elke twee maanden bijeen om de operationele standaarden in onze hele toeleveringsketen te evalueren en specifieke kansen voor positieve verandering te identificeteren

Met dank aan  Miriam, oprichtster van Cruisereiziger.

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN CRUISE VAKANTIE.
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
Captain Cruise  088 5018501


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje