het rietvelt schroderhuis en het muiderslot staan op de lijst van  unesco werelderfgoed

het rietvelt schroderhuis en het muiderslot staan op de lijst van unesco werelderfgoed

Het Rietveld Schröderhuis, ook bekend als het Schröderhuis, is een architectonisch meesterwerk ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Het huis is gelegen in Utrecht, Nederland, en staat bekend om zijn innovatieve ontwerp en de invloed die het heeft gehad op de moderne architectuur.

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

HET RIETVELD SCHRODERHUIS IN UTRECHT

HET RIETVELD SCHRODERHUIS IN UTRECHT

Het Rietveld Schröderhuis, ook bekend als het Schröderhuis, is een architectonisch meesterwerk ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Het huis is gelegen in Utrecht, Nederland, en staat bekend om zijn innovatieve ontwerp en de invloed die het heeft gehad op de moderne architectuur.

Het Rietveld Schröderhuis werd gebouwd in 1924 in opdracht van Truus Schröder-Schräder, een weduwe en moeder van drie kinderen. Ze wilde een huis dat functioneel was en voldeed aan de behoeften van haar gezin, maar dat ook de principes van De Stijl, een kunstbeweging waar Rietveld deel van uitmaakte, weerspiegelde.

Het huis heeft een open plattegrond en kan worden aangepast door het gebruik van schuifwanden. Het is gebouwd met rechte lijnen, primaire kleuren en asymmetrische vormen, kenmerkend voor de principes van De Stijl. Het Rietveld Schröderhuis wordt beschouwd als een van de vroegste voorbeelden van het functionalisme in de architectuur.

In 2000 werd het Rietveld Schröderhuis erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn culturele en historische betekenis. Het wordt beschouwd als een belangrijk monument van de moderne architectuur en een baanbrekend ontwerp dat de weg heeft geëffend voor de ontwikkeling van de functionalistische architectuur in de 20e eeuw.

Vandaag de dag is het Rietveld Schröderhuis open voor publiek als museum. Bezoekers kunnen het huis bezichtigen en het unieke ontwerp en de architectonische kenmerken ervan ervaren. Het blijft een belangrijke bestemming voor architectuurliefhebbers en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de moderne architectuur.
 

HET MUIDERSLOT IN MUIDEN

Het Muiderslot is een kasteel gelegen in Muiden, een stadje in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en staat bekend om zijn historische en culturele betekenis. In 1996 werd het Muiderslot erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Het Muiderslot diende oorspronkelijk als verdedigingswerk aan de monding van de Vecht-rivier en als tolkantoor om tol te heffen op passerende schepen. Later werd het kasteel verbouwd tot een comfortabel buitenverblijf en cultureel centrum.

Het kasteel heeft een kenmerkende middeleeuwse architectuur, met torens, grachten en een ophaalbrug. Het heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende beroemde bewoners gehad, waaronder de dichter en schrijver P.C. Hooft, die het kasteel in de 17e eeuw bewoonde. Tegenwoordig is het Muiderslot ingericht als museum en biedt het een glimp van het leven in de middeleeuwen en de Gouden Eeuw.

Als UNESCO Werelderfgoed wordt het Muiderslot erkend vanwege de historische waarde en zijn rol in het bewaren en presenteren van cultureel erfgoed. Het is een belangrijk voorbeeld van een middeleeuws kasteel in Nederland en illustreert de architectuur en levensstijl uit die periode.

Bezoekers kunnen het Muiderslot verkennen en de verschillende kamers, torens en tuinen ontdekken. Er worden ook regelmatig culturele evenementen, tentoonstellingen en educatieve programma's georganiseerd om bezoekers een dieper inzicht te geven in de geschiedenis en cultuur van het kasteel.

MEER INFO EN TICKETS
 
 
HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

 
 

BLIJF SLAPEN IN HOTEL MITLAND UTRACHT

Hotel Mitland is een 4-sterrenhotel in Utrecht, Nederland. Utrecht herbergt verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties. Deze omvatten het Rietveld Schröderhuis, een beroemd voorbeeld van De Stijl-architectuur, en de 14e-eeuwse Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland en Fort Vechten bij Bunnink.

Het heeft vier laadpalen en een fantastische terras aan het water

Hier zijn enkele details over Hotel Mitland:

Locatie: Hotel Mitland is gelegen aan de rand van Utrecht, met uitzicht op Fort De Bilt en het omliggende park. Het ligt op ongeveer 3 kilometer van het stadscentrum en biedt een rustige en groene omgeving.
Accommodaties: Het hotel biedt een scala aan comfortabele en goed ingerichte kamers, waaronder standaardkamers, executive kamers en suites. Elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen zoals airconditioning, flatscreen-tv's, gratis wifi en een eigen badkamer.
Hotelfaciliteiten: Hotel Mitland biedt een verscheidenheid aan faciliteiten om het verblijf van de gasten te verbeteren. Deze omvatten een restaurant met internationale keuken, een gezellige bar, een fitnesscentrum en een overdekt zwembad. 

 

                        (advertentie)

 

               (advertentie)

 

                    (advertentie)

 

Unieke vakanties, weg van de massa

                            (advertentie)

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online

Bezoek en persoonlijke service

Reisbureau Schiebroek ITAC/ANVR/SGR

Voor een gratis offerte mail: info@reisbureauschiebroek.nl 

010 461 4316


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en in Vlaardingen en  Rotterdam voor persoonlijke service.

Wij wil u inspireren voor een stukje duurzaamheid en gaan opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen o.a Corsica. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en duurzamere hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Ook willen wij u inspireren voor een cruise vakantie!

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje