UNESCO OBJECT DE VAN NELLE FABRIEK EN HET CHABOT MUSEUM ROTTERDAM

Het Chabot Museum en de Van Nellefabriek zijn twee afzonderlijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Rotterdam, Nederland.

Het Chabot Museum is een museum gewijd aan de Nederlandse kunstenaar en beeldhouwer Henk Chabot. Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis en atelier van de kunstenaar, ontworpen door architect GW Baas en gebouwd in 1938. Het gebouw is een mooi voorbeeld van de Nederlandse functionalistische architectuurstijl en is gelegen in de Museumparkbuurt van Rotterdam.

De Van Nellefabriek is een voormalig industrieel complex dat tussen 1925 en 1931 is gebouwd voor de productie van koffie, thee en tabak. De fabriek is ontworpen door architecten Leendert van der Vlugt en Johannes Brinkman en wordt beschouwd als een meesterwerk van modernistische architectuur. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een fabriek, kantoren en een kantine, en is ontworpen om de fabrieksarbeiders een gezonde en efficiënte werkomgeving te bieden.

Zowel het Chabot Museum als de Van Nellefabriek zijn in 2014 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, als erkenning voor hun uitzonderlijke universele waarde en betekenis als voorbeelden van modernistische architectuur en design.

 
 

VAN NELLE FABRIEK

 
 
 
 

BEZOEK DE VAN NELLE FABRIEK

 

WORLD OF DINOS

Tot 27 augustus met korting

reserveren met korting

WORLD OF DINOS
 

HET CHABOT MUSEUM

HET MAXIMALE ZIEN...

 
 

                              (advertentie)

 

               

                             (advertentie)

 

SLAAP EENS OP DE SS ROTTERDAM

De SS Rotterdam is een voormalig passagiersschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL) dat in 1959 in de vaart werd genomen. Het schip was destijds het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland was gebouwd en bood plaats aan ruim 1.400 passagiers.

De SS Rotterdam heeft vele trans-Atlantische overtochten gemaakt en heeft ook dienstgedaan als cruiseschip. In 2000 werd het schip buiten gebruik gesteld en raakte het in verval, maar in 2005 werd het aangekocht door de gemeente Rotterdam met de bedoeling het te behouden als cultureel erfgoed.

Na een grondige renovatie en restauratie werd de SS Rotterdam in 2010 opengesteld voor publiek als hotel en evenementenlocatie. Het schip is nu een populaire toeristische attractie in Rotterdam en biedt een kijkje in het rijke verleden van de Nederlandse scheepvaart en de trans-Atlantische reizen.

Voor de deur staan twee laadpalen!

meer info en reserveren

Booking.com

het nhow hotel

Het Nhow hotel Rotterdam is een modern en trendy hotel gelegen in het hart van de stad, direct aan de Maas en naast de iconische Erasmusbrug. Het hotel is ontworpen door de gerenommeerde architect Rem Koolhaas en maakt deel uit van het internationale nhow-hotelketen.

Het Nhow hotel Rotterdam beschikt over 278 kamers, variërend van standaard kamers tot luxueuze suites met uitzicht op de skyline van Rotterdam en de rivier de Maas. Het hotel heeft ook een restaurant, een bar, een fitnessruimte en verschillende vergaderzalen en evenementenruimtes.

Het interieur van het hotel is opvallend en kleurrijk, met moderne kunst en designelementen die zijn geïnspireerd op de stad Rotterdam. Het Nhow hotel is daarmee een unieke en inspirerende plek om te verblijven, te werken en te ontspannen in het bruisende hart van Rotterdam.

Op de vierde etage in de parkeergarage Quist staan zes laadpalen

meer info en reserveren
 
HOP ON-HOP OF IN ROTTERDAM
HOP ON-HOP OF IN ROTTERDAM

Verken de grootste haven van Europa in je eigen tempo met een 24-uursticket voor de hop on, hop off-sightseeingbus van Rotterdam. Ervaar het culturele leven en het maritieme erfgoed van de stad en geniet van een panoramisch uitzicht op de architectonische hoofdstad van Holland.

Lees meerVerberg tekst
 
ROTTERDAM BEKIJKEN...
ROTTERDAM BEKIJKEN...

De standaard tours van Segway Rotterdam starten en eindigen op de Parkhaven tegenover de Euromast. De tour kan ook op een andere locatie starten. Wij brengen de Segways naar de locatie van jouw keuze. Voor Segway Tours op locatie kun je terecht bij Segway Events. Samen met jou gaan we op zoek naar een route die past bij jouw gezelschap. Zo wordt ieder bedrijfsuitje gegarandeerd een succes! Er zijn 40 Segways beschikbaar, maar op aanvraag kunnen er nog meer ingezet worden. Segway Events verzorgt tours op maat door heel Nederland, dus ook bij jou!

Lees meerVerberg tekst
 

MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

 Museum Boijmans Van Beuningen, een museum in Rotterdam, Nederland. Het museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie kunst en design, die varieert van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd.

Museum Boijmans Van Beuningen bestaat sinds 1849 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste musea van Nederland. De collectie van het museum omvat schilderijen van Nederlandse en Vlaamse meesters zoals Rembrandt, Van Gogh en Bosch, maar ook werken van internationale kunstenaars zoals Dali, Magritte en Monet. Het museum heeft ook een grote collectie toegepaste kunst en design, waaronder meubels, keramiek, glas en textiel.

 

MEER INFO EN TICKETS

DE MARKTHAL

De Markthal in Rotterdam is een unieke overdekte foodmarkt en woongebouw gelegen in het centrum van de stad. Het opende in 2014 en is sindsdien een populaire attractie geworden voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

De Markthal is een enorm hoefijzervormig gebouw met een glazen gevel en een kleurrijke plafondschildering die bekend staat als de Hoorn des Overvloeds. Binnen vind je meer dan 100 kraampjes die een breed scala aan verse en bereide gerechten verkopen, waaronder fruit, groenten, vleeswaren, kazen, gebak en internationale gerechten. Er zijn ook verschillende sit-down restaurants en cafés als u even wilt stoppen met winkelen en wilt genieten van een maaltijd of een drankje.

Naast het foodaanbod biedt de Markthal ook onderdak aan appartementen en kantoren, waardoor het een unieke mixed-use ontwikkeling is. Door de centrale ligging en opvallende architectuur is het een populaire plek voor fotografie en evenementen, en het is zeker een bezoekje waard als je in Rotterdam bent.

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse/Rotterdam Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

Ik ben weer gestart "online' met 'ga uit je stekker met Unesco' en de Paradores hotels.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje