UNESCO WERELDERFGOED HET WOUDAGEMAAL IN LEMMER NU IN 360 GRADEN

UNESCO WERELDERFGOED HET WOUDAGEMAAL IN LEMMER NU IN 360 GRADEN

Het Woudagemaal is een historisch stoomgemaal in Lemmer, een stad in de provincie Friesland, Nederland. Het is het grootste operationele stoomgemaal ter wereld en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

BEKIJK DE 360 GRADEN FOTO'S VAN HET UNESCO ERFGOED WOUDAGEMAAL IN LEMMER

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

MAAK EEN BEZOEK AAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN NEDERLAND

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met het ANVR/SGR reisbureau Schiebroek  010 4614316 Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming in Nederland met de gewone auto of de electrische auto.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

DUURZAMERE HOTELS MET LAADPAAL IN DE BUURT VAN LEMMER

ACCOMMODATIES   *****  LIGGING

INFO/RESERVEREN

LAADPAAL DUURZAAM 360TOUR BIJZONDERHEDEN
Hotel 't Gerecht *** hier hier ja level 1    
Parkhotel Tjaarda ****  hier hier ja level 3+    
 

Het Woudagemaal is in 1913-1920 gebouwd om overtollig water uit de omliggende polders af te voeren en overstromingen in de regio te voorkomen. Het is genoemd naar ingenieur Dirk Frederik Wouda, die het gemaal ontwierp. Het gebouw zelf is een indrukwekkend voorbeeld van de Nederlandse bouwstijl en combineert elementen uit zowel de neorenaissance als de neogotische stijl.

Het gemaal wordt aangedreven door vier enorme stoommachines van elk zo'n 160 ton. Deze motoren zijn nog steeds operationeel en kunnen meer dan 4 miljoen liter water per minuut verpompen, met behulp van een systeem van stoomketels en centrifugaalpompen. Hoewel het Woudagemaal oorspronkelijk werd gebruikt voor de waterhuishouding, wordt het nu vooral geëxploiteerd voor educatieve en erfgoeddoeleinden.

Bezoekers van het Woudagemaal kunnen rondleidingen krijgen door de faciliteit, waar ze meer te weten kunnen komen over de geschiedenis, de werking en het belang van waterbeheer in Nederland. Het gemaal herbergt ook een bezoekerscentrum en museum, met exposities over stoomtechnologie, waterbeheer en de lokale omgeving.

Het Woudagemaal is een belangrijk cultureel en historisch monument in Nederland en toont de expertise van het land op het gebied van waterbeheer en techniek. Tijdens periodes van hoge waterstanden blijft het functioneren als een functionerend pompstation, waardoor de veiligheid en droogte van de omliggende gebieden wordt gewaarborgd.

Openingstijden: april t/m oktober (en alle schoolvakanties):dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur zondag van 13.00 - 17.00 uur

november en december, januari t/m maart 2024: donderdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur zondag van 13.00 - 17.00 uur

HET MAXIMALE ZIEN...

HET MAXIMALE ZIEN...

Recht boven op de deze pagina ziet u een knopje om de pagina met een witten ondergrond te bekijken. Het is mogelijk om op uw eigen pc de standaard letter grootte te vergroten.

U vindt bij elk 360 graden beeld aan de rechter of linker kant een vierkantje .Klik hier op dan heeft u een volledig beeld. Klik de linker muisknop in om het beeld in 360 graden te bekijken.Op sommige beelden staan er pijlen klik hierop en wandel dan door het gebouw of de plaatst.Bekijk onze digitale Google Earth kaart maar lees ook daar eerst de instructie.

Er zijn ook 360 graden met gekleurde buttons daar vindt u video of andere 360 graden foto's

Nieuw zijn de beelden met een QR code, maak een opnamen van de QR code via de telefon , login, klik op het masker rechts onder. Schuif dan het masker naar rechts, het beeld laad zich op. Plaats de telefoon in de mobile VR bril. Richt het kleine puntje midden in het beeld op de buttons groen is tekst, oranje beeld en rood is ga terug.

Als het beeld even weg valt via F5 komt dit weer terug.

Ik wens u veel kijk plezier

Maak een foto via de telefoon, volg de instructies en plaats de telefoon in de mobile Vr bril

Quest 2

Quest 2

Ga via de browser naar www.travelslide.nl,  Ga naar deze pagina, ga verder door het witte puntje op de buttons te plaatsen of gebruik de touch controlers

Start presentatie
MET DE MUIS

MET DE MUIS

Klik op het start punt en ga verder door met de muis naar de buttons te gaan, klik hier op.

 
 
 
 
 

WESTCORD WTC LEEUWARDEN

Het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden is een viersterrenhotel gelegen in het WTC-gebouw (World Trade Center) in Leeuwarden, Nederland. Het hotel biedt verschillende faciliteiten en diensten voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Hier zijn enkele kenmerken van het WestCord WTC Hotel Leeuwarden:

Accommodatie: Het hotel beschikt over comfortabele en stijlvolle kamers en suites die zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zoals airconditioning, gratis WiFi, een flatscreen-tv, een minibar en een kluisje. Sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op de stad Leeuwarden.
Restaurants en bars: Het WestCord WTC Hotel heeft een restaurant genaamd "Brasserie Zero" waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, variërend van ontbijt tot diner. Er is ook een bar genaamd "Skybar Zero" waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een drankje terwijl ze genieten van het panoramische uitzicht over de stad.
Vergader- en evenementenfaciliteiten: Het hotel beschikt over diverse vergader- en evenementenruimtes die geschikt zijn voor zowel kleine bijeenkomsten als grootschalige evenementen. Deze ruimtes zijn uitgerust met moderne audiovisuele apparatuur en bieden de mogelijkheid voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties, bruiloften en andere sociale evenementen.
Wellnessfaciliteiten: Gasten kunnen ontspannen en tot rust komen in de wellnessruimte van het hotel, inclusief een fitnesscentrum en een sauna.
Ligging: Het WestCord WTC Hotel Leeuwarden is gunstig gelegen in het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor gasten. Het hotel ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden, winkels, restaurants en het treinstation van Leeuwarden.
Het WestCord WTC Hotel Leeuwarden biedt een comfortabel verblijf en diverse faciliteiten voor zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers die de stad Leeuwarden bezoeken.
 

 
 

Maak een foto via de telefoon, volg de instructies en plaats de telefoon in de mobile Vr bril

                          (advertentie)

 

                            (advertentie)

 

Last minute vakanties

                                  (advertentie)

 

IJsland met Voigt Travel

                          (advertentie)

 

VIDEO'S VAN HET UNESCO WERELDERFGOED IN NEDERLAND

World Heritage explained - animated short about the UNESCO
Ontdek de UNESCO werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden
Bijzonder Gebouwd | 08 | Van Nelle Fabriek
These 300-Year-Old Dutch Windmills Are Still Spinning Today | National Geographic
UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer - Friesland NL
Ontstaan waterlinies
Waterlinie museum TRAILER
Beemster Polder - UNESCO World Heritage Site
Waarom is de Amsterdamse grachtengordel uniek?
Schokland - Het eiland in de Zuiderzee
UNESCO World Heritage Koloniën van Weldadigheid | Veenhuizen
Welcome to the Wadden Sea World Heritage
Willemstad, the capital of Curaçao, a UNESCO world heritage site
Waarom het Eise Eisinga Planetarium werelderfgoed is
Booking.com
 
Boutiquehotel 't Gerecht
Boutiquehotel 't Gerecht

Boutiquehotel 't Gerecht ligt in Heerenveen, op 300 meter van het Posthuis Theater. Het heeft anti-allergene kamers. Het biedt een terras, gratis WiFi in alle ruimtes en een bar. 

Duurzaamheid level 1 met laadpaal

 
Parkhotel Tjaarda
Parkhotel Tjaarda

Parkhotel Tjaarda ligt in een pittoresk dorpje op 10 minuten rijden van Heerenveen, in de provincie Friesland. Het biedt gratis WiFi en spafaciliteiten zoals een binnenbad en een sauna

Duurzaamheid level 3+, met laadpaal

 
 
AQUAZOO LEEUWARDEN
AQUAZOO LEEUWARDEN

Boek een ticket voor AquaZoo Leeuwarden en ontdek samen met familie en vrienden een grote verscheidenheid aan dieren van over de hele wereld. Loop langs pinguïns, bekijk een tijger van dichtbij en kijk hoe rode panda's spelen.

 
RONDVAART DOOR LEEUWARDEN
RONDVAART DOOR LEEUWARDEN

Leeuwarden, is de hoofdstad van de provincie Friesland in Nederland. Het is een prachtige stad met een rijk historisch en cultureel erfgoed. Een rondvaart door Leeuwarden biedt je de mogelijkheid om de stad vanaf het water te verkennen en verschillende bezienswaardigheden te bewonderen.

Hoewel Leeuwarden niet zo bekend staat om zijn grachten als Amsterdam, zijn er toch enkele mogelijkheden voor een rondvaart door de stad. Meestal zijn de rondvaarten beschikbaar tijdens het toeristische seizoen, dat meestal in de lente en zomer plaatsvindt.

Tijdens een rondvaart door Leeuwarden kun je het volgende verwachten:

Historische gebouwen: Leeuwarden heeft een aantal prachtige historische gebouwen langs de grachten, zoals het Stadhouderlijk Hof, de Waag, de Oldehove (een scheve toren vergelijkbaar met de toren van Pisa) en de Prinsentuin.
Grachtenpanden: Langs de grachten vind je charmante oude grachtenpanden die het verhaal vertellen van de rijke geschiedenis van de stad.
Stadsgezichten: Vanaf het water heb je een uniek perspectief op de stad en kun je genieten van prachtige stadsgezichten en bruggen.
Historische sfeer: Een rondvaart geeft je ook de mogelijkheid om de rustige en ontspannen sfeer van Leeuwarden te ervaren, terwijl je geniet van de natuur en de architectuur.
Als je geïnteresseerd bent in een rondvaart door Leeuwarden, kun je informeren bij lokale rondvaartbedrijven of toeristische informatiecentra in de stad om de beschikbaarheid en het schema te controleren. Het is een geweldige manier om de stad te ontdekken en te genieten van de serene waterwegen van Leeuwarden.
 
 

 

 
VERKEN LEEUWARDEN
VERKEN LEEUWARDEN

Verken de stad Leeuwarden in je eigen tempo tijdens deze zelfgeleide audiotour. Ontdek de hoofdstad van Friesland en bekijk de Jacobijnerkerk, de Waag, Blokhuispoort en lokale monumenten.

Blijf overnachten in het WTC WestCord Leeuwarden

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
   


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje