DE ZAANSE SCHANS IS EEN ERVARING EN EEN STUKJE CULTUREEL ERFGOED VAN NEDERLAND

Al met al biedt de Zaanse Schans een charmante en nostalgische ervaring, waardoor bezoekers een stap terug in de tijd kunnen nemen en getuige kunnen zijn van het rijke culturele erfgoed van Nederland.

MEER INFORMATIE RESERVEER DE TICKETS HIER
 

DE ZAANSE SCHANS IS GEEN UNESCO WERELDERFGOED MAAR TOCH EEN CULTUREEL STUKJE NEDERLAND

HET ZAANSE SCHANS MUSEUM

Het Zaanse Schans Museum is een openluchtmuseum gelegen in Zaandam, Nederland. Het museum is gevestigd in de historische buurt van de Zaanse Schans, die bekend staat om zijn goed bewaard gebleven windmolens, houten huizen en gebouwen uit de 18e en 19e eeuw.

In het Zaanse Schans Museum kun je de rijke geschiedenis van de Zaanstreek en de Nederlandse ambachtelijke tradities ervaren. Het museum biedt verschillende tentoonstellingen en activiteiten die je een kijkje geven in het leven en de industrie van vroeger. Je kunt bijvoorbeeld demonstraties van traditionele ambachten bekijken, zoals klompen maken, kaas maken en bakken.

Daarnaast heeft het museum een collectie historische artefacten en displays die de industriële ontwikkeling van de Zaanstreek laten zien. Je kunt meer leren over de productie van molens, houtbewerking, scheepsbouw en andere ambachten die van oudsher in de regio werden beoefend.

Een hoogtepunt van een bezoek aan het Zaanse Schans Museum is het verkennen van de windmolens. Je kunt de molens van dichtbij bekijken en sommige zijn zelfs open voor publiek, zodat je de werking van de molens kunt ervaren. Er zijn ook winkels waar je typisch Nederlandse producten kunt kopen, zoals kaas, klompen en souvenirs.

Het Zaanse Schans Museum is een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld. Het is een plek waar je kunt genieten van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en tradities in een prachtige omgeving.

 
HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

 
 
 

HET ZAANSE KLOMPEN MUSEUM

Het Zaanse Schans Klompenmuseum, ook wel bekend als het Klompenmuseum 'De Zaanse Klomp', is een museum dat zich specifiek richt op klompen, een traditioneel Nederlands schoeisel. Het museum bevindt zich in de buurt van de Zaanse Schans in Zaandam, Nederland.

In het Klompenmuseum kun je meer te weten komen over de geschiedenis, productie en diversiteit van klompen. Het biedt een collectie van verschillende soorten klompen, van traditionele houten klompen tot meer moderne varianten. Je kunt de evolutie van klompen door de jaren heen zien en leren hoe klompen werden gebruikt in verschillende aspecten van het dagelijks leven, zoals landbouw, ambachten en vrijetijdsactiviteiten.

Naast het bekijken van de klompencollectie, biedt het museum ook informatie over het ambachtelijke proces van klompen maken. Je kunt demonstraties bijwonen waar klompenmakers hun vakmanschap tonen en laten zien hoe klompen met de hand worden vervaardigd. Daarnaast zijn er vaak interactieve activiteiten waar bezoekers zelf klompen kunnen beschilderen of versieren.

Het Klompenmuseum is een leuke en educatieve ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Het laat je kennismaken met een belangrijk stukje Nederlandse cultuur en traditie. Naast het museumbezoek kun je ook de Zaanse Schans verkennen en genieten van de prachtige omgeving met zijn historische windmolens en traditionele houten huizen.

 
 
 
 
 
 
 
 

HET WAS EEN BELEVING...

Het was voor mij de eerste keer dat ik de Zaanse Schans heb bezocht en vond het een toerische maar toch een heel mooi stukje kultureel Nederland.

TIP: Komt u met de auto het parkeren kost € 13 voor de hele dag, maar let op de betaalautomaat is een hokje aan het begin van de Zaanse Scans 100 meter tegenover het museum . Noteer je autonummer en voer dit in. Het uitrijden is dan geen probleem! 

meer info en tickets
 
 

UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

Ik heb een digitale overzicht kaart gemaakt van de 11 plekken in Nederland die zijn genoteerd bij het Unesco erfgoed. Bekijk de kaart, links onder ziet u het menu, Aan de rechterkant zijn een aantal knopjes die  het mogelijk maken  heel ver in te zoomen. Klik op de 3D en het beeld gaar draaien in 3D. Klik op het mannetje de komen er blauwe lijn en/of blauwe cirkels dit klik op de plek waar u dan een 360 graden of een streetview mogelijheid ziet, klik dan op de pijlen.Ik wens u veel kijk plezier.

bekijk de kaart

UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en in Vlaardingen en  Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje