CURAÇAO IS EEN MOOI STUKJE CARIBISCHE UNESCO WERELDERFGOED !

CURAÇAO IS EEN MOOI STUKJE CARIBISCHE UNESCO WERELDERFGOED !

Curacao heeft een prachtige historische binnenstad genaamd Willemstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De binnenstad van Willemstad is verdeeld in twee delen: Punda en Otrobanda. Deze wijken worden van elkaar gescheiden door de Sint Annabaai, die wordt overspannen door de beroemde Koningin Emmabrug, ook wel bekend als de "Swinging Old Lady".

OOK VOOR LAST MINUTES
 
IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met een aantal touroporoperators Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland daar hoort ook Curacao bij!

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

CURAÇAO  WILLEMSTAD IS EEN TROPISCHE UNESCO WERELDERFGOED SITE

CURAÇAO WILLEMSTAD IS EEN TROPISCHE UNESCO WERELDERFGOED SITE

Curaçao, een eiland in de Caribische Zee, maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Tot mijn laatste trainingsgegevens (januari 2022), zijn enkele sites in Curaçao opgenomen op de voorlopige lijst van UNESCO Werelderfgoed, maar het eiland had nog geen sites op de definitieve Werelderfgoedlijst.

Een van de bekendste locaties in Curaçao is het historische centrum van Willemstad, de hoofdstad. Willemstad staat bekend om zijn unieke architectuur, die een mix is van Nederlandse stijlen en lokale invloeden. De gekleurde huizen langs de Handelskade zijn iconisch en vaak gefotografeerd door bezoekers.

De historische gebouwen en forten in Willemstad weerspiegelen het koloniale verleden van het eiland, toen het een belangrijk handelscentrum was in het Caribische gebied. De stad heeft verschillende forten, zoals Fort Amsterdam, Fort Nassau en het Waterfort.

Het historische district van Willemstad, met zijn unieke architectuur en haveningang, werd in 1997 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad wordt erkend vanwege zijn bijzondere waarde en het feit dat het een uitstekend voorbeeld is van Europese koloniale invloeden in het Caribische gebied.

De vier historische wijken van Willemstad die deel uitmaken van het UNESCO-erfgoed zijn Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo. Samen illustreren ze de organische groei van een multiculturele gemeenschap gedurende meer dan drie eeuwen. Ze bevatten vele monumenten, variërend van 18e-eeuwse Nederlandse koloniale gebouwen tot moderne bouwwerken uit de 20e eeuw.

De gekleurde huizen langs de Handelskade in Punda zijn wellicht de meest gefotografeerde gebouwen in Curaçao. Ze bieden een levendig beeld van de Nederlandse architectonische stijlen, aangepast aan het klimaat en de materialen van het Caribische gebied.

 

HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

OVERNACHTEN OP CURACAO

Op dit moment zijn er nog weinig duurzaam hotels met laadpaal op Curacao. Bekijk voor een uitgebreid aanbod bij TUI en Corendon

 
 
Casa Mazzai Willemstad
Casa Mazzai Willemstad

Dit vakantiehuis is voorzien van 2 slaapkamers, een keuken met een oven en een magnetron, een flatscreen-tv, een zithoek en 1 badkamer met een inloopdouche

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
Courtyard by Marriott Curacao
Courtyard by Marriott Curacao

Courtyard by Marriott Curacao ligt in Willemstad, op 2 km van de Koningin Emmabrug, en biedt accommodatie met een buitenzwembad,  een fitnesscentrum en een restaurant.

Mel laadpaal

 
Mangrove Beach Corendon Curacao Resort
Mangrove Beach Corendon Curacao Resort

Met een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een tuin. Deze accommodatie heeft een gemeenschappelijke lounge,  restaurants, een waterpark en een terras.

Duurzaam level 3+

 
Booking.com

DE BINNENSTAD VAN CURACAO

Punda is het oudste deel van Willemstad en heeft smalle geplaveide straatjes met kleurrijke koloniale gebouwen. Het hart van Punda is de Handelskade, waar u de beroemde rij pastelgekleurde gebouwen aan het water kunt bewonderen. Hier vindt u ook veel winkels, boetiekjes, restaurants en bars. Een populaire bezienswaardigheid in Punda is Fort Amsterdam, een historisch fort uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als regeringsgebouw.

Aan de overkant van de Sint Annabaai ligt Otrobanda, wat letterlijk "de andere kant" betekent. Deze wijk heeft ook prachtige historische gebouwen, maar heeft een meer lokale sfeer. U kunt door de straten van Otrobanda dwalen en genieten van de authentieke Caribische sfeer. Een hoogtepunt van Otrobanda is het Riffort, een oud fort dat nu is omgebouwd tot een winkel- en entertainmentcentrum met restaurants, winkels en een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de stad.

Daarnaast zijn er nog andere bezienswaardigheden in de binnenstad van Willemstad, zoals de drijvende markt, waar kleurrijke boten uit Venezuela verse producten verkopen, en de historische synagoge Mikvé Israel-Emanuel, die dateert uit 1732 en een belangrijk cultureel en historisch monument is.

Kortom, de binnenstad van Willemstad op Curaçao is een levendige en kleurrijke bestemming met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een bruisende sfeer. Het is zeker een bezoek waard als u op het eiland bent.

 
 
 
 

WAT KAN JE DOEN...

Op Curaçao zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt verkennen en ervaren. Hier zijn enkele populaire dingen die je kunt doen op Curaçao:

Bezoek de prachtige stranden: Curaçao staat bekend om zijn adembenemende stranden met kristalhelder water. Breng een dag door op populaire stranden zoals Playa Knip, Cas Abao, Porto Marie of Mambo Beach.
Verken de onderwaterwereld: Curaçao biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Ontdek kleurrijke koraalriffen, scheepswrakken en een overvloed aan zeeleven in duikplekken zoals Mushroom Forest, Blue Bay en Superior Producer.
Verken de binnenstad van Willemstad: Maak een wandeling door de historische binnenstad van Willemstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de kleurrijke koloniale gebouwen, bezoek de drijvende markt, verken de smalle straatjes en geniet van lokale gerechten en winkels.

 

TIME TO SMILE CHOGOGO DIVE&BEACH RESORT

Chogogo Dive & Beach Resort is een bekend resort op Curaçao. Het resort bevindt zich in de Jan Thiel Baai, een populaire locatie voor toeristen op het eiland. 

Locatie: Chogogo is gunstig gelegen in de Jan Thiel Baai, een gebied dat bekend staat om zijn stranden, restaurants en andere voorzieningen.
Accommodatie: Het resort biedt verschillende soorten accommodaties, variërend van bungalows tot appartementen en studio's. Deze accommodaties zijn vaak voorzien van moderne gemakken en bieden een comfortabel verblijf.
Faciliteiten: Chogogo Dive & Beach Resort heef een zwembad, een bar en een restaurant, en biedt gemakkelijke toegang tot het strand van Jan Thiel.
Sfeer: Het resort heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer, wat het geschikt maakt voor zowel gezinnen als stellen.

Het resort is een Fair Travel resort van TUI. Vergroot het beeld klik op het vierkantje rechts onder, klik dan op de buttons veel kijk plezier.

Duurzaam level 3

meer info en prijzen
 

                        (ADVERTENTIE)

 

   

                   (ADVERTENTIE)

 

                             (advertentie)

 

                    (advertentie)

 
TUI EN ENERGIELEVERANCIER DYNAF, 55 LAADPALEN

TUI EN ENERGIELEVERANCIER DYNAF, 55 LAADPALEN

Reisorganisatie TUI heeft in samenwerking met energieleverancier Dynaf de eerste van de in totaal 55 laadpalen in gebruik genomen in Willemstad te Curaçao. Dit eiland krijgt in totaal 30 van deze laadpalen. Afgelopen maandag werd hier de eerste laadpaal geplaatst. Hiermee is het project officieel van start gegaan. Ook Aruba en Bonaire worden voorzien van laadpalen. De samenwerking van TUI en Dynaf moet het elektrisch rijden toegankelijk maken en verduurzaming van de eilanden stimuleren.

Belang van het project
De eerste laadpaal op Curacao is geplaatst op het parkeerterrein bij het hoofdkantoor van TUI. In de komende periode zal de rest van de laadpalen worden geïnstalleerd bij onder andere Avila Beach Hotel. Papagayo Beach Resort en de openbare parkeerplaats bij Van den Tweel. Volgens Chief Commercial Officer bij Dynaf zit elektrisch rijden in een stroomversnelling. Om ook de ABC-landen te stimuleren over te stappen op elektrisch rijden, is goede laadinfrastructuur essentieel. Naast verduurzaming op de eilanden, wordt er met het project ook een extra stimulans gegeven op economisch gebied en werkgelegenheid.

TUI FAIR TRAVEL OP CURAÇAO

Bij een fair travel vakantie van TUI worden bewuste keuzes gemaakt. Zo steunen accommodaties de lokale economie door plaatselijke excursies aan te bieden en veel inwoners werk te geven. Verder beschikken de accommodaties over een officieel gecertificeerd duurzaamheidslabel. Dat betekent dat ze in deze accommodaties altijd op zoek zijn naar duurzamere oplossingen op het gebied van energie, water, biodiversiteit en afval. Denk aan zonnepanelen, de keuze van verpakkingen, afval scheiden en recyclen.

kijk ook eens bij Booking

TUI FAIR TRAVEL OP CURAÇAO

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en in Vlaardingen en  Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje