FORT VECHTEN IS MET UNESCO VERBONDEN ALS DE WATERLINIES EN ALS DE ROMEINSE LIMES

FORT VECHTEN IS MET UNESCO VERBONDEN ALS DE WATERLINIES EN ALS DE ROMEINSE LIMES

Het Fort bij Vechten is bij Unesco werelderfgoed verbonden als de Hollandse Waterlinies en als de Romeinse Limes.

De Waterlinies zijn een verdedigingssysteem dat werd gebruikt in Nederland om het land te beschermen tegen vijandelijke invasies. Het Fort bij Vechten maakte deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die in de 19e eeuw werd aangelegd. De Waterlinies staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun historische en culturele waarde.

De Romeinse Limes is de grens van het voormalige Romeinse Rijk die door Nederland liep. Het Fort bij Vechten was gelegen aan de noordgrens van het Romeinse Rijk, en maakte deel uit van de verdedigingswerken langs de Limes. De Limes staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dus ja, het Fort bij Vechten heeft een historische betekenis als onderdeel van zowel de Waterlinies als de Romeinse Limes, die beide zijn erkend door UNESCO.

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

UNESCO FORT BIJ VECHTEN

UNESCO FORT BIJ VECHTEN

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is een museum in de buurt van Utrecht in Nederland. Het is gelegen in het historische Fort bij Vechten, dat deel uitmaakt van het verdedigingssysteem van de Hollandse Waterlinie. Het museum biedt bezoekers een diepgaande verkenning van de Hollandse Waterlinie en haar betekenis.

In het Waterliniemuseum Fort bij Vechten vind je:

Tentoonstellingen: Het museum biedt permanente en tijdelijke tentoonstellingen die de geschiedenis, techniek en culturele aspecten van de Hollandse Waterlinie laten zien. U kunt meer te weten komen over de strategische planning achter het verdedigingssysteem, de gebruikte tactieken en de impact die dit had op de Nederlandse samenleving.
Interactieve displays: Het museum biedt interactieve displays die bezoekers van alle leeftijden aanspreken. U kunt deelnemen aan praktische activiteiten, simulaties en multimedia-ervaringen om uw begrip van de Hollandse Waterlinie te verdiepen.
Historic Fort Experience: Omdat het museum zich in Fort bij Vechten bevindt, heb je de mogelijkheid om het interieur en exterieur van het fort te verkennen. Zo krijg je een idee van de schaal en architectuur van de vestingwerken die deel uitmaakten van de Hollandse Waterlinie.
Rondleidingen: Het museum verzorgt rondleidingen onder leiding van deskundige medewerkers die inzicht kunnen geven in de tentoongestelde voorwerpen en de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie.
Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is een fascinerende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in militaire geschiedenis, techniek en de unieke verdedigingsstrategieën van Nederland. Het biedt een meeslepende ervaring die bezoekers opvoedt en vermaakt met zijn boeiende tentoonstellingen en interactieve displays.
 
 
 

BEKIJK ONZE 360 GRADEN PRESENTATIE OVER FORT VECHTEN KLIK OP DE BUTTONS.

 

Maak een foto via de telefoon, volg de instructies en plaats de telefoon in de mobile Vr bril

HET MAXIMALE ZIEN...

 
 
 
 

 

RONDLEIDINGEN

Vanuit het Waterliniemuseum worden er diverse rondleidingen gegeven over Fort bij Vechten. Onze gidsen nemen u mee naar verborgen plekken en vertellen het verhaal over de geschiedenis van Fort bij Vechten. Ontdek de natuur en de geschiedenis van deze unieke locatie. Dagelijks vertrekken er vanaf het Waterliniemuseum diverse rondleidingen over het terrein waar u bij aan kunt sluiten. Voor een rondleiding met een groep (vanaf 10 personen) kunt u contact met ons opnemen om een gids te reserveren.

 

RESERVEREN
 

DE DOMTOREN IN UTRECHT

Het Domplein in Utrecht, Nederland, is een historische locatie die de thuisbasis is van de beroemde Domtoren. De Domtoren is het meest opvallende kenmerk van Utrecht en is een UNESCO Werelderfgoedlocatie. De Domtoren, die dateert uit de 14e eeuw, is de hoogste kerktoren van Nederland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Hoewel de Domtoren zelf UNESCO-erfgoed is, geldt dit niet voor het hele Domplein. Het Domplein is echter nog steeds een belangrijke historische en culturele locatie in Utrecht. Het is een plein dat de overblijfselen van de voormalige Domkerk en het bijbehorende kloostercomplex omvat. Het plein is een populaire bestemming voor toeristen en locals, en het is vaak het toneel van verschillende evenementen en festiviteiten.

Dus terwijl de Domtoren zelf op de UNESCO-lijst staat, geldt deze erkenning niet voor het hele Domplein in Utrecht.

meer info voor het beklimmen
 

Lapland winterreizen 2021/2022

                        (advertentie)

 

Individuele reizen indonesië

                        (advertentie)

 

                            (advertentie)

 

Sunweb - Tactische winterzon campagne

                          (advertentie)

 

VIDEO'S VAN HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

World Heritage explained - animated short about the UNESCO
Ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden
Bijzonder Gebouwd | 08 | Van Nelle Fabriek
These 300-Year-Old Dutch Windmills Are Still Spinning Today | National Geographic
UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer - Friesland NL
Ontstaan waterlinies
Waterlinie museum TRAILER
Beemster Polder - UNESCO World Heritage Site
Waarom is de Amsterdamse grachtengordel uniek?
Schokland - Het eiland in de Zuiderzee
UNESCO World Heritage Koloniën van Weldadigheid | Veenhuizen
Welcome to the Wadden Sea World Heritage
Willemstad, the capital of Curaçao, a UNESCO world heritage site
Waarom het Eise Eisinga Planetarium werelderfgoed is
Booking.com

BLIJF SLAPEN IN HOTEL MITLAND IN UTRECHT

BLIJF SLAPEN IN HOTEL MITLAND IN UTRECHT
 
RONDVAART DOOR UTRECHT
RONDVAART DOOR UTRECHT

Een rondvaart door Utrecht is een geweldige manier om deze prachtige Nederlandse stad vanaf het water te verkennen. Utrecht staat bekend om zijn sfeervolle grachten en unieke werven (kades langs de grachten), en een rondvaart biedt je de mogelijkheid om de stad te bekijken vanuit een ander perspectief en veel interessante bezienswaardigheden te bewonderen.

Tijdens een rondvaart door Utrecht kun je het volgende verwachten:

Unieke architectuur: Utrecht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en dat zie je terug in de architectuur. Langs de grachten vind je prachtige oude grachtenpanden, kerken, torens en bruggen die de charme en het karakter van de stad benadrukken.
Domtoren: De Domtoren is een iconische bezienswaardigheid van Utrecht. Tijdens de rondvaart kun je de indrukwekkende toren vanaf het water bewonderen en hoor je mogelijk interessante verhalen over de geschiedenis ervan.
Werven en terrassen: Utrecht staat bekend om zijn unieke werven, waar huizen en restaurants op de kades zijn gebouwd, vaak met gezellige terrassen aan het water. Vanaf het water kun je deze levendige en gezellige plekken goed zien en de levendige sfeer ervaren.
Groene omgeving: Utrecht heeft ook veel groene gebieden langs de grachten en parken die je kunt bewonderen tijdens de rondvaart.
Net als in andere steden zijn er verschillende rondvaartbedrijven die tochten aanbieden in Utrecht. Je kunt vaak kiezen uit verschillende soorten boten, zoals klassieke rondvaartboten, elektrische boten of kano's, afhankelijk van je voorkeur.

Een rondvaart door Utrecht is vooral populair bij toeristen, maar ook de lokale bevolking geniet ervan om hun stad vanaf het water te zien. Het is een ontspannende en informatieve ervaring die je niet mag missen als je in Utrecht bent!
 
 

 
UTRECHT BIER PROEVERIJ
UTRECHT BIER PROEVERIJ

Wees welkom bij Café de Beuntjes, waar je volop mag genieten van een heerlijke bierproeverij. Neem je favoriete gezelschap mee en geniet van 3 bieren naar keuze, elk van een andere brouwerij. Er zijn talloze bieren aanwezig van brouwerijen Oproer, VandeStreek en De Leckere. Een borrelhap naar keuze maakt je middag of avond helemaal compleet. Geniet ervan!

 
UTRECHT IN 360 GRADEN
UTRECHT IN 360 GRADEN

Bezoek hét icoon van Utrecht, de Domtoren. De hoogste kerktoren van Nederland. Na 465 treden word je beloond met een adembenemend uitzicht over Utrecht en omgeving. Tijdens deze rondleiding leer je alles over deze beroemde toren.

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
   


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje