UNESCO OBJECT DE VAN NELLE FABRIEK EN HET CHABOT MUSEUM ROTTERDAM

UNESCO OBJECT DE VAN NELLE FABRIEK EN HET CHABOT MUSEUM ROTTERDAM

Het Chabot Museum en de Van Nellefabriek zijn twee afzonderlijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Rotterdam, Nederland.

Het Chabot Museum is een museum gewijd aan de Nederlandse kunstenaar en beeldhouwer Henk Chabot. Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van de kunstenaar, ontworpen door architect GW Baas en gebouwd in 1938. Het gebouw is een mooi voorbeeld van de Nederlandse functionalistische architectuurstijl en is gelegen in de Museumparkbuurt van Rotterdam.

De Van Nellefabriek is een voormalig industrieel complex dat tussen 1925 en 1931 is gebouwd voor de productie van koffie, thee en tabak. De fabriek is ontworpen door architecten Leendert van der Vlugt en Johannes Brinkman en wordt beschouwd als een meesterwerk van modernistische architectuur. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een fabriek, kantoren en een kantine, en is ontworpen om de fabrieksarbeiders een gezonde en efficiënte werkomgeving te bieden.

Zowel het Chabot Museum als de Van Nellefabriek zijn in 2014 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als erkenning voor hun uitzonderlijke universele waarde en betekenis als voorbeelden van modernistische architectuur en design.

 
MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

VAN NELLE FABRIEK ROTTERDAM UNESCO WERELDERFGOED

VAN NELLE FABRIEK ROTTERDAM UNESCO WERELDERFGOED

 Van Nellefabriek is een voormalig industrieel complex in Rotterdam, Nederland. Het is gebouwd in de jaren 1920 en 1930 en is ontworpen door de architecten Leendert van der Vlugt en Johannes Brinkman in modernistische stijl.

 

De Van Nellefabriek was een belangrijke producent van koffie-, thee- en tabaksproducten en was een van de grootste fabrieken in zijn soort in Europa. De fabriek stond bekend om zijn innovatieve ontwerp, met grote ramen en natuurlijk licht, en vooruitstrevende werkomstandigheden voor zijn werknemers.

Als erkenning voor zijn architectonische en historische betekenis werd de Van Nellefabriek in 2014 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Tegenwoordig heeft het complex een nieuwe bestemming gekregen als een gemengd gebruik, met kantoren, evenementenruimten en culturele instellingen, waaronder een museum gewijd aan de geschiedenis van de fabriek en haar producten.

BEZOEK DE VAN NELLE FABRIEK

Alleen op zaterdag en zondag

Stap na een bezoek aan het Chabot Museum de gratis tourbus op en laat je meenemen naar een andere architectonische parel van het Nieuwe Bouwen: de Van Nelle Fabriek. Hier krijg je een exclusieve rondleiding door een ervaren gids van Urban Guides en kom je alles te weten over de fabriek zelf, de architectuur, ontwikkelingen en de unieke combinatie van licht, lucht en ruimte. Koop hier je tickets!

Het Chabot Museum is een toonaangevend instituut op het gebied aan expressionistische kunst gelegen in het Rotterdamse Museumpark. Bezoekers maken hier kennis met de monumentale werken van Henk Chabot (1894-1949) en zijn tijdgenoten. Kunst in de beslotenheid van een woonkamer: verleidelijk intiem en hoogstpersoonlijk. 

tickets reserveren
 
HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

 
 
 

            (advertentie)

 
 
 
 
HOP ON-HOP OF IN ROTTERDAM
HOP ON-HOP OF IN ROTTERDAM

Verken de grootste haven van Europa in je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-sightseeingbus van Rotterdam. Ervaar het culturele leven en het maritieme erfgoed van de stad en geniet van een panoramisch uitzicht op de architectonische hoofdstad van Holland.

 
ROTTERDAM BEKIJKEN...
ROTTERDAM BEKIJKEN...

De standaard tours van Segway Rotterdam starten en eindigen op de Parkhaven tegenover de Euromast. De tour kan ook op een andere locatie starten. Wij brengen de Segways naar de locatie van jouw keuze. Voor Segway Tours op locatie kun je terecht bij Segway Events. Samen met jou gaan we op zoek naar een route die past bij jouw gezelschap. Zo wordt ieder bedrijfsuitje gegarandeerd een succes! Er zijn 40 Segways beschikbaar, maar op aanvraag kunnen er nog meer ingezet worden. Segway Events verzorgt tours op maat door heel Nederland, dus ook bij jou!

 

HET CHABOT MUSEUM

Het Chabot Museum is een museum in Rotterdam dat is gewijd aan het werk van de Nederlandse kunstenaar en beeldhouwer Hendrik Chabot (1894-1949). Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van de kunstenaar, dat in 1993 werd gerestaureerd en verbouwd tot museum. Het museum heeft een collectie van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken van Chabot, die een overzicht bieden van zijn artistieke ontwikkeling.

Naast de permanente collectie organiseert het Chabot Museum ook tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en andere evenementen. Het museum richt zich niet alleen op de kunst van Chabot, maar ook op de kunst en cultuur van zijn tijdgenoten en de ontwikkeling van de moderne kunst in Nederland.

Het Chabot Museum is gevestigd aan de Museumpark 11 in Rotterdam en is geopend van dinsdag tot en met zondag.

TICKETS EN INFO
 
 

                             (advertentie)

 

                              (advertentie)

 

VIDEO'S VAN HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

World Heritage explained - animated short about the UNESCO
Ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden
Bijzonder Gebouwd | 08 | Van Nelle Fabriek
These 300-Year-Old Dutch Windmills Are Still Spinning Today | National Geographic
UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer - Friesland NL
Ontstaan waterlinies
Waterlinie museum TRAILER
Beemster Polder - UNESCO World Heritage Site
Waarom is de Amsterdamse grachtengordel uniek?
Schokland - Het eiland in de Zuiderzee
UNESCO World Heritage Koloniën van Weldadigheid | Veenhuizen
Welcome to the Wadden Sea World Heritage
Willemstad, the capital of Curaçao, a UNESCO world heritage site
Waarom het Eise Eisinga Planetarium werelderfgoed is

het nhow hotel

Het Nhow hotel Rotterdam is een modern en trendy hotel gelegen in het hart van de stad, direct aan de Maas en naast de iconische Erasmusbrug. Het hotel is ontworpen door de gerenommeerde architect Rem Koolhaas en maakt deel uit van het internationale nhow-hotelketen.

Het Nhow hotel Rotterdam beschikt over 278 kamers, variërend van standaard kamers tot luxueuze suites met uitzicht op de skyline van Rotterdam en de rivier de Maas. Het hotel heeft ook een restaurant, een bar, een fitnessruimte en verschillende vergaderzalen en evenementenruimtes.

Het interieur van het hotel is opvallend en kleurrijk, met moderne kunst en designelementen die zijn geïnspireerd op de stad Rotterdam. Het Nhow hotel is daarmee een unieke en inspirerende plek om te verblijven, te werken en te ontspannen in het bruisende hart van Rotterdam.

Op de vierde etage in de parkeergarage Quist staan zes laadpalen

meer info en reserveren

MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

 Museum Boijmans Van Beuningen, een museum in Rotterdam, Nederland. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie kunst en design, die varieert van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd.

Museum Boijmans Van Beuningen bestaat sinds 1849 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste musea van Nederland. De collectie van het museum omvat schilderijen van Nederlandse en Vlaamse meesters zoals Rembrandt, Van Gogh en Bosch, maar ook werken van internationale kunstenaars zoals Dali, Magritte en Monet. Het museum heeft ook een grote collectie toegepaste kunst en design, waaronder meubels, keramiek, glas en textiel.

 

MEER INFO EN TICKETS

DE MARKTHAL

De Markthal in Rotterdam is een unieke overdekte foodmarkt en woongebouw gelegen in het centrum van de stad. Het opende in 2014 en is sindsdien een populaire attractie geworden voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

De Markthal is een enorm hoefijzervormig gebouw met een glazen gevel en een kleurrijke plafondschildering die bekend staat als de Hoorn des Overvloeds. Binnen vind je meer dan 100 kraampjes die een breed scala aan verse en bereide gerechten verkopen, waaronder fruit, groenten, vleeswaren, kazen, gebak en internationale gerechten. Er zijn ook verschillende sit-down restaurants en cafés als u even wilt stoppen met winkelen en wilt genieten van een maaltijd of een drankje.

Naast het foodaanbod biedt de Markthal ook onderdak aan appartementen en kantoren, waardoor het een unieke mixed-use ontwikkeling is. Door de centrale ligging en opvallende architectuur is het een populaire plek voor fotografie en evenementen, en het is zeker een bezoekje waard als je in Rotterdam bent.

SLAAP EENS OP DE SS ROTTERDAM

De SS Rotterdam is een voormalig passagiersschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) dat in 1959 in de vaart werd genomen. Het schip was destijds het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland was gebouwd en bood plaats aan ruim 1.400 passagiers.

De SS Rotterdam heeft vele trans-Atlantische overtochten gemaakt en heeft ook dienstgedaan als cruiseschip. In 2000 werd het schip buiten gebruik gesteld en raakte het in verval, maar in 2005 werd het aangekocht door de gemeente Rotterdam met de bedoeling het te behouden als cultureel erfgoed.

Na een grondige renovatie en restauratie werd de SS Rotterdam in 2010 opengesteld voor publiek als hotel en evenementenlocatie. Het schip is nu een populaire toeristische attractie in Rotterdam en biedt een kijkje in het rijke verleden van de Nederlandse scheepvaart en de trans-Atlantische reizen.

Voor de deur staan twee laadpalen!

meer info en reserveren

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en in Vlaardingen en  Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje