UNESCO WERELDERFGOED SCHOKLAND FLEVOLAND IN 360 GRADEN

Schokland is een voormalig eiland in de provincie Flevoland, Nederland. Het werd ooit omringd door de Zuiderzee, een grote inham van de Noordzee, maar de Zuiderzee werd later door de aanleg van de Afsluitdijk omgevormd tot het zoetwatermeer IJsselmeer.

 

HET MAXIMALE ZIEN...

SCHOKLAND FLEVOLAND

                                                                   (advertentie)

 
 
 
 
 

STADSPALEIS OLDRUITENBORGH

Bekijk de ligging van het hotel in 3D

Het Stadspaleis Oldruitenborgh is een historisch gebouw in de Nederlandse stad Vollenhove, gelegen in de provincie Overijssel. Het is een indrukwekkend kasteelachtig gebouw dat dateert uit de 17e eeuw 

Het paleis werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie Van den Rutenbergh, die destijds veel invloed had in de regio. Het diende als hun residentie en werd ontworpen in de Hollandse classicistische stijl, met kenmerkende elementen zoals symmetrie en statige gevels.

In de loop der jaren heeft het Stadspaleis Oldruitenborgh verschillende functies gehad. Naast het dienen als woonplaats voor de adellijke familie, fungeerde het ook als stadhuis en gerechtsgebouw. Het interieur van het paleis is rijkelijk versierd en bevat prachtige kunstwerken, zoals schilderijen en antieke meubels.

Tegenwoordig is het Stadspaleis Oldruitenborgh een hotel met een goede keuken. Het heeft 14 kamers en het heeft twee laadpalen

Het Stadspaleis Oldruitenborgh is een prachtige historische bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

 

                         (advertentie)

 

Last minute vakanties

                             (advertentie)

 

                      (advertentie)

 

                       (advertentie)

 
Booking.com

DE GESCHIEDENIS VAN FLEVOLAND

Flevoland is een provincie in Nederland die bekend staat om zijn polders, uitgestrekte vlaktes en het feit dat het grotendeels onder zeeniveau ligt. Hier is een beknopte geschiedenis van Flevoland:

Zuiderzee: Voordat Flevoland werd gecreëerd, was het gebied een deel van de Zuiderzee, een voormalige binnenzee in het noorden van Nederland. Deze zeearm stond in open verbinding met de Noordzee.
Zuiderzeewerken: Vanwege overstromingen en de wens om nieuw land te creëren, begonnen de Nederlanders in de 19e eeuw met het bedenken van plannen om de Zuiderzee af te sluiten. In de 20e eeuw werden de Zuiderzeewerken uitgevoerd om de Zuiderzee om te vormen tot het IJsselmeer.
Drooglegging: Na de afsluiting van de Zuiderzee begon de drooglegging van de polders in het voormalige Zuiderzeegebied. Het IJsselmeer werd geleidelijk ingepolderd om nieuw land te creëren. Op 29 mei 1932 werd de Afsluitdijk voltooid, waardoor het IJsselmeer van de Noordzee werd gescheiden.
Ontstaan van Flevoland: Het gebied dat nu Flevoland vormt, ontstond door de drooglegging van de polders. De twee grootste polders in Flevoland zijn de Noordoostpolder, die werd drooggelegd in 1942, en de Flevopolder, die werd voltooid in 1968.
Provincie Flevoland: Op 1 januari 1986 werd Flevoland officieel een provincie van Nederland. Het omvat de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. De provincie heeft twee belangrijke steden, Almere en Lelystad, en heeft een snelgroeiende bevolking.
Stadsuitbreiding en ontwikkeling: In de afgelopen decennia heeft Flevoland een aanzienlijke groei doorgemaakt. Steden zoals Almere zijn uitgebreid en er zijn nieuwe woongebieden, industriegebieden en recreatiegebieden ontwikkeld. Flevoland heeft zich ook ontwikkeld tot een belangrijk agrarisch gebied, met uitgestrekte landbouwgronden.
De geschiedenis van Flevoland is nauw verbonden met de strijd tegen het water en de ambitie van Nederland om land te winnen op de zee. Het heeft geleid tot de creatie van een uniek landschap en heeft Flevoland getransformeerd tot een moderne provincie met een gevarieerde economie en een groeiende bevolki

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse/Rotterdam Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

Ik ben weer gestart "online' met 'ga uit je stekker met Unesco' en de Paradores hotels.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje