MAAK ALVAST KENNIS MET HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

Nederland heeft een rijke geschiedenis en een grote diversiteit aan historische en culturele erfgoederen die uniek zijn voor de regio en de wereld. UNESCO Werelderfgoedstatus wordt verleend aan erfgoederen die van uitzonderlijk belang zijn voor de mensheid en die een uniek en onvervangbaar onderdeel zijn van ons gemeenschappelijke culturele erfgoed. Het doel van het behoud en bescherming van deze erfgoederen is om hun culturele, historische en artistieke waarde te behouden en om ze over te dragen aan toekomstige generaties.

 

Nederland heeft op dit moment twaalf werelderfgoederen die erkend worden door UNESCO. Deze werelderfgoederen zijn onder andere historische gebouwen, architectuur, landschappen en waterwerken. Deze erfgoederen vertellen het verhaal van de geschiedenis, cultuur en architectuur van Nederland en hoe deze zich ontwikkeld hebben over de jaren heen.

De erkenning van deze werelderfgoederen door UNESCO is belangrijk omdat het bijdraagt aan de bescherming van deze erfgoederen en hun waarde erkent als onderdeel van het internationale culturele erfgoed. De werelderfgoederen trekken ook veel toeristen en zijn van groot economisch belang voor Nederland. Daarnaast zijn ze een belangrijk middel om de kennis en waardering voor het Nederlandse culturele erfgoed te vergroten en te stimuleren.

 

KLIK OP DE BUTTONS VOOR MEER INFO EN VIDEO'S OVER HET UNESCO ERFGOED IN NEDERLAND

DE UITDAGING VAN ELK PUNT IN NEDERLAND DE 12 UNESCO OBJECTEN TE BEZOEKEN ZONDER LAADSTRESS

Het idee om IN 2024 van elke plaats uit Nederland met de elektrische auto in zeven dagen in Nederland de route te rijden, met overnachtingen in duurzamere hotels met laadpaal. Met de mogelijkheid te starten in Groningen of in Spijkenisse. Heel stoer zou het zijn om het Unesco Willemstad op Curacao in het programma op te nemen.

Bij de afstand berekening  heb ik per dag 35 km extra meegenomen 

 

1e dag    zaterdag*       Van Nelle Fabriek                                 overnachting op de WestCord ss Rotterdam                   Spijkenisse van Nelle- ss Rotterdam  afstand 70 km route

2e dag    zondag          Kinderdijk                                              overnachting Lekkerkerk de Fletcher Witte Brug    afstand 70 km route

3de dag maandag       Amsterdamse grachten                        overnachting Fort resort de Beemster afstand 160 km + route

4de dag dinsdag          Beemster     Afsluitdijk                         overnachting WestCord Leeuwarden afstand 180 km + route 

5de dag woensdag      de Wadden Gevangenis Museum       overnachten in van der Valk Drachten afstand 180 km+ route

6de dag donderdag     Gemaal en Schokland                           overnachten  OldRuitenborgh Vollehoven afstand 130 km route

7de dag vrijdag             Fort Vechten- Rietveld                         overnachten Mitland Utrecht afstand 155 km route

8de dag zaterdag        Muiderslot                                             Terug naar Spijkenisse afstand 170 km  route of overnachting   Corendon Village

9de  dag zondag          Schiphol  Curacao  5 nachten                 overnachting Corendon Mangrove

14de dag retour naar Amsterdam Schiphol

BEKIJK DE LIGGING VAN ALLE HOTELS EN UNESCO OBJECTEN IN 3D UIT DE LUCHT OF KLIK OP DE ONDERSTAANDE KAART VOOR MEER INFO

Met de eigen auto dan is de prijs  € ......p.p voor de overnachtingen, ontbijt, entree tickets en vastgestelde tijden   

Met een elektrische huurauto inclusief 1345 kilometers  € ..... p.p. 

Incusief  Curacao vlucht all inclusive en twee dagen  huur auto € ..... p.p. 

Prijzen en routes onder voorbehoud

*Van Nelle fabriek is alleen op za/zo

 

HET MAXIMALE ZIEN...

VAN NELLE FABRIEK UNESCO ERFGOED IN ROTTERDAM

De Nelle Fabriek is een voormalige koffie- en theebranderij in Rotterdam, Nederland, gebouwd in de jaren 1920 en ontworpen door de Nederlandse architect Leendert van der Vlugt. Het is een van de meest bekende en invloedrijke voorbeelden van het Nieuwe Bouwen, een architectonische stroming die zich richtte op functionaliteit en gebruiksgemak en waarbij het ontwerp werd bepaald door het materiaalgebruik en de constructie.

In 2014 werd de Nelle Fabriek op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst als onderdeel van het "Van Nellefabriek-ensemble", samen met twee andere gebouwen in Rotterdam die ook zijn ontworpen in de stijl van het Nieuwe Bouwen.

De Nelle Fabriek was destijds een revolutionair gebouw vanwege het gebruik van beton, glas en staal, die destijds nog relatief nieuwe bouwmaterialen waren. Het gebouw is bijna volledig symmetrisch en heeft veel glazen gevels die zorgen voor veel natuurlijk licht en een gevoel van ruimte. Het interieur van het gebouw is ook opvallend vanwege de grote open ruimtes en de strakke lijnen en eenvoudige vormen van het meubilair.

Tegenwoordig wordt de Nelle Fabriek gebruikt als evenementenlocatie en kantoorruimte voor verschillende bedrijven. Het is een belangrijk monument van de Nederlandse geschiedenis en architectuur en wordt beschouwd als een van de meest iconische voorbeelden van het Nieuwe Bouwen in Europa.

meer info

KINDERDIJK IS EEN UNESCO WERELDERFGOED

Kinderdijk is een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland, Nederland, bekend om zijn historische windmolens. In 1997 werden de 19 windmolens van Kinderdijk opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege hun cultuurhistorische waarde en hun bijzondere rol in de Nederlandse waterbouwkunde.

De molens van Kinderdijk werden in de 18e eeuw gebouwd om de wateroverlast van de Alblasserwaard, een laaggelegen gebied in de buurt van Rotterdam, te beheersen. De molens zorgen voor de afwatering van het gebied en maken het mogelijk om droge voeten te houden. In de loop der tijd zijn de molens een belangrijk onderdeel geworden van het Nederlandse landschap en de cultuur.

De molens van Kinderdijk zijn een belangrijk voorbeeld van de Nederlandse technische expertise

.De UNESCO-erkenning van de molens van Kinderdijk als Werelderfgoed draagt bij aan de bescherming en het behoud van deze belangrijke historische monumenten en onderstreept het belang van de Nederlandse waterbouwkunde en technische expertise voor de wereld.

MEER INFO

UNESCO ERFGOED DE AMSTERDAMSE GRACHTEN

De Grachtengordel van Amsterdam is een historisch stadsdeel in Amsterdam, Nederland dat bestaat uit een netwerk van grachten, straten en gebouwen die gebouwd zijn in de 17e eeuw. De Grachtengordel is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn culturele en historische waarde, als voorbeeld van een unieke stadswijk die ontworpen is op basis van innovatieve stedenbouwkundige principes.

De Grachtengordel bestaat uit vier parallelle kanalen die samen een halve cirkel vormen rond het oude centrum van Amsterdam. De grachten zijn verbonden door verschillende bruggen en straten die langs de grachten lopen. Langs de grachten staan historische gebouwen die vaak voorzien zijn van prachtige gevels en ornamenten, zoals de koopmanshuizen die destijds werden gebouwd door de rijke Amsterdamse kooplieden.

Het opnemen van de Grachtengordel van Amsterdam op de UNESCO Werelderfgoedlijst onderstreept het belang van dit historische stadsdeel voor de wereldgeschiedenis en draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit bijzondere stukje erfgoed. Het is tevens een belangrijke toeristische trekpleister voor Amsterdam en een bron van trots voor de inwoners van de stad. 

MEER INFO

HET UNESCO WERELDERFGOED DE BEEMSTER

De Beemster is een polderlandschap in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het gebied is in de 17e eeuw ontworpen en aangelegd als een droogmakerij en is sinds 1999 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn unieke cultuurhistorische waarde en innovatieve waterbouwkundige ontwerp.

De Beemster is ontworpen door de Nederlandse ingenieur Jan Adriaanszoon Leeghwater en is een vroeg voorbeeld van de toepassing van geometrische principes in de landbouw en de stedenbouw. Het landschap van de Beemster bestaat uit een raster van rechthoekige percelen, omringd door brede sloten die dienen als waterbeheersingssysteem. De percelen worden gebruikt voor de landbouw en vormen een belangrijk onderdeel van het Nederlandse agrarische erfgoed.

De UNESCO-erkenning van de Beemster als Werelderfgoed draagt bij aan de bescherming en het behoud van het landschap en de cultuurhistorische waarde ervan. Het is tevens een belangrijke erkenning van de unieke bijdrage van Nederland aan de waterbouwkunde en de innovatieve oplossingen die werden ontwikkeld om het land te beschermen tegen overstromingen en de voedselvoorziening te garanderen.

369 GRADEN FOTO IS HET INFO CENTRUM

MEER INFO

DE WADDENZEE EN HET MUSEUM HET FISKERHUSKE

De Waddenzee is een uniek natuurgebied gelegen aan de noordelijke kust van Nederland, Duitsland en Denemarken. In 2009 werd de Nederlandse Waddenzee opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de unieke ecologische waarde en de grote biodiversiteit van het gebied.

De Waddenzee is een dynamisch ecosysteem dat bestaat uit een netwerk van zandbanken, slikken, eilanden en geulen. Het gebied is van groot belang voor trekvogels, zeehonden, vissen en andere zeedieren. Het is een belangrijk broedgebied en rustplaats voor vogels en heeft een unieke flora en fauna die zich heeft aangepast aan de barre omstandigheden van het gebied.

Het opnemen van de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst draagt bij aan het behoud en de bescherming van het gebied, en onderstreept het belang van de unieke ecologische en culturele waarde van de Waddenzee voor Nederland en de rest van de wereld. Het is tevens een belangrijke erkenning van het belang van duurzame ontwikkeling en het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.

KOLONIEN VAN WELDADIGHEID HET GEVANGENISMUSEUM

De Koloniën van Weldadigheid is een historisch project uit de 19e eeuw dat zich richtte op het helpen van arme mensen in Nederland en België. Het project werd geleid door de Nederlandse generaal Johannes van den Bosch en omvatte zeven koloniën in Nederland en één in België.

Het doel van de koloniën was om arme mensen te helpen en hen te leren om voor zichzelf te zorgen. De armen werden uit de steden gehaald en naar de koloniën gebracht, waar ze onderdak, eten, kleding en werk kregen. In ruil daarvoor moesten ze werken op het land en leren hoe ze zelfvoorzienend konden zijn.

Het Nationaal Gevangenismuseum is gelegen in het dorp Veenhuizen in de provincie Drenthe in Nederland. Het museum is gevestigd in een voormalige strafgevangenis en heeft als doel om bezoekers inzicht te geven in de geschiedenis van het gevangeniswezen en de ontwikkeling daarvan.

Het museum bestaat uit verschillende gebouwen die vroeger werden gebruikt als gevangenis. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de cellen, gangen en werkplaatsen van de gevangenis. Er zijn verschillende interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals het uitproberen van een ouderwetse dwangbuis, het ontdekken van verschillende soorten gevangenissen en het ervaren van het leven achter de tralies.

Een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum is een unieke ervaring die zorgt voor meer begrip en bewustwording van het gevangeniswezen en de maatschappelijke impact daarvan.

HET UNESCO WOUDAGEMAAL IN LEMMER

Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld en is gelegen in Lemmer, provincie Friesland, Nederland. Het gemaal is in 1920 gebouwd om overtollig water uit de Friese boezem te pompen en het droog te houden. In 1998 werd het Woudagemaal opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn bijzondere culturele en technische waarde.

Het Woudagemaal is ontworpen door de Nederlandse ingenieur Dirk Frederik Wouda en is een indrukwekkend staaltje van technisch vernuft uit de 20e eeuw. Het gemaal heeft een capaciteit van meer dan 4 miljoen liter water per minuut en wordt nog steeds ingezet bij extreme wateroverlast om het waterpeil in de Friese boezem te beheersen.

De UNESCO-erkenning van het Woudagemaal als Werelderfgoed onderstreept het belang van dit technische monument en draagt bij aan de bescherming en het behoud ervan. Het is tevens een belangrijke erkenning van de Nederlandse waterbouwkunde en technische expertise en een belangrijke toeristische trekpleister voor de regio Friesland.

MEER INFO

SCHOKLAND IN DE PROVINCIE FLEVOLAND

Schokland is een voormalig eiland in de provincie Flevoland, Nederland, dat in de 19e eeuw werd drooggelegd als onderdeel van de Noordoostpolder. In 1995 werd Schokland opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn unieke culturele en geologische waarde.

Schokland is een belangrijk archeologisch en historisch monument en was ooit een belangrijke nederzetting van de prehistorische Swifterbantcultuur en later van de middeleeuwse bevolking. Het eiland werd in de 19e eeuw getroffen door een aantal overstromingen en uiteindelijk opgenomen in de Noordoostpolder.

De UNESCO-erkenning van Schokland als Werelderfgoed draagt bij aan de bescherming en het behoud van dit unieke landschap en de bijbehorende historische en culturele waarde. Het onderstreept het belang van de Nederlandse geschiedenis en het belang van de inspanningen om het erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. Het is tevens een belangrijke toeristische attractie voor de regio en een bron van trots voor de Nederlandse bevolking.

meer info

DE HOLLANDSE WATERLINIE MUSEUM VECHTEN

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een historische verdedigingslinie in Nederland die in de 19e eeuw werd aangelegd. De linie loopt van Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot aan de Biesbosch en was bedoeld om Holland te beschermen tegen vijanden vanuit het oosten.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een belangrijk onderdeel van de Nederlandse defensie tot het begin van de 20e eeuw, maar werd daarna steeds minder belangrijk. Tegenwoordig is de linie vooral een toeristische attractie en een monument van de Nederlandse geschiedenis.

In 2019 werd de Nieuwe Hollandse Waterlinie voorgedragen voor UNESCO Werelderfgoed status. Op 26 juli 2021 heeft UNESCO de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen met de Stelling van Amsterdam, ook een waterlinie, toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Deze toevoeging erkent de unieke waarde van deze waterlinies als bijzondere getuigenissen van de Nederlandse strijd tegen het water en de voortdurende ontwikkeling van watermanagement.

Fort Vechten is een historisch fort gelegen in de gemeente Bunnik, provincie Utrecht, Nederland. Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie die in de 19e eeuw werd aangelegd om Holland te beschermen tegen vijandelijke legers.

 

MEER INFO

HET RIETVELD SCHRODERHUIS IN UTRECHT

Het Rietveld Schröderhuis is een architectonisch meesterwerk dat in 1924 is ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Het huis is gelegen in Utrecht en is een van de meest invloedrijke voorbeelden van de Nederlandse De Stijl-beweging, die gericht was op eenvoud en geometrische vormen.

Het Rietveld Schröderhuis is in 2000 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de unieke architectuur en zijn invloed op de ontwikkeling van de moderne architectuur. Het huis is een belangrijk voorbeeld van de experimentele architectuur uit het begin van de 20e eeuw en heeft grote invloed gehad op het werk van veel architecten wereldwijd.

Het Rietveld Schröderhuis is open voor het publiek en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het huis en meer te weten komen over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw. Het is een belangrijke bezienswaardigheid in Utrecht en een belangrijk monument van de Nederlandse architectuurgeschiedenis.

meer info

CURACAO WILLEMSTAD UNESCO WERELDERFGOED

Punda is het oudste deel van Willemstad en heeft smalle geplaveide straatjes met kleurrijke koloniale gebouwen. Het hart van Punda is de Handelskade, waar u de beroemde rij pastelgekleurde gebouwen aan het water kunt bewonderen. Hier vindt u ook veel winkels, boetiekjes, restaurants en bars. Een populaire bezienswaardigheid in Punda is Fort Amsterdam, een historisch fort uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als regeringsgebouw.

Aan de overkant van de Sint Annabaai ligt Otrobanda, wat letterlijk "de andere kant" betekent. Deze wijk heeft ook prachtige historische gebouwen, maar heeft een meer lokale sfeer. U kunt door de straten van Otrobanda dwalen en genieten van de authentieke Caribische sfeer. Een hoogtepunt van Otrobanda is het Riffort, een oud fort dat nu is omgebouwd tot een winkel- en entertainmentcentrum met restaurants, winkels en een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht over de stad.

MEER INFO

                                             (advertentie)

 

                     (ADVERTENTIE)

 
 
LAAD U ZELF OP...

LAAD U ZELF OP...

Misschien denkt u er aan om een elektrische auto aan teschaffen en dan is het stoer om dit in Nederland eens uit te proberen. Huur er eentje bij u in de buurt wij zorgen er voor dat u geen laadstress zal hebben  stel de reis zelfsamen of laat ons dat doen.

LAAD U ZELF OP MET EEN LEUK WEEKEND WIJ ZORGEN VOOR DE AUTO, BELEVINGEN EN  OVERNACHTINGEN IN HOTELS MET EEN LAADPAAL

RESERVEER DE ELEKTRISCHE AUTO

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse/Rotterdam Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

Ik ben weer gestart "online' met 'ga uit je stekker met Unesco' en de Paradores hotels.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje