UNESCO WERELDERFGOED SCHOKLAND FLEVOLAND IN 360 GRADEN

UNESCO WERELDERFGOED SCHOKLAND FLEVOLAND IN 360 GRADEN

Schokland is een voormalig eiland in de provincie Flevoland, Nederland. Het werd ooit omringd door de Zuiderzee, een grote inham van de Noordzee, maar de Zuiderzee werd later door de aanleg van de Afsluitdijk omgevormd tot het zoetwatermeer IJsselmeer.

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

HOTELS MET LAADPAAL IN DE BUURT VAN SCHOKLAND

ACCOMMODATIES   *****  LIGGING

INFO/RESERVEREN

LAADPAAL DUURZAAM 360TOUR BIJZONDERHEDENhotel
Hotel Leonarda Almere **** hier hier ja level 3+    
Hotel Old Ruitenborgh ****  hier hier ja level 3 kijk  
 
DE GESCHIEDENIS VAN FLEVOLAND

DE GESCHIEDENIS VAN FLEVOLAND

Flevoland is een provincie in Nederland die bekend staat om zijn polders, uitgestrekte vlaktes en het feit dat het grotendeels onder zeeniveau ligt. Hier is een beknopte geschiedenis van Flevoland:

Zuiderzee: Voordat Flevoland werd gecreëerd, was het gebied een deel van de Zuiderzee, een voormalige binnenzee in het noorden van Nederland. Deze zeearm stond in open verbinding met de Noordzee.
Zuiderzeewerken: Vanwege overstromingen en de wens om nieuw land te creëren, begonnen de Nederlanders in de 19e eeuw met het bedenken van plannen om de Zuiderzee af te sluiten. In de 20e eeuw werden de Zuiderzeewerken uitgevoerd om de Zuiderzee om te vormen tot het IJsselmeer.
Drooglegging: Na de afsluiting van de Zuiderzee begon de drooglegging van de polders in het voormalige Zuiderzeegebied. Het IJsselmeer werd geleidelijk ingepolderd om nieuw land te creëren. Op 29 mei 1932 werd de Afsluitdijk voltooid, waardoor het IJsselmeer van de Noordzee werd gescheiden.
Ontstaan van Flevoland: Het gebied dat nu Flevoland vormt, ontstond door de drooglegging van de polders. De twee grootste polders in Flevoland zijn de Noordoostpolder, die werd drooggelegd in 1942, en de Flevopolder, die werd voltooid in 1968.
Provincie Flevoland: Op 1 januari 1986 werd Flevoland officieel een provincie van Nederland. Het omvat de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. De provincie heeft twee belangrijke steden, Almere en Lelystad, en heeft een snelgroeiende bevolking.
Stadsuitbreiding en ontwikkeling: In de afgelopen decennia heeft Flevoland een aanzienlijke groei doorgemaakt. Steden zoals Almere zijn uitgebreid en er zijn nieuwe woongebieden, industriegebieden en recreatiegebieden ontwikkeld. Flevoland heeft zich ook ontwikkeld tot een belangrijk agrarisch gebied, met uitgestrekte landbouwgronden.
De geschiedenis van Flevoland is nauw verbonden met de strijd tegen het water en de ambitie van Nederland om land te winnen op de zee. Het heeft geleid tot de creatie van een uniek landschap en heeft Flevoland getransformeerd tot een moderne provincie met een gevarieerde economie en een groeiende bevolki

HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

SCHOKLAND FLEVOLAND

Bekijk de ligging uit de lucht in 3D

Schokland heeft een rijke geschiedenis, want het werd al in de prehistorie bewoond door mensen. Het eiland stond voor tal van uitdagingen door de veranderende waterstanden en de constante dreiging van overstromingen. Door de eeuwen heen hebben de bewoners van Schokland zich moeten aanpassen aan de veranderende omgeving en technieken ontwikkeld om zich te beschermen tegen het water.

In 1859 werd het eiland uiteindelijk verlaten vanwege het verhoogde risico op overstromingen en werd de resterende bevolking verplaatst naar het vasteland. De culturele betekenis van Schokland leidde echter tot het behoud ervan en in 1995 werd het aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De UNESCO-aanduiding erkent de historische en archeologische waarde van Schokland als een getuigenis van menselijke vestiging in een uitdagende waterrijke omgeving.

Tegenwoordig doet Schokland dienst als openluchtmuseum, waar bezoekers de archeologische overblijfselen van het eiland kunnen verkennen, tentoonstellingen over de geschiedenis kunnen bekijken en meer te weten kunnen komen over de strijd van de voormalige bewoners. Het museum geeft inzicht in het dagelijks leven, de cultuur en tradities van de mensen die op Schokland woonden.

Flevoland, de provincie waar Schokland ligt, is uniek omdat het is teruggewonnen op de zee en volledig door de mens is gemaakt. Het werd in de 20e eeuw gecreëerd door een grootschalig landaanwinningsproject dat bekend staat als de Zuiderzeewerken. De ontwikkeling van Flevoland toont de expertise van Nederland op het gebied van waterbeheer en landaanwinning, en de provincie staat ook bekend om haar moderne architectuur en innovatieve stedenbouw.

MEER INFO
 
 
 
 
 

STADSPALEIS OLDRUITENBORGH

Bekijk de ligging van het hotel in 3D

Het Stadspaleis Oldruitenborgh is een historisch gebouw in de Nederlandse stad Vollenhove, gelegen in de provincie Overijssel. Het is een indrukwekkend kasteelachtig gebouw dat dateert uit de 17e eeuw 

Het paleis werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie Van den Rutenbergh, die destijds veel invloed had in de regio. Het diende als hun residentie en werd ontworpen in de Hollandse classicistische stijl, met kenmerkende elementen zoals symmetrie en statige gevels.

In de loop der jaren heeft het Stadspaleis Oldruitenborgh verschillende functies gehad. Naast het dienen als woonplaats voor de adellijke familie, fungeerde het ook als stadhuis en gerechtsgebouw. Het interieur van het paleis is rijkelijk versierd en bevat prachtige kunstwerken, zoals schilderijen en antieke meubels.

Tegenwoordig is het Stadspaleis Oldruitenborgh een hotel met een goede keuken. Het heeft 14 kamers en het heeft twee laadpalen

Het Stadspaleis Oldruitenborgh is een prachtige historische bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

reserveren
 

                         (advertentie)

 

Last minute vakanties

                             (advertentie)

 

                      (advertentie)

 

                       (advertentie)

 

DUURZAMER HOTELS MET LAADPAAL ...

 
 
Leonardo Hotel Almere City Center
Leonardo Hotel Almere City Center

Het Apollo Hotel Almere city heeft een eigen bar genaamd De Bierfabriek waar zelfgebrouwen bier wordt geserveerd en heerlijke gerechten in het eigen restaurant.

Duurzaamheid 3+ met laadpaal

 
Stadspaleis Hotel & Restaurant OldRuitenborgh
Stadspaleis Hotel & Restaurant OldRuitenborgh

Dit hotel is gevestigd in een traditioneel landhuis naast Park Old Ruitenborgh. Het biedt klassiek ingerichte kamers met gratis WiFi. Het centrum van Vollenhove ligt op 500 m afstand.

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
Booking.com

VIDEO'S VAN HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

World Heritage explained - animated short about the UNESCO
Ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden
Bijzonder Gebouwd | 08 | Van Nelle Fabriek
These 300-Year-Old Dutch Windmills Are Still Spinning Today | National Geographic
UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer - Friesland NL
Ontstaan waterlinies
Waterlinie museum TRAILER
Beemster Polder - UNESCO World Heritage Site
Waarom is de Amsterdamse grachtengordel uniek?
Schokland - Het eiland in de Zuiderzee
UNESCO World Heritage Koloniën van Weldadigheid | Veenhuizen
Welcome to the Wadden Sea World Heritage
Willemstad, the capital of Curaçao, a UNESCO world heritage site
Waarom het Eise Eisinga Planetarium werelderfgoed is

NEDERLAND UNESCO WERELD ERFGOED OVERZICHT

Nederland, hoewel klein in omvang, is rijk aan culturele en historische schatten die erkend zijn door UNESCO als Werelderfgoed. Deze plaatsen vertegenwoordigen niet alleen de diepe geschiedenis en tradities van het land, maar ook zijn innovatieve geest en bijdrage aan de wereldcultuur.

De Amsterdamse Grachtengordel: Deze iconische waterwegen, aangelegd in de 17e eeuw, vormen het hart van Amsterdam. Ze illustreren de stad's historische stedelijke ontwikkeling en zijn een prachtig voorbeeld van stedenbouwkundige planning en architectuur uit die tijd.
Molens van Kinderdijk-Elshout: Deze groep van 19 windmolens, gebouwd rond 1740, is een opvallend voorbeeld van de technologie die Nederland gebruikte om waterbeheer en landdroging mogelijk te maken. Ze vormen een idyllisch beeld tegen het Nederlandse landschap.
Waddenzee: Gedeeld met Duitsland en Denemarken, is dit het grootste getijdengebied ter wereld en een essentieel gebied voor de biodiversiteit. Het herbergt talloze planten en dieren, waaronder zeehonden en trekvogels.
Schokland en omgeving: Eens een eiland in de Zuiderzee, vertelt Schokland het verhaal van de strijd van Nederland tegen het water. Het is een symbool van de Nederlandse strijd tegen de zee en een plek met archeologische rijkdom.
Stelling van Amsterdam: Deze 135 km lange ring van forten en waterwerken rond Amsterdam werd gebouwd tussen 1883 en 1920. Het is een voorbeeld van een uitgebreid verdedigingssysteem dat de stad moest beschermen.
Rietveld Schröderhuis: Gelegen in Utrecht, is dit huis ontworpen door de architect Gerrit Rietveld in 1924, een meesterwerk van de moderne architectuur en een prominent voorbeeld van de De Stijl-beweging.
Van Nellefabriek in Rotterdam: Dit gebouw is een klassiek voorbeeld van de industriële architectuur en werd gebouwd tussen 1925 en 1931. Het illustreert de sociale en culturele veranderingen die de industriële revolutie in Nederland met zich meebracht.
Historisch gebied van Willemstad, Curaçao: Deze stad op het eiland Curaçao, met zijn unieke koloniale architectuur en haven, weerspiegelt de diverse culturele invloeden en het maritieme verleden van het land.
Droogmakerij de Beemster (Beemster Polder): De Beemster Polder, aangelegd in de vroege 17e eeuw, is een uitzonderlijk voorbeeld van landwinning en wordt gekenmerkt door zijn strakke geometrische planning.
Ir. D.F. Woudagemaal: Dit stoomgemaal in Lemmer, gebouwd in 1920, is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld en een monument voor de Nederlandse waterbeheersingstechnologie.
Van Nellefabriek in Rotterdam: Dit gebouw is een klassiek voorbeeld van de industriële architectuur en werd gebouwd tussen 1925 en 1931. Het illustreert de sociale en culturele veranderingen die de industriële revolutie in Nederland met zich meebracht.
Elke Werelderfgoedplaats in Nederland biedt een unieke kijk in de rijke historie en het culturele erfgoed van het land. Van de rustige wateren van de Waddenzee tot de innovatieve architectuur van het Rietveld Schröderhuis, Nederland’s erfgoed is een weerspiegeling van zijn verleden, heden en toekomst.

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
   


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje