UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND DE BEEMSTER NU IN 360 GRADEN

UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND DE BEEMSTER NU IN 360 GRADEN

De Beemster is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Beemster is een polder gelegen in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het is een uniek voorbeeld van landwinning en landbouwplanning uit de 17e eeuw.

De polder werd drooggelegd in de vroege 17e eeuw door het creëren van een ingenieus systeem van sloten, dijken en kanalen om het water af te voeren. Het resultaat was een uitgestrekt agrarisch landschap dat nog steeds goed bewaard is gebleven.

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

EEN SELECTIE VAN DUURZAMER HOTELS MET LAADPAAL ROND DE BEEMSTER

ACCOMMODATIES   *****  LIGGING

INFO/RESERVEREN

LAADPAAL DUURZAAM 360TOUR BIJZONDERHEDEN
Hotel Alkmaar ***  hier hier ja level 3+ kijk  
 King's Inn City ***  hier hier ja level 2    
 

UNESCO WERELDERFGOED DE BEEMSTER

De Beemster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de innovatieve landbouwplanning en het geometrische ontwerp van het landschap. Het is een voorbeeld van hoe menselijke interventie en technische vaardigheden hebben bijgedragen aan het creëren van een duurzaam en productief landbouwgebied.

De Beemster wordt gekenmerkt door zijn rechthoekige verkaveling, waarbij landbouwpercelen zijn verdeeld door kaarsrechte wegen en sloten. Dit geometrische patroon is kenmerkend voor de polder en heeft bijgedragen aan de efficiëntie van de landbouwpraktijken in het gebied.

Het UNESCO Werelderfgoedlabel erkent de unieke waarde en het belang van de Beemster als een cultureel en landschappelijk erfgoed. Het trekt bezoekers van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in het historische en goed bewaard gebleven landschap van de Beemster en de landbouwgeschiedenis van Nederland.

MEER INFO

UNESCO WERELDERFGOED DE BEEMSTER
BEZOEKCENTRUM BEEMSTER

BEZOEKCENTRUM BEEMSTER

Het Bezoekerscentrum De Beemster is een informatiecentrum en toeristische bestemming gelegen in de Beemsterpolder, in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het centrum is gewijd aan het delen van kennis over de geschiedenis, het landschap en de cultuur van de Beemster.

In het Bezoekerscentrum De Beemster kunnen bezoekers meer te weten komen over de unieke kenmerken van de Beemster, zoals de drooglegging van de polder, de landbouwpraktijken en het geometrische ontwerp van het landschap. Het centrum biedt informatieve tentoonstellingen, audiovisuele presentaties en interactieve displays om bezoekers te informeren en te vermaken.

Daarnaast organiseert het centrum rondleidingen, excursies en evenementen om bezoekers de kans te geven de Beemster verder te verkennen. Dit kunnen wandel- of fietstochten zijn door het landschap, bezoeken aan historische locaties of proeverijen van lokale producten.

Het Bezoekerscentrum De Beemster is een startpunt voor het verkennen van de Beemster en biedt informatie over andere bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren, ontdekken en genieten van het unieke erfgoed en de schoonheid van de Beemsterpolder.

OPENINGSTIJDEN
HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

Maak een foto via de telefoon, volg de instructies en plaats de telefoon in de mobile Vr bril

De Beemster

 
 
 
 

ALLE UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMINGEN IN NEDERLAND

Nederland, hoewel klein in omvang, is rijk aan culturele en historische schatten die erkend zijn door UNESCO als Werelderfgoed. Deze plaatsen vertegenwoordigen niet alleen de diepe geschiedenis en tradities van het land, maar ook zijn innovatieve geest en bijdrage aan de wereldcultuur.

De Amsterdamse Grachtengordel: Deze iconische waterwegen, aangelegd in de 17e eeuw, vormen het hart van Amsterdam. Ze illustreren de stad's historische stedelijke ontwikkeling en zijn een prachtig voorbeeld van stedenbouwkundige planning en architectuur uit die tijd.MEER INFO


Molens van Kinderdijk-Elshout: Deze groep van 19 windmolens, gebouwd rond 1740, is een opvallend voorbeeld van de technologie die Nederland gebruikte om waterbeheer en landdroging mogelijk te maken. Ze vormen een idyllisch beeld tegen het Nederlandse landschap.MEER INFO


Waddenzee: Gedeeld met Duitsland en Denemarken, is dit het grootste getijdengebied ter wereld en een essentieel gebied voor de biodiversiteit. Het herbergt talloze planten en dieren, waaronder zeehonden en trekvogels.MEER INFO


Schokland en omgeving: Eens een eiland in de Zuiderzee, vertelt Schokland het verhaal van de strijd van Nederland tegen het water. Het is een symbool van de Nederlandse strijd tegen de zee en een plek met archeologische rijkdom. MEER INFO


Stelling van Amsterdam: Deze 135 km lange ring van forten en waterwerken rond Amsterdam werd gebouwd tussen 1883 en 1920. Het is een voorbeeld van een uitgebreid verdedigingssysteem dat de stad moest beschermen.


Rietveld Schröderhuis: Gelegen in Utrecht, is dit huis ontworpen door de architect Gerrit Rietveld in 1924, een meesterwerk van de moderne architectuur en een prominent voorbeeld van de De Stijl-beweging.


Van Nellefabriek in Rotterdam: Dit gebouw is een klassiek voorbeeld van de industriële architectuur en werd gebouwd tussen 1925 en 1931. Het illustreert de sociale en culturele veranderingen die de industriële revolutie in Nederland met zich meebracht. MEER INFO


Historisch gebied van Willemstad, Curaçao: Deze stad op het eiland Curaçao, met zijn unieke koloniale architectuur en haven, weerspiegelt de diverse culturele invloeden en het maritieme verleden van het land.


Droogmakerij de Beemster (Beemster Polder): De Beemster Polder, aangelegd in de vroege 17e eeuw, is een uitzonderlijk voorbeeld van landwinning en wordt gekenmerkt door zijn strakke geometrische planning.MEER INFO


Ir. D.F. Woudagemaal: Dit stoomgemaal in Lemmer, gebouwd in 1920, is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld en een monument voor de Nederlandse waterbeheersingstechnologie. MEER INFO

 


Elke Werelderfgoedplaats in Nederland biedt een unieke kijk in de rijke historie en het culturele erfgoed van het land. Van de rustige wateren van de Waddenzee tot de innovatieve architectuur van het Rietveld Schröderhuis, Nederland’s erfgoed is een weerspiegeling van zijn verleden, heden en toekomst.

 

AGRARISCHE MUSEUM

 

Wat ik het mooiste van de Beemster vond is dat alle wegen echt kaarsrecht zijn en heb hele mooie huizen gezien. In de bloembollentijd is het heel kleurrijk.Verder dat de mensen die ik heb gesproken heel aardig zijn

                          (advertentie)

 

                    (advertentie)

 

             (advertentie)

 

IJsland reizen

                       (advertentie)

 

DUURZAMER HOTELS MET LAADPAAL IN DE BEEMSTER

 
 
Alkmaar King's Inn City Hostel
Alkmaar King's Inn City Hostel

Doe of je thuis bent in één van de 36 klimaatgeregelde kamers. Er is wifi en kabelinternet. Badkamers met een douche zijn voorzien. Bij de voorzieningen horen een kluis en een bureau en de kamers worden dagelijks schoongemaakt.

 

 
Hotel Alkmaar
Hotel Alkmaar

Het centrum van Alkmaar bevindt zich op 2 km afstand en is gemakkelijk bereikbaar. Hier kun je onder meer het beroemde Waagplein en het Kaasmuseum bezoeken

Duuezaam level 3, met laadpaal

 
Booking.com

BLIJF SLAPEN BIJ...MET LAADPALEN

Van der Valk Volendam is een hotel en restaurant gelegen in Volendam, een pittoresk dorp aan het Markermeer in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het hotel maakt deel uit van de bekende Van der Valk hotelketen.

Het Van der Valk Volendam hotel biedt comfortabele accommodatie met verschillende kamertypes om aan de behoeften van verschillende gasten te voldoen. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van faciliteiten zoals een eigen badkamer, televisie en gratis wifi. Sommige kamers hebben ook een balkon of uitzicht op het omliggende landschap.

Het hotel heeft ook diverse faciliteiten, waaronder een restaurant waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, variërend van internationale gerechten tot lokale specialiteiten. Er is ook een bar en een terras waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een drankje.

Daarnaast beschikt Van der Valk Volendam over vergader- en evenementenfaciliteiten, fitnessruimte, binnenzwembad en sauna. Gasten kunnen ook fietsen huren om de prachtige omgeving van Volendam en de nabijgelegen bezienswaardigheden te verkennen.

Volendam zelf staat bekend om zijn traditionele klederdracht, vissersgeschiedenis en de karakteristieke haven. Het is een populaire bestemming voor toeristen die de authentieke Nederlandse cultuur willen ervaren. Van der Valk Volendam biedt bezoekers een comfortabele uitvalsbasis om Volendam en de omgeving te verkennen.

Het heeft vier laadpalen!

HOTEL FORT BEEMSTER...LAADT U OP!

Hotel Fort Resort Beemster is een wellnessresort gevestigd in het fort bij Spijkerboor, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt in de gemeente Beemster in de provincie Noord-Holland, Nederland.

Het Fort Resort Beemster is uniek omdat het historische fort is omgebouwd tot een luxe wellness- en spa-bestemming. Het combineert moderne faciliteiten en ontspanning met de historische en architectonische charme van het fort.

U kunt er ook blijven slapen en eten het heeft vier laadpalen

reserveren

VIDEO'S VAN HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

World Heritage explained - animated short about the UNESCO
Ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden
Bijzonder Gebouwd | 08 | Van Nelle Fabriek
These 300-Year-Old Dutch Windmills Are Still Spinning Today | National Geographic
UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer - Friesland NL
Ontstaan waterlinies
Waterlinie museum TRAILER
Beemster Polder - UNESCO World Heritage Site
Waarom is de Amsterdamse grachtengordel uniek?
Schokland - Het eiland in de Zuiderzee
UNESCO World Heritage Koloniën van Weldadigheid | Veenhuizen
Welcome to the Wadden Sea World Heritage
Willemstad, the capital of Curaçao, a UNESCO world heritage site
Waarom het Eise Eisinga Planetarium werelderfgoed is

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN CRUISE VAKANTIE.
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
Captain Cruise  088 5018501


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje