UNESCO WERELDERFGOED KOLONIEN VAN WELDADIGHEID IN FREDERIKSOORD EN VEENHUIZEN

Frederiksoord is een dorp gelegen in de provincie Drenthe, in Nederland. Het is van historisch belang omdat het een van de stichtende nederzettingen is van de "Koloniën van Weldadigheid" of "Kolonies van Weldadigheid".

De Koloniën van Weldadigheid werden in het begin van de 19e eeuw gesticht als een welzijnsexperiment door generaal Johannes van den Bosch. Het doel van deze koloniën was om armoede en sociale problemen te verlichten door werk, onderwijs en steun te bieden aan de armen en kansarmen.

Het Veenhuizen Gevangenis Museum, ook wel bekend als het Gevangenismuseum, is een museum dat zich bevindt in Veenhuizen, een dorp in de provincie Drenthe in Nederland. Het museum is gevestigd in een eerdere strafgevangenis en biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van het gevangeniswezen.

 

HET GEVANGENIS MUSEUM

HET MAXIMALE ZIEN...

 
 
 
 
 

FREDERIKSOORD

HOTEL VELDENBOS, NUNSPEET

Booking.com

UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

Ik heb een digitale overzicht kaart gemaakt van de 11 plekken in Nederland die zijn genoteerd bij het Unesco erfgoed. Bekijk de kaart, links onder ziet u het menu, Aan de rechterkant zijn een aantal knopjes die  het mogelijk maken  heel ver in te zoomen. Klik op de 3D en het beeld gaar draaien in 3D. Klik op het mannetje de komen er blauwe lijn en/of blauwe cirkels dit klik op de plek waar u dan een 360 graden of een streetview mogelijheid ziet, klik dan op de pijlen.Ik wens u veel kijk plezier.

bekijk de kaart

UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse/Rotterdam Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

Ik ben weer gestart "online' met 'ga uit je stekker met Unesco' en de Paradores hotels.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje