WIJ GAAN VOOR EEN BETTER HOLIDAY EN HET LIEFST VANAF ROTTERDAM AIRPORT

Sommige reizigers verblijven graag in gecertificeerde accommodaties; ze zien dit als een garantie dat de plek die ze bezoeken groen is.

Alle milieuvriendelijke hotels zijn niet per se gecertificeerd, vooral omdat het een investering in tijd en geld is om een ​​certificeringsprocedure te volgen.

Hoewel we niet alleen gecertificeerde accommodaties vermelden, denken we toch dat deze informatie essentieel is en laten we u weten of de eigenaren die op onze website staan, geaccrediteerd zijn door een erkend label.

Als u deel uitmaakt van de reizigers voor wie dit soort eco-labels telt, of als u gewoon beter wilt weten welke er zijn, hebben we een samenvatting gemaakt van welke labels en certificeringen u het meest  bij reisstudio Travel Slide  zult vinden, en wat ze certificeren precies

GREEN TOURISM

Deze standaard, voornamelijk actief in het VK , bestaat sinds 1998 en kent hotels, restaurants en attracties in andere delen van de wereld toe. De certificering heeft drie verschillende niveaus die gedurende twee jaar aan bedrijven worden toegekend op basis van hun ecologische, sociale en economische verplichtingen.

MEER INFO

BIOSPHERE TOURISM

Biosphere Tourism is een internationaal certificatieschema van het verantwoordelijke instituut voor toerisme, dat onder meer duurzame hotels, bestemmingen, campings en touroperators certificeert. Hun certificeringsnorm is gebaseerd op de economische, sociaal-culturele en milieuverplichtingen van de bedrijven die ze certificeren.

MEER INFO

GREEN GLOBE

Green Globe certificeert accommodaties in Afrika, het Midden-Oosten, Azië, Europa en Amerika en is een primaire groene certificeringsstandaard voor hoteliers in de wereld. De certificeringsstandaard, actief sinds 1999, houdt rekening met de milieu-, sociale en economische, culturele aspecten van toeristische bedrijven op 44 verschillende criteria . Erkend door de Global Sustainable Tourism Criteria , het heeft drie verschillende niveaus groen, zilver en goud en wordt elk jaar vernieuwd.

Meer info

FAIR TRADE

Fair Trade Tourism is actief in Afrikaanse landen om accommodatie te ondersteunen, maar ook activiteiten in de toeristenindustrie. De organisatie beoordeelt de milieu-, sociale en economische inspanningen van de bedrijven en voert regelmatig audits uit.

MEER INFO

BIO HOTELS

 Dit label van de Duitse hotelvereniging garandeert dat hotels 100% biologisch eten en drinken serveren en alleen schone cosmetica gebruiken

Europa telt ook een aantal verschillende ecolabels die specifiek zijn voor een land:

Het eerste nationale ecolabel voor toerisme werd in 1996 in Oostenrijk gecreëerd
Green Line Hotels staat garant voor duurzaam hotelmanagement in Duitsland
Luxemburg heeft sinds 1999 een eigen ecolabel voor accommodaties in het land
Eco-certificering Malta is een programma voor hotels en boerderijaccommodaties in Malta en Gozo, erkend door de GSTC sinds 2012

MEER INFO

THE GREEN KEY

De GSTC erkent dit ecolabel dat op vrijwilligers is gebaseerd . Elke accommodatie kan gecertificeerd worden door dit internationale label, van hotels tot campings . Green Key keurt ook restaurants, congrescentra en activiteiten goed . Green Key is actief in meer dan 50 landen en tot op heden zijn meer dan 3000 bedrijven gecertificeerd.

MEER INFO

TRAVELIFE

Travel Life voor accommodaties is een internationaal certificeringsprogramma dat in 50 landen actief is. Accommodaties worden beoordeeld op alle pijlers van duurzaamheid.

MEER INFO

EURO ECOLABEL

Dit is het op vrijwillige basis gebaseerde etiketteringsschema van de Europese Unie. Accommodaties die met deze norm zijn bekroond, hebben een lage energie-impact, beperken hun afvalproductie en bevorderen milieupraktijken in hun accommodaties . Het is het enige groene label dat officieel wordt erkend in de hele Europese Unie.

MEER INFO

EARTH CHECK

Een van de meest gebruikte certificeringsprogramma's in de toeristenindustrie. Earth Check certificeert accommodaties op hun energieverbruik, afvalbeheer, gebruik van groene producten tot aan de betrokkenheid bij de ontwikkeling van lokale gemeenschappen.

MEER INFO

COMFORTABEL EN EERLIJK OP REIS

Reizen maakt je wereld groter en het verruimt je blik. Maar om volgende generaties ook te laten genieten van al het moois op deze wereld, is het belangrijk dat we bewust reizen. Daarom introduceert TUI fair travel; een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met een positieve impact. Het all-in totaalpakket is een groener alternatief voor je (vlieg)reis, accommodatie én de lokale bevolking & economie.

MEER INFO

JEWELS IN TRAVEL

Ik ben een selectie aan het maken van groene juweeltjes in op de verschillende bestemmingen met vertrek vanaf Rotterdam airport of voor een Autovakantie. Ben streng het moet minstens een review hebben van 8,5  als het kan een hotel met laadpaal.Maar zeker met een mooie video en als het kan met een goed verhaal.

meer info

DUURZAAM VLIEGEN ZONDER GEDOE

Fly on SAF is een logische stap voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) volgens Michelle Samson die er verantwoordelijk is voor duurzaamheid en strategie: “Het is nodig zorgvuldig met de aarde om te gaan. Er maar één aarde en willen we als luchthaven onze impact op de omgeving zo klein mogelijk houden. Vliegen op SAF is een belangrijk onderdeel van ons klimaatplan.” Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij Fly on SAF: “Als je op reis gaat wil je zo min mogelijk extra stappen zetten om je vlucht te verduurzamen. Met de Fly on SAF tool op de site van RTHA kun je voor iedere vlucht op een moment dat jou uitkomt, de CO2-uitstoot verlagen in een paar stappen. Dat is duurzamer vliegen zonder gedoe.”
 
  

MEER INFO

DE ANVR GAAT VOOR BETTER HOLIDAYS

Volgens de ANVR gaat het hierbij om de juiste balans tussen enerzijds verplichtend en anderzijds motiverend. "We richten ons in eerste instantie op minstens de duurzaamheidscoördinator van de touroperator”,

"Maar wel met de intentie om met Better Holidays binnen de reisorganisatie te verbreden en te verdiepen. Op die manier streven we naar betrokkenheid van meerdere collega’s bij de te ontwikkelen acties.”

Volgens de ANVR richt Better Holidays zich op een betere ervaring voor de klant, wat ook beter voor de business zou zijn. Hardeman: “We willen bedrijven het inzicht bieden dat deze aanpak onderdeel van je bedrijf moet zijn en dat dit ook goed is voor je reputatie.”

 

MEER INFO

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN MET JE KLANTEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAY'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide 010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Ons post adres is Rotterdam Airportplein 60- 3045 AP  Rotterdam 

Wij gaan ons specialiseren  in een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.  Verder mooie boutique en desingh hotels op de verschillende bestemmingen voor Jewels in Travel.

IK BEN  NU AFFILIATER EN WERK SAMEN MET TRANSAVIA, BOOKING, SUNNY CARS EN NOG ANDERE. DEZE REIZEN RESERVEERT U DIRECT BIJ MIJN LEVERANCIERS  ZONDER EXTRA KOSTEN

Openingstijden:

Voorlopig even online wij blijven lid van het ANVR en SGR 

ANVR Calamiteitenfonds SGR