UNESCO WERELD ERFGOED FRANKRIJK DE VICHY THERMALE BADEN

Vichy is een stad in het centrum van Frankrijk, gelegen aan de rivier de Allier. De stad heeft ongeveer 26.000 inwoners en is vooral bekend als kuuroord vanwege de aanwezigheid van thermale baden en de gunstige klimatologische omstandigheden.

De geschiedenis van Vichy gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de stad bekend stond als Vicus Calidus, wat "warme nederzetting" betekent. In de Middeleeuwen werd Vichy een belangrijk religieus centrum en in de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich tot een chique kuuroord.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende Vichy als de facto hoofdstad van het Vichy-regime, dat collaboreerde met nazi-Duitsland. Na de oorlog werd de stad beschouwd als een symbool van collaboratie en verloor het een groot deel van zijn prestige.

Vandaag de dag is Vichy echter opnieuw een populaire toeristische bestemming, vooral vanwege de thermale baden en de prachtige Belle Époque-architectuur. De stad heeft ook een rijk cultureel erfgoed, met verschillende musea en galerieën die gewijd zijn aan de geschiedenis van de stad en haar beroemde inwoners. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de tuinen van het Parc des Sources en de oude overdekte markt, de Halles de Vichy.

 
 
Booking.com

MAAK EEN KEUZE UIT ONS AANBOD VAN ALLE ACCOMODATIES ROND VICHY

 
 
HOTEL IBIS VICHY
HOTEL IBIS VICHY
85 - 130

Hotel Ibis Vichy is een modern hotel gelegen in Vichy, een stad in het centrum van Frankrijk bekend om zijn thermale baden en wellness-industrie. Het hotel is gunstig gelegen nabij het treinstation en het centrum van de stad, waar gasten kunnen genieten van de architectuur en cultuur.

Het hotel beschikt over comfortabele en goed uitgeruste kamers, een restaurant en een bar waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een drankje. Het hotel heeft ook een vergaderruimte voor zakelijke bijeenkomsten en conferenties.

Het Hotel Ibis Vichy heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het hotel heeft het "Planet 21" certificaat ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Het hotel heeft verschillende maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen, afval te verminderen en duurzame producten te gebruiken.

Gasten van het Hotel Ibis Vichy kunnen ook genieten van de vele activiteiten in de omgeving, waaronder wandelen, fietsen en golfen. Het hotel ligt dicht bij de thermale baden en wellness-centra van de stad, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van verschillende behandelingen en therapieën.

Al met al biedt het Hotel Ibis Vichy een comfortabele en milieubewuste accommodatie-optie voor reizigers die op zoek zijn naar een verblijf in het hart van Vichy.

 
HOTEL KYRIAD VICHY
HOTEL KYRIAD VICHY
120 - 220

Het Hotel Kyriad Vichy Spa Cinq Mondes is een luxe spa-hotel gelegen in Vichy, een stad in het centrum van Frankrijk bekend om zijn thermale baden en wellness-industrie. Het hotel biedt een unieke combinatie van luxe accommodatie en hoogwaardige spa-behandelingen.

Het hotel beschikt over goed uitgeruste kamers, een restaurant en bar, en een uitgebreide spa-faciliteit. De spa heeft een scala aan behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen, en maakt gebruik van hoogwaardige producten van het merk Cinq Mondes.

Het Hotel Kyriad Vichy Spa Cinq Mondes heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het hotel heeft het "Green Key" certificaat ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Het hotel heeft verschillende maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen, afval te verminderen en duurzame producten te gebruiken.

Gasten van het Hotel Kyriad Vichy Spa Cinq Mondes kunnen ook genieten van de vele activiteiten in de omgeving, waaronder wandelen, fietsen en golfen. Het hotel ligt dicht bij de thermale baden en wellness-centra van de stad, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van verschillende behandelingen en therapieën.

Al met al biedt het Hotel Kyriad Vichy Spa Cinq Mondes een unieke en luxe ervaring voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning en verwennerij, terwijl ze ook aandacht besteden aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

 
VICHY CELESTINS SPA HOTEL
VICHY CELESTINS SPA HOTEL
150 - 340

Vichy Celestins Spa Hotel is een luxueus hotel gelegen in Vichy, een stad in het centrum van Frankrijk bekend om zijn thermale baden en wellness-industrie. Het hotel beschikt over een moderne spa, een binnenzwembad en een fitnesscentrum, evenals een restaurant met Michelin-ster.

Het hotel staat bekend om zijn behandelingen met behulp van het beroemde Vichy-thermale water, dat bekend staat om zijn heilzame eigenschappen voor de huid en het lichaam. Gasten kunnen genieten van verschillende wellness-behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen.

Het Vichy Celestins Spa Hotel heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Het hotel heeft het "Green Key" certificaat ontvangen voor zijn inzet voor duurzaamheid en het verminderen van de impact op het milieu. Het hotel heeft ook verschillende maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en afval te verminderen.

Het hotel biedt ook een scala aan activiteiten in de omgeving, waaronder wandelen, fietsen en golfen. Daarnaast is het historische centrum van Vichy op loopafstand te bereiken, waar gasten kunnen genieten van de architectuur en cultuur van de stad.

Al met al biedt het Vichy Celestins Spa Hotel een luxe en ontspannende ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een ontsnapping uit het dagelijks leven en die tegelijkertijd aandacht besteden aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

 

VICHY THERMALE BADEN

 
 
 
 
 

               (advertentie)

     

 

                (advertentie)

       

 

overzichts kaart unesco frankrijk

wordt hard aangewerkt

bekijk de kaart

overzichts kaart unesco frankrijk

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en in Vlaardingen en  Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje