MIJN TOP 10 VAN UNESCO WERELDERFGOED IN EUROPA MET DUURZAAM HOTELS MET LAADPAAL

MIJN TOP 10 VAN UNESCO WERELDERFGOED IN EUROPA MET DUURZAAM HOTELS MET LAADPAAL

Ik heb voor mij zelf een top 10 gemaakt in willekeurig volgorde. Ik heb daarbij hotels gesecteerd die duurzaam zijn en waar mogelijk ook met een laadpaal voor de elektrische auto's.

Het is mogelijk op deze website mogelijk een pakketreis te reserveren bij verschillende Nederlandse touroperators of ze zelf samen te stellen

Bekijk de besteming:

Athene   Avignon   Brugge   Granada   Graz   Dubrovnik   Krauka   Rhodos   Rome   Stonehenge

 

KLIK OP DE PIJLEN VOOR EEN WANDELING BIJ DE AKROPOLIS GEBRUIK DE LINKER MUISKNOP OM ROND TE KIJKEN.

 

MIJN TOP VIDEO'S VAN UNESCO WERELDERFGOED IN EUROPA EN ER BUITEN

Heb je een VR bril o.a. de Oculus en de Quest 2, ga via de bril naar deze website, maak een keuze welke video je wil zien. Geef op de You Tube video aan bij instellingen dat je in 360 graden wil kijken, het kan een minuutje duren voordat de instelling door komt. De bril kan maximaal 4K

360° VR Acropolis of Athens Greece
Top 10 UNESCO World Heritage Sites You Need to Visit Before You Die -
One Day in Rome - VR/360° guided city tour (8K resolution)
One Day in Granada - VR/360° guided city tour (8K resolution)
10 BEST Things To Do In Krakow | ULTIMATE Travel Guide
Dubrovnik, Croatia in 360 VR - Virtual City Trip - 8K 3D 360
Graz Austria - Biking in Graz Austria 4K UHD
Avignon Guided Tour in 360°: One Day in Avignon Preview
Rhodes In 360 Degree Panoramas
360 VR Tour | Brugge | Bruges | Bike ride
VR View - The Stonehenge (Virtual Reality / 360)
MIJN TOP 10 VAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN  EUROPA

MIJN TOP 10 VAN EEN UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING IN EUROPA

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van video's, zelf gemaakte 360 graden foto's en 2D-3D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met een aantal touroporoperators Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een bezoek aan een Unesco werelderfgoed bestemming mijn top 10 in willekeurige volgorde.

Ik heb per bestemming een aatal hotels geselecteerd, op duurzaam, laadpaal en de activiteiten

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne tijd.

 
DE ACROPOLIS VAN ATHENE IS EEN BEROEMD UNESCO WERELDERFGOED OBJECT

DE ACROPOLIS VAN ATHENE IS EEN BEROEMD UNESCO WERELDERFGOED OBJECT

Het Acropolis van Athene is een icoon van de klassieke Griekse beschaving. Gelegen op een rotsachtige heuvel boven de stad Athene, bevat dit archeologische meesterwerk verschillende oude gebouwen van groot historisch en architectonisch belang. Het meest bekende daarvan is het Parthenon, een voormalige tempel gewijd aan de godin Athena, die als beschermgodin van de stad wordt beschouwd.

Andere opmerkelijke structuren op de Acropolis zijn onder meer de Erechtheion, de Tempel van Athena Nike en de Propylaea. Deze monumenten vertegenwoordigen het hoogtepunt van de klassieke Griekse kunst en architectuur en hebben diepgaande invloed gehad op de architectuur en het ontwerp van latere generaties.

Het Acropolis van Athene is niet alleen een symbool van het oude Griekenland, maar ook van de westerse beschaving. Het is een testament van het artistieke en architectonische genie van het oude Griekenland en blijft tot op de dag van vandaag inspireren.

Athene heeft een rijke historie en cultuur en is thuis voor een groot aantal musea. Hier zijn enkele van de meest prominente en populaire musea in Athene:

Nationaal Archeologisch Museum: Dit is het grootste archeologische museum in Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld voor oude Griekse kunst. Het bevat een rijke collectie van artefacten uit verschillende tijdperken van de Griekse geschiedenis.
Acropolis Museum: Dit moderne museum ligt aan de voet van de Acropolis heuvel en is gewijd aan de vondsten van de Acropolis. Het heeft een indrukwekkende collectie van oude Griekse kunst en geeft bezoekers een diep inzicht in de geschiedenis en architectuur van de Acropolis.
Byzantijns en Christelijk Museum: Dit museum biedt een uitgebreid overzicht van de Byzantijnse en Christelijke kunst in Griekenland, met artefacten variërend van vroege christelijke tijden tot de Byzantijnse periode en later.
Museum van Cycladische Kunst: Dit museum richt zich op de oude culturen van de Egeïsche Zee en Cyprus, met bijzondere aandacht voor de Cycladische kunst uit het 3e millennium voor Christus.
Benaki Museum: Het bevat een uitgebreide collectie Griekse kunst van de prehistorie tot de moderne tijd, alsook collecties van Aziatische, Afrikaanse en Islamitische kunst.
Nationaal Historisch Museum: Hier wordt de moderne geschiedenis van Griekenland getoond, van de val van Constantinopel in 1453 tot de 20e eeuw.
Kerameikos Museum: Kerameikos was de oude begraafplaats van Athene. Het museum bevat veel funeraire sculpturen en artefacten.
War Museum: Dit museum toont de militaire geschiedenis van Griekenland van de oudheid tot heden.
Dit zijn slechts enkele van de vele musea in Athene. De stad heeft een rijke mix van zowel traditionele als moderne cultuur, en de musea weerspiegelen dat. Of je nu geïnteresseerd bent in oude geschiedenis, kunst, of de modernere aspecten van de Griekse cultuur, er is een museum in Athene dat aan je interesses voldoet.

 
Athens Zafolia Hotel ****
Athens Zafolia Hotel ****

Het Athens Zafolia Hotel ligt op wandelafstand van het Nationaal Museum van Athene, gratis toegang tot het seizoensgebonden zwembad, de fitnessruimte en de sauna.

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
Electra Palace Athens*****
Electra Palace Athens*****

Dit 5-sterrenhotel ligt op een gunstige locatie middenin de wijk Plaka, tegenover de Akropolis, en biedt een persoonlijke service, een mooi zwembad op het dak en goed uitgeruste kamers. 

Duurzaam level 3+ met laadpaal

 
Polis Grand Hotel****
Polis Grand Hotel****

5 minuten lopen van het metrostation Omonoia en op 300 meter afstand van het Nationaal Archeologisch Museum. Met fitnesscentrum, een bar op het dak met uitzicht op de Acropolis 

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
WAT IS ER TE DOEN IN ATHENE

WAT IS ER TE DOEN IN ATHENE

Museum bezoek en prive gids op de Akropolis en nog veel meer

meer info en reserveer online
Booking.com

ROME

                                                                                                                                                                                                                                                                                              Terug naar het menu

meer info
 
 
ROME DE EEUWIGE STAD STAAT SINDS 1980 OP DE LIJST VAN UNESCO WERELDERFGOED

ROME DE EEUWIGE STAD STAAT SINDS 1980 OP DE LIJST VAN UNESCO WERELDERFGOED

Rome, vaak aangeduid als de "Eeuwige Stad", heeft een geschiedenis die millennia beslaat en heeft een diepe invloed gehad op de wereld, zowel in termen van cultuur, politiek, kunst als religie. Gezien zijn historische betekenis en rijkdom aan archeologische vindplaatsen en monumenten, is het geen verrassing dat delen van Rome zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het historische centrum van Rome, samen met de eigenschappen van de Heilige Stoel binnen de stad en de Basiliek van Sint-Paulus buiten de Muren, werden gezamenlijk ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1980. Hier is een korte beschrijving:

 
Historisch Centrum van Rome, de eigenschappen van de Heilige Stoel in de stad en de Basiliek van Sint-Paulus buiten de Muren - UNESCO Werelderfgoed

Locatie: Rome, Italië

Jaar van inschrijving: 1980

Beschrijving:
Rome, opgericht in 753 v.Chr., was het centrum van het Romeinse Rijk, waardoor het een enorme invloed had op de westerse wereld in termen van taal, cultuur, recht, kunst en architectuur. Het historische centrum bevat monumenten uit de Romeinse, middeleeuwse, renaissancistische en barokke periodes. Voorbeelden zijn het Romeinse Forum, het Colosseum, het Pantheon en de barokke fonteinen en kerken.

Binnen de stadsgrenzen van Rome bevinden zich ook de belangrijke eigenschappen van de Heilige Stoel, waaronder de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea. Deze sites zijn zowel religieus als artistiek van onschatbare waarde, met kunstwerken van Michelangelo, Bernini en vele andere grote kunstenaars.

De Basiliek van Sint-Paulus buiten de Muren, een van de vier pauselijke basilieken in Rome, is een andere belangrijke christelijke site, beroemd om zijn indrukwekkende architectuur en historische betekenis.

Criteria van erkenning:
De inschrijving op de Werelderfgoedlijst was gebaseerd op Rome's buitengewone artistieke tradities, de continuiteit van de stad als een levend historisch landschap gedurende meer dan twee millennia, en de speciale band met het christendom vertegenwoordigd door de aanwezigheid van de Heilige Stoel.

 

 
Hotel Celio ***
Hotel Celio ***

Hotel Celio ligt op slechts 250 meter van het Colosseum in het historische centrum van Rome. Dit intieme hotel heeft een kleine, gratis toegankelijke fitnessruimte op het dakterras.

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
Rarity Suites****
Rarity Suites****

Het Rarity Suites bevindt zich in Rome in de regio Lazio, op 200 meter van het Piazza del Popolo. Het biedt een terras en uitzicht op de stad.

Duurzaam level 2, met laadpaal

 
Trevi Beau Boutique Hotel***
Trevi Beau Boutique Hotel***

Trevi Beau Boutique Hotel ligt op 50 meter van de Trevi-fontein en biedt overal gratis WiFi en stijlvolle kamers met airco.Op de begane grond vindt u ook 3 restaurants:

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
wat is er te doen in Rome

wat is er te doen in Rome

Heel veel kijk hier en reserveer online voor de beste prijs

Meer info
Booking.com
 
HET UNESCO OBJECT HET ALHAMBRA IN GRANADA

HET UNESCO OBJECT HET ALHAMBRA IN GRANADA

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië, Spanje. Het bevindt zich op een heuvelachtige locatie met uitzicht op de stad Granada en de achterliggende bergen van de Sierra Nevada.

Geschiedenis: Het Alhambra werd oorspronkelijk gebouwd als een klein fort in 889 n.Chr. en werd in de 13e eeuw herbouwd door de Nasrid-dynastie. Later, na de herovering van Spanje in 1492, werd het gebruikt door de katholieke koningen Ferdinand en Isabella.
Architectuur: Het Alhambra staat bekend om zijn prachtige Moorse architectuur met islamitische kunst, ingewikkelde stucwerken, tegelmozaïeken en houten plafonds. Er zijn diverse paleizen, hoven en tuinen.
Belangrijke gebieden in het Alhambra:

Palacios Nazaríes: Dit is het meest bekende deel van het Alhambra en bestaat uit een reeks van paleizen en hoven.
Generalife: Dit zijn de prachtige tuinen gelegen ten oosten van het Alhambra.
Alcazaba: Dit is het militaire deel van het Alhambra, en het is het oudste deel van het complex.
Palacio de Carlos V: Een renaissancistisch paleis gebouwd voor keizer Karel V in de 16e eeuw.
Significantie: Het Alhambra is een UNESCO Werelderfgoed en wordt beschouwd als een voorbeeld van Nasrid-Moorse kunst. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.
Tickets en bezoek: Het wordt sterk aangeraden om van tevoren kaartjes te kopen als je het Alhambra wilt bezoeken, vooral tijdens het hoogseizoen, aangezien er een beperkt aantal bezoekers per dag wordt toegelaten.

 
Áurea Catedral by Eurostars Hotel Company  ****
Áurea Catedral by Eurostars Hotel Company ****

Het Áurea Catedral by Eurostars ligt in Granada, op minder dan 70 meter van de kathedraal van Granada en op 1 km van het Alhambra en de Generalife

Duurzaam level 3+, met laadpaal

 
Hotel Vincci Albayzin ****
Hotel Vincci Albayzin ****

Vincci Albayzin heeft een traditionele binnenplaats in Andalusische stijl, een 24-uursreceptie en een fitnesscentrum met sauna. De kathedraal van Granada ligt op 700 meter afstand.

Duurzaam level 3+met laadpaal

 
Palacete 1620, Premium Suites, Only adults ****
Palacete 1620, Premium Suites, Only adults ****

Palacete 1620 behoort tot dit type statige huizen, gebouwd in de 17e eeuw, het gebouw is een uniek en beschermd voorbeeld van de binnenplaats huis van de Granada aristocratie.

Duurzaam level 1, met laadpaal

 

AANRADER; PARADOR DE GRANADA

Het Parador de Granada heeft een prachtige locatie op het terrein van het Alhambra. Dit luxe hotel is gevestigd in een 15e-eeuws klooster met een populair restaurant. In het Parador worden de originele kenmerken, zoals stenen bogen, plafonds met balken en antieke meubels gecombineerd met een chique, eigentijdse inrichting. Elke kamer beschikt over gratis vast internet, een flatscreen-tv, airconditioning en een volledig uitgeruste badkamer. Het restaurant serveert tal van traditionele, Andalusische gerechten. Het beschikt over een terras met uitzicht op de tuinen van het Alhambra. Er is ook een traditioneel, omheind terras waar u kunt ontspannen en van een drankje genieten.

Ik heb hier twee nachten geslapen en dat was geweldig! Bekijk mijn 3d presentatie

WAT IS ER TE DOEN IN GRANADA

WAT IS ER TE DOEN IN GRANADA

Booking.com

KRAKAU

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Terug naar het menu

 
 
KRAKAU IS EEN SCHITTERENDE UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING

KRAKAU IS EEN SCHITTERENDE UNESCO WERELDERFGOED BESTEMMING

Krakau, gelegen in het zuiden van Polen, is een van de oudste steden van het land en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, architectonische pracht en bruisende cultuur. Hier is wat informatie over Krakau als vakantiebestemming en zijn relatie met UNESCO:

Historisch Centrum van Krakau: Het historische centrum van Krakau staat sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit gebied omvat de oude stad (Stare Miasto), met de beroemde marktplein (Rynek Główny) en talloze historische gebouwen en kerken. De Wawel-kathedraal en het Wawel-kasteel, beide gelegen op de Wawel-heuvel, zijn bijzondere hoogtepunten.
Joodse Wijk (Kazimierz): Eens het centrum van de Joodse gemeenschap in Krakau, deze wijk heeft veel synagogen en historische gebouwen die getuigen van de rijke Joodse geschiedenis van de stad.
Zoutmijn van Wieliczka: Niet ver van Krakau ligt de Zoutmijn van Wieliczka, die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze historische zoutmijn is beroemd om zijn ondergrondse zoutsculpturen, kapellen en meren.
Auschwitz-Birkenau: Ongeveer 70 km van Krakau ligt het voormalige nazi-concentratiekamp en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Het is een aangrijpende en belangrijke plek om te bezoeken, en dient als een herinnering aan de gruweldaden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn begaan. Het staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Cultuur en Evenementen: Krakau is een culturele hotspot met tal van theaters, galerieën, filmfestivals en muziekevenementen. Het jaarlijkse Joodse Cultuurfestival in Kazimierz is een bijzonder hoogtepunt.
Gastronomie: In Krakau kunt u genieten van traditionele Poolse gerechten zoals pierogi (gevulde dumplings), bigos (stoofpot) en żurek (zure rogge soep). Er zijn ook veel gezellige cafés en bars waar u kunt genieten van lokale bieren en wodka.
Toegankelijkheid: Krakau is gemakkelijk bereikbaar via het internationale vliegveld John Paul II International Airport Kraków-Balice. Het openbaar vervoer in de stad is efficiënt en betaalbaar.
Omgeving: Naast de stad zelf, is de omgeving van Krakau ook de moeite waard. Denk aan de Tatra-bergen, die populair zijn voor wandelen en wintersport, of het Ojców Nationaal Park met zijn unieke kalksteenformaties.
Samenvattend is Krakau een schitterende bestemming met een mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, en het heeft diverse sites die erkend zijn door UNESCO vanwege hun wereldwijde betekenis.

 
AC Hotel by Marriott Krakow
AC Hotel by Marriott Krakow

Het ligt in Krakau, op minder dan 1 km van het Wisla Krakow-stadion. AC Hotel by Marriott Krakow biedt conciërgediensten, rookvrije kamers, een tuin, gratis WiFi en een bar.

Duurzaam level 2 met laadpaal

 
Mercure Krakow Stare Miasto
Mercure Krakow Stare Miasto

Mercure Krakow Stare Miasto ligt in Krakau en biedt een restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een gemeenschappelijke lounge.

Duurzaam level 2 met laadpaal

 
Sheraton Grand Krakow
Sheraton Grand Krakow

Sheraton Grand Krakow is een 5-sterrenhotel in het hart van de stad, aan de voet van het Koninklijk Kasteel van Wawel en op slechts 40 meter van de boulevards aan de Vistula.

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
WAT IS ER TE DOEN IN KRAKAU

WAT IS ER TE DOEN IN KRAKAU

Booking.com
 
DUBROVNIK HEEFT AL LANG EEN UNESCO WERELDERFGOED STATUS

DUBROVNIK HEEFT AL LANG EEN UNESCO WERELDERFGOED STATUS

Dubrovnik en UNESCO: Dubrovnik, ook wel bekend als "de Parel van de Adriatische Zee", is een van de best bewaarde historische steden in Europa. Het staat bekend om zijn goed bewaarde stadsmuren, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Vanwege zijn culturele betekenis en goed bewaarde historische monumenten, werd Dubrovnik in 1979 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Belangrijke Bezienswaardigheden:

Stadsmuren: Deze oude verdedigingsmuren omringen de oude stad en bieden een fantastisch uitzicht op de Adriatische Zee en de stad zelf.
Stradun: Dit is de hoofdstraat van de oude stad, bezaaid met winkels, restaurants en historische gebouwen.
Rector's Palace: Een prachtig gotisch-renaissance paleis dat nu een museum is.
Sponza Palace: Een prachtig renaissance gebouw dat ooit het douanekantoor was.
Onze-Lieve-Vrouwekerk van de Sneeuw: Een prachtige barokke kerk.
Fort Lovrijenac: Een indrukwekkend fort net buiten de stadsmuren.
Vakantie in Dubrovnik: Dubrovnik is een populaire vakantiebestemming en trekt bezoekers uit de hele wereld.

Stranden: Dubrovnik heeft een aantal mooie stranden zoals Banje Beach, dat vlak bij de oude stad ligt.
Eilandhoppen: De Elafiti-eilanden liggen vlakbij en zijn ideaal voor dagtochten.
Eten en Drinken: Proef de lokale Dalmatische keuken in een van de vele restaurants.
Festivals: Dubrovnik heeft tal van culturele evenementen, waaronder het zomerfestival van Dubrovnik met muziek, theater en dans.
Wandelingen: Naast het wandelen op de stadsmuren, zijn er prachtige wandelpaden in de omliggende heuvels.
Game of Thrones Tour: Voor fans van de serie zijn er rondleidingen die je naar verschillende filmlocaties in en rond Dubrovnik brengen.
Tips:

Vermijd het hoogseizoen (juli-augustus) als je niet van drukte houdt, omdat de stad dan overspoeld kan worden door toeristen.
Draag comfortabele schoenen; de straten zijn geplaveid en kunnen glad zijn.
Blijf gehydrateerd en bescherm jezelf tegen de zon, vooral in de zomer.
Dubrovnik biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en prachtige natuur. Het is zeker een bezoek waard!

 
Hilton Imperial Dubrovnik *****
Hilton Imperial Dubrovnik *****

Het ligt op een steenworp afstand van de oude stad van Dubrovnik. Het biedt een binnenzwembad, een wellnesscentrum met sauna‘s, een hamam, een fitnessruimte massagefaciliteiten

Duurzaam level 3+ met laadpaal

 
Hotel Dubrovnik ***
Hotel Dubrovnik ***

Hote is in 2020 gerenoveerd en bevindt zich a langs een charmant voetgangersgebied met veel restaurants en cafés, op slechts 80 meter van het populaire strand van Uvala Lapad.

Duurzaam level 2 met laaplaal

 
Stayeva 11****
Stayeva 11****

tayeva 11 ligt in de oude stad van Dubrovnik die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en biedt accommodatie met airconditioning en uitzicht op de stad.

Duurzaam level 2

 
WAT IS ER TE DOEN IN DUBROVNIK

WAT IS ER TE DOEN IN DUBROVNIK

Booking.com
 
GRAZ IS HEEFT HET MOOISTE STADCENTRUM VAN HET UNESCO WERLEDERFGOED IN EUROPA

GRAZ IS HEEFT HET MOOISTE STADCENTRUM VAN HET UNESCO WERLEDERFGOED IN EUROPA

 

Graz, Oostenrijk en UNESCO Werelderfgoed: Graz is de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken en is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. In 1999 werd het historische centrum van Graz door UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst, voornamelijk vanwege zijn uitzonderlijk goed bewaarde middeleeuwse en barokke stadscentrum.

Enkele opvallende punten van Graz en zijn UNESCO-status:

Schlossberg: Dit is een heuvel midden in de stad met daarop de Uhrturm, een icoon van Graz. Je kunt de heuvel beklimmen of de Schlossbergbahn nemen om van het panoramische uitzicht over de stad te genieten.
Graz's oude stad: Met zijn kronkelende geplaveide straatjes en prachtige gebouwen is dit een van de best bewaarde stadscentra in Centraal-Europa.
Kunsthaus Graz: Hoewel het niet historisch is, is dit moderne kunstmuseum, vanwege zijn unieke 'bubbel'-vorm, een van de meest herkenbare gebouwen in de stad.
Vakantietips voor Graz:

Musea: Bezoek het Landeszeughaus, een historisch wapenarsenaal dat meer dan 30.000 stukken uit de 15e tot 18e eeuw huisvest. Het is het grootste van zijn soort ter wereld.
Culinaire verkenningen: Probeer de lokale Stiermarkse keuken. Vooral pompoenpitolie, een regionale specialiteit, moet je zeker proeven.
Murinsel: Dit is een kunstmatig 'eiland' in de rivier de Mur, ontworpen door de kunstenaar Vito Acconci. Het dient als een café en een speeltuin.
Opera en theaters: Graz heeft een levendige culturele scene. Kijk of er tijdens je bezoek voorstellingen zijn in de opera of in een van de vele theaters.
Uitstapjes in de omgeving: Overweeg een bezoek aan de Zuid-Stiermarkse Wijnroute, een prachtig wijngebied dat slechts een korte rit van Graz verwijderd is.
Festivals: Graz heeft veel festivals, waaronder het Styriarte muziekfestival en het La Strada straattheaterfestival. Controleer de lokale kalenders voor evenementen tijdens je bezoek.
Hoop dat dit helpt bij het plannen van je reis naar Graz!

 
Hotel Feichtinger Graz ****
Hotel Feichtinger Graz ****

Hotel Feichtinger Graz is gelegen in het centrum van Graz, op slechts 5 minuten wandelen van Kunsthaus Graz en de historische oude stad. 

Duurzaam level 2 met laadpaal

 
Hotel Mercure Graz City****
Hotel Mercure Graz City****

Het Mercure Graz City ligt op steenworp afstand van het historische centrum van Graz, op slechts 400 meter van de Schlossberg met de klokkentoreN.

Duurzaam level 3 met laadpaal.

 
ibis Styles Graz Messe***
ibis Styles Graz Messe***

Ibis Styles Graz Messe is gunstig gelegen in de wijk St. Leonhard in Graz, en is gelegen op 15 minuten lopen van Operagebouw Graz, 1,8 km van Glockenspiel en 1,8 km van Grazer Landhaus. 

Duurzaam level 2 met laadpaal

 
WAT IS ER TE DOEN IN GRAZ

WAT IS ER TE DOEN IN GRAZ

Booking.com
 
BRUGGE HET VENETIE VAN HET NOORDEN VOOR HET UNESCO WERELDERFGOED

BRUGGE HET VENETIE VAN HET NOORDEN VOOR HET UNESCO WERELDERFGOED

Brugge, vaak aangeduid als het 'Venetië van het Noorden', is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Door zijn historische betekenis en opmerkelijke architectuur werd het historische centrum van Brugge in 2000 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier is wat informatie over Brugge als UNESCO Werelderfgoed, gevolgd door enkele tips voor een citytrip:

Brugge en UNESCO Werelderfgoed:

Historische betekenis: Van de 12e tot de 15e eeuw was Brugge een van de belangrijkste handelsmetropolen van de wereld. Het heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van middeleeuwse architectuur, vooral baksteen-gotiek, wat typerend is voor Noord-Europa.
Architecturale en artistieke waarde: Brugge bevat een groot aantal waardevolle, historische gebouwen en monumenten, en vele van deze structuren hebben hun middeleeuwse uiterlijk behouden. Daarnaast was de stad een centrum van de Vlaamse Primitieven, waaronder kunstenaars zoals Jan van Eyck en Hans Memling.
Citytrip tips voor Brugge:

De Markt: Het centrale plein van Brugge is omringd door kleurrijke, historische gebouwen en het 83 meter hoge Belfort. Je kunt de 366 treden van het Belfort beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.
De Reien: Dit zijn de kanalen van Brugge. Een boottocht over deze kanalen biedt een uniek perspectief op de stad en haar prachtige gevels en bruggen.
Chocolademusea en winkels: Brugge is beroemd om zijn chocolade. Het Choco-Story Museum biedt inzicht in de geschiedenis van chocolade en het productieproces. Vergeet niet om wat lokale chocolade te kopen in een van de vele chocoladewinkels!
Musea: Brugge heeft diverse musea die de rijke geschiedenis en kunst van de stad tonen, zoals het Groeningemuseum (voor Vlaamse kunst) en het Sint-Janshospitaal (met werken van Hans Memling).
Onze-Lieve-Vrouwekerk: Deze kerk is beroemd om het standbeeld 'Madonna met Kind' van Michelangelo, een van de weinige werken van de kunstenaar die zich buiten Italië bevindt.
Wandeling: Een wandeling door de straten van Brugge is alsof je terug in de tijd gaat. De smalle kasseistraatjes, historische gebouwen en romantische bruggen maken het een onvergetelijke ervaring.
Lokale gastronomie: Proef de lokale delicatessen, waaronder Brugse Zot (bier), lace-koekjes en natuurlijk de Belgische frietjes.
Brugge is een relatief compacte stad, waardoor het gemakkelijk te voet of met de fiets te verkennen is. Een weekend of een paar dagen zijn voldoende om de hoogtepunten van de stad te ervaren en te genieten van de sfeer.

Veel plezier op je trip naar Brugge!

 
Crowne Plaza Hotel Brugge, an IHG Hotel ****
Crowne Plaza Hotel Brugge, an IHG Hotel ****

Het Crowne Plaza Hotel Brugge ligt midden in het historische centrum van Brugge. Hier, op 220 meter van de Markt, vindt u moderne kamers en recreatiefaciliteiten. 

Duurzaam level 3+ met laadpaal

 
Hotel Augustyn Brugge***
Hotel Augustyn Brugge***

Hotel August Brugge ligt in Brugge, op 500 meter van de Grote Markt, anti-allergene kamers, een bar, gratis WiFi in alle ruimtes en een gemeenschappelijke lounge. 

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
Relais & Châteaux Hotel Heritage*****
Relais & Châteaux Hotel Heritage*****

Het prachtige, klassieke, 19e-eeuwse gebouw werd gerenoveerd en verbouwd tot hotel. Het hotel ligt op slechts 50 meter afstand van het marktplein en biedt gratis WiFi. 

Duurzaam level 3+ met laadpaal

 

GETYOURGUIDE IN BRUGGE BEKIJK DE EXCURSIES

Start de 360 graden wandeling op de Grote Markt in Brugge, klik op de verschillende buttons en laat u inspireren door de 360 graden beelden .

De informatie komt van de Brugse guide Maartje die heel wat te vertellen heeft. Het is ook mogelijk om deze tour te maken via de mobeile Vr bril of o.a de Quest 2. Ik wens u veel kijk plezier

RESERVEER UW TICKETS ENTREE TIJDEN HIER VOOR DE ZEKERHEID EN DE BESTE PRIJS.

RESERVEER EN GETYOURGUIDE

Booking.com
 
AVIGNON IS EEN FANTASTISCHE UNESCO WERLEDERFGOED BESTEMMING IN FRANKRIJK

AVIGNON IS EEN FANTASTISCHE UNESCO WERLEDERFGOED BESTEMMING IN FRANKRIJK

Avignon is een historische stad in de Provence, Zuid-Frankrijk, en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. De stad speelde een belangrijke rol tijdens de middeleeuwen, vooral toen het de zetel werd van de pausen in de 14e eeuw.

UNESCO Werelderfgoed In 1995 werd het historische centrum van Avignon door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De volgende monumenten zijn met name van belang:

Het pauselijk paleis (Palais des Papes): Dit indrukwekkende gotische bouwwerk was de residentie van zeven opeenvolgende pausen in de 14e eeuw. Het is een van de grootste en belangrijkste middeleeuwse gotische gebouwen in Europa.
De Pont Saint-Bénézet of de Pont d'Avignon: Dit is een beroemde middeleeuwse brug die oorspronkelijk de Rhône overspande, maar waarvan nu alleen nog vier van de 22 originele bogen overblijven. Het is bekend van het kinderliedje "Sur le pont d'Avignon".
De kathedraal van Notre-Dame des Doms: Een prachtige kerk uit de 12e eeuw, gelegen naast het pauselijk paleis. De vergulde Maagd Maria die op de klokkentoren staat, is een opvallend kenmerk van de skyline van de stad.
De oude stad: De ommuurde oude stad van Avignon heeft talloze smalle straatjes, sfeervolle pleinen, boetiekjes en historische gebouwen.
Vakantie in Avignon Avignon is een uitstekende vakantiebestemming voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en culinaire ervaringen. Enkele aanbevelingen:

Wandeltochten: Verken de oude stad met een gids of op eigen gelegenheid.
Festival d'Avignon: Als je in juli in de stad bent, kun je het wereldberoemde theaterfestival bijwonen, dat sinds 1947 wordt gehouden.
Gastronomie: Proef de regionale specialiteiten in een van de vele restaurants of cafés.
Omgeving: De Provence is bekend om zijn wijngaarden, lavendelvelden en pittoreske dorpjes. Huur een auto of fiets om de omgeving te verkennen.
Riviercruise: Maak een boottocht op de Rhône om de regio vanaf het water te bekijken.
Musea: Er zijn verschillende musea die de kunst en geschiedenis van de regio belichten, zoals het Petit Palais en het Musée Calvet.
Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur biedt Avignon bezoekers een onvergetelijke ervaring. Het is zeker een aanrader voor iedereen die de charme van de Provence wil ervaren.

 
A l'ombre du Palais ****
A l'ombre du Palais ****

A l'ombre du Palais ligt op 150 meter van het Pauselijk Paleis en op 10 minuten lopen van de brug van Avignon. Het biedt accommodatie met een gedeeld gemeubileerd terras. 

Duurzaam level 2 met laadpaal

 
Auberge de Cassagne & Spa*****
Auberge de Cassagne & Spa*****

 Deze accommodatie is gevestigd in een Provençaals huis met een tuin. U kunt hier tegen een toeslag genieten van massages. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
Kyriad Avignon - Palais des Papes ***
Kyriad Avignon - Palais des Papes ***

Het Kyriad Avignon-Palais des Papes ligt aan het plein Place de l'Horloge, in het voetgangersgebied van de historische binnenstad van Avignon. 

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
WAT IS ER TE DOEN IN AVIGNON

WAT IS ER TE DOEN IN AVIGNON

Booking.com
 
DE OUDE STAD VAN RHODOS IS EEN UNIEKE PLEK VAN HET UNESCO WERELDERFGOED

DE OUDE STAD VAN RHODOS IS EEN UNIEKE PLEK VAN HET UNESCO WERELDERFGOED

Rhodos is een Grieks eiland gelegen in de Egeïsche Zee en is het grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Rhodos staat bekend om zijn rijke geschiedenis, archeologische sites, prachtige stranden en levendige nachtleven.

UNESCO Werelderfgoed De middeleeuwse stad Rhodos is in 1988 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de unieke combinatie van gotische en Ottomaanse architectuur. Belangrijke bezienswaardigheden zijn:

De Ridderstraat (Ippoton): Dit is de belangrijkste straat van de middeleeuwse stad, geflankeerd door indrukwekkende gebouwen die vroeger de verblijfplaatsen waren van de Ridders van Sint Jan.
Het Paleis van de Grootmeesters: Gelegen aan het einde van de Ridderstraat, is dit paleis een van de best bewaarde voorbeelden van gotische architectuur in Europa. Het paleis is nu een museum met kunstwerken en historische artefacten.
De stadsmuren: Deze imposante muren omsluiten de oude stad en zijn in de loop der eeuwen meerdere malen versterkt en uitgebreid.
De Suleiman-moskee: Een herinnering aan de Ottomaanse overheersing van het eiland.
Oude havens: De Mandraki- en de Kolonna-haven zijn historische havens die nog steeds in gebruik zijn.
Vakantie in Rhodos Rhodos is een populaire vakantiebestemming en biedt voor elk wat wils:

Stranden: Het eiland heeft enkele van de mooiste stranden van Griekenland, zoals Elli Beach, Faliraki en Tsambika.
Archeologie: Bezoek Kamiros, een oude stad die dateert uit de 6e eeuw voor Christus, en het oude stadion en theater van Rhodos.
Vallei van de vlinders: Een uniek natuurreservaat waar in de zomer duizenden vlinders te zien zijn.
Wandelen en fietsen: Verken de natuurlijke schoonheid van het eiland te voet of op de fiets.
Eten en drinken: Proef de lokale keuken in traditionele tavernes en geniet van verse zeevruchten in de kustrestaurants.
Uitgaansleven: Rhodos staat bekend om zijn levendige nachtleven, vooral in de steden Rhodos en Faliraki.
Dagtochten: Maak een dagtocht naar nabijgelegen eilanden zoals Symi of maak een boottocht rond het eiland.
Cultuur: Bezoek lokale festivals, muziekevenementen en traditionele vieringen die het hele jaar door plaatsvinden.
Met zijn mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en moderne voorzieningen is Rhodos een ideale bestemming voor reizigers die zowel cultuur als ontspanning zoeken.
 
 

 

 
10GR Boutique Hotel & Wine Bar****
10GR Boutique Hotel & Wine Bar****

10GR Boutique Hotel & Wine Bar ligt in Rhodos-stad, op 13 minuten lopen van Strand Elli, en biedt conciërgediensten, rookvrije kamers, een terras, gratis WiFi

Duurzaam level2

 
Best Western Plus Hotel Plaza ****
Best Western Plus Hotel Plaza ****

Het hotel ligt in het centrum van de stad Rhodos en heeft een zwembad met een zonneterras en een sauna. De kamers bieden uitzicht op de zee of het middeleeuwse stadje.

Duurzaam level 1

 
Grande Albergo Delle Rose*****
Grande Albergo Delle Rose*****

Het klassieke hotel ligt op slechts 3 minuten lopen van Rhodos-stad en beschikt over een seizoensgebonden zwembad. Dit hotel aan het strand beschikt over een casino.

Duurzaam level 2 

 
In Camera Art Boutique Hotel ****
In Camera Art Boutique Hotel ****

In Camera Art Boutique Hotel ligt in de oude binnenstad van Rhodos. Deze accommodatie beschikt over indrukwekkende details in de architectuur, het design en de decoratie. 

Duurzaam level 3 

 
Rhodos Horizon City-Adults Only****
Rhodos Horizon City-Adults Only****

Ligt op 4 minuten lopen van Strand Elli, en biedt een 4-sterrenaccommodatie in Rhodos-stad en heeft een terras, een restaurant en een bar

Duurzaam level 2

 
Trinity Boutique Hotel
Trinity Boutique Hotel

 Is gunstig gelegen in Rhodos-stad, en biedt kamers met airconditioning, een tuin, gratis WiFi en een gedeelde woonkamer, ligt in de wijk Rhodes - Middeleeuwse Stad 

Duurzaam level 1 

 
WAT IS ER TE DOEN IN RHODOS

WAT IS ER TE DOEN IN RHODOS

Booking.com
 
STONEHENGE WERD IN 1986 ERKEND ALS WERELDERFGOED

STONEHENGE WERD IN 1986 ERKEND ALS WERELDERFGOED

UNESCO Werelderfgoed Stonehenge werd in 1986 door UNESCO erkend als Werelderfgoed vanwege zijn uitzonderlijke betekenis. Het is een van de bekendste prehistorische monumenten ter wereld.

Stonehenge: Dit monument bestaat uit een cirkel van staande stenen, elk ongeveer 4 meter hoog, 2,1 meter breed en met een gewicht van ongeveer 25 ton. De exacte geschiedenis en functie van Stonehenge zijn nog steeds onderwerp van speculatie en onderzoek, maar het wordt algemeen aangenomen dat het een religieuze tempel was, een astronomisch observatorium, en/of een plaats voor begrafenisceremonies.
Omgeving: Het gebied rond Stonehenge, dat ook deel uitmaakt van het Werelderfgoed, bevat een groot aantal andere prehistorische sites, waaronder vele grafheuvels.
Vakantie bij Stonehenge

Bezoekerscentrum: Voordat u het monument zelf bezoekt, kunt u het bezoekerscentrum verkennen, dat een tentoonstelling heeft over de geschiedenis van Stonehenge en het dagelijks leven van de prehistorische mensen die het bouwden.
Begeleide tours: Er zijn begeleide tours beschikbaar die dieper ingaan op de geschiedenis, archeologie en theorieën rond Stonehenge.
Speciale toegangen: Buiten de normale openingstijden kunt u een speciale toegang boeken om binnen de steencirkel te staan, wat normaal niet is toegestaan.
Nabijgelegen attracties: De stad Salisbury met zijn prachtige kathedraal ligt op korte afstand van Stonehenge. Andere nabijgelegen historische sites zijn onder meer Avebury (een ander neolithisch henge-monument) en Old Sarum.
Evenementen: Tijdens de zomer- en winterzonnewende komen er vaak veel mensen naar Stonehenge om de zon op te zien komen in lijn met de stenen. Het is een speciale gebeurtenis, hoewel het ook druk kan zijn.
Accommodatie: In de buurt van Stonehenge zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van hotels tot bed & breakfasts.
Natuur: Het omliggende landschap van Wiltshire biedt prachtige mogelijkheden voor wandelen en fietsen.
Als u Stonehenge bezoekt, is het aan te raden om vooraf te boeken, vooral in de drukkere zomermaanden. Het is een plek die een diepe indruk achterlaat en een venster biedt op de verre geschiedenis van Groot-Brittannië.
 
Is this conversation helpful so far? 
 

 
Regenerate
 

 
Bartley Lodge Hotel ****
Bartley Lodge Hotel ****

De Bartley Lodge was ooit een privéjachthuis en biedt een oase van ontspanning, met prachtige landschapstuinen en een overdekt recreatiegebied met een sierlijk zwembad.

Duurzaam level 1 met laadpaal

 
Bishopstrow Hotel and Spa - SLHM****
Bishopstrow Hotel and Spa - SLHM****

Dit Engelse landhuis op het prachtige platteland van Wiltshire heeft een luxe spa en restaurant waar elk gerecht wordt bereid met de meest verse lokale ingrediënten.

Duurzaam level1 met laadpaal

 
Luxurious, Fabulous, Fun, Contemporary Suite ****
Luxurious, Fabulous, Fun, Contemporary Suite ****

Het bevindt zich in Salisbury, op 20 km van Treinstation Salisbury, en biedt accommodatie met een tuin, gratis privéparkeren en een terras.

Duurzaam level 3 met laadpaal

 
WAT IS ER TE DOEN IN STONEHENGE

WAT IS ER TE DOEN IN STONEHENGE

Booking.com

Europa heeft een schat aan werelderfgoed locaties erkend door UNESCO, enkele van de meest opvallende en bekijk ze hier in 360 graden:

 
 
DUISTLAND HEEFT VEEL WERELDERFGOEDLOCATIES
DUISTLAND HEEFT VEEL WERELDERFGOEDLOCATIES

Duitsland heeft 46 UNESCO-werelderfgoedlocaties, waarvan de meeste culturele erfgoedlocaties zijn. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de bekendste en opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Duitsland:

Het kasteel van Wartburg
De historische stad Bamberg
De Berlijnse museumeiland-ensemble
Het klooster Maulbronn
De kathedraal van Aken
Het klooster Lorsch
Het Bauhaus en de huizen van Walter Gropius
De kathedraal van Keulen
Het historische centrum van Regensburg
Het kasteel van Augustusburg en het park in Brühl
Het kasteel van Wittenberg en de lutherse plaatsen
De Romeinse monumenten, de kathedraal van St. Peter en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw in Trier
Het kasteel van Hohenzollern
Het kasteel en park van Sanssouci
Het historische centrum van Stralsund en Wismar
Het middeleeuwse centrum van de stad Goslar
Het Rammelsberg-mijnbouwgebied en de oude stad van Goslar
Het kloostercomplex van Maulbronn
Het kasteel van Heidelberg
Dit zijn slechts enkele van de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties in Duitsland. Het land heeft een rijk cultureel en historisch erfgoed, dat zich uitstrekt over verschillende regio's en tijdperken, en dat bezoekers van over de hele wereld blijft fascineren.
 
 

 

 
ITALIE HEEFT DE MEESTE
ITALIE HEEFT DE MEESTE

Italië heeft de meeste UNESCO-werelderfgoedlocaties ter wereld, met maar liefst 58 locaties die op de lijst staan. Dit is niet verrassend, gezien de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de bekendste en meest opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Italië:

De historische stad Rome, inclusief het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon
De scheve toren van Pisa
Het historische centrum van Florence
De kathedraal van Santa Maria del Fiore in Florence
De stad Venetië en de lagune
De archeologische locaties van Pompeii, Herculaneum en Torre Annunziata
Het historische centrum van Napels
De Cinque Terre
De Sassi en het park van de rupestrian kerken van Matera
De Val d'Orcia
De historische stad Siena
De kathedraal, Torre Civica en Piazza Grande in Modena
De Villa Adriana in Tivoli
De trulli van Alberobello
Het Palazzo Ducale in Venetië
De kathedraal van Modena en de Torre Civica
Het middeleeuwse centrum van San Gimignano
Het archeologische gebied en het Patriarchaal Paleis van Aquileia
De Eolische Eilanden
Dit zijn slechts enkele van de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties in Italië. Het land heeft een schat aan historische en culturele schatten, variërend van oude ruïnes en middeleeuwse steden tot kunstwerken en architectonische meesterwerken uit de Renaissance. Italië is dan ook een geliefde bestemming voor cultuurliefhebbers van over de hele wereld.
 

 
NEDERLAND UNESCO WERELDERFGOED
NEDERLAND UNESCO WERELDERFGOED

in Nederland zijn er 12 locaties die erkend zijn door UNESCO als werelderfgoed. Hieronder vindt u een lijst van deze locaties:

De grachtengordel van Amsterdam
De molens van Kinderdijk-Elshout
Het historische centrum van Willemstad op Curaçao
De Stelling van Amsterdam
Het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer
Het Rietveld Schröderhuis in Utrecht
De Waddenzee
De Beemster Polder
De Van Nellefabriek in Rotterdam
Het Wouda Stoomgemaal in Lemmer , Schokland en Veenhuizen
Deze werelderfgoedlocaties omvatten zowel culturele als natuurlijke bezienswaardigheden die een belangrijk onderdeel vormen van het erfgoed van Nederland. Ze vertegenwoordigen verschillende aspecten van de Nederlandse geschiedenis, architectuur en cultuur, en zijn van onschatbare waarde voor de toekomstige generaties.

 
SPANJE UNESCO WERELDERFGOED
SPANJE UNESCO WERELDERFGOED

Spanje heeft een groot aantal UNESCO-werelderfgoedlocaties en staat wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende historische en culturele erfgoed. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de meest bekende en opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Spanje:

Het Alhambra, Generalife en Albaicín in Granada
Park Güell, de werken van Antoni Gaudí en de Palau de la Música Catalana in Barcelona
De kathedraal, Alcázar en Archivo de Indias in Sevilla
De historische ommuurde stad Cuenca
De oude stad van Toledo
Het historische centrum van Cordoba met de Mezquita
De oude stad van Santiago de Compostela en de route van Santiago de Compostela
De prehistorische rotskunst van de Coa-vallei en de Siega Verde
De historische ommuurde stad Ávila en kerken buiten de muren
Het klooster en koninklijk site van San Lorenzo de El Escorial
De oude stad van Segovia en het aquaduct
Het paleis van La Granja en de tuinen
De archeologische site van Atapuerca
Het historische centrum van Salamanca
Het nationaal park Garajonay op het eiland La Gomera
Het culturele landschap van de Serra de Tramuntana op Mallorca
De historische ommuurde stad Tarragona
Het nationaal park Teide op het eiland Tenerife
Dit zijn slechts enkele van de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties in Spanje. Het land heeft een rijk en gevarieerd erfgoed, dat teruggaat tot de prehistorie en de Romeinse tijd, en dat zich uitstrekt over verschillende regio's en culturele tradities.
 

 
UNESCO ERFGOED IN BELGIE
UNESCO ERFGOED IN BELGIE

België heeft in totaal 13 werelderfgoedlocaties die zijn erkend door UNESCO. Hieronder vindt u een lijst van deze locaties:

La Grand-Place, Brussel
Het Belfort van Brugge
De Vlaamse Begijnhoven
Het Justitiepaleis van Brussel
De historische mijnsite van Wallonië
De architectuur van Victor Horta in Brussel
De neolithische vuursteenmijnen van Spiennes
De vier scheepsliften van het Canal du Centre en hun omgeving
De Stocletwoning in Brussel
De architectuur van Le Corbusier in Wallonië
De prehistorische paalwoningen in de Alpen
Het landschap van de Viroinvallei in Wallonië
Deze werelderfgoedlocaties omvatten een breed scala aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden die het rijke erfgoed van België weerspiegelen.

 
UNESCO WERELDERFGOED IN FRANKRIJK
UNESCO WERELDERFGOED IN FRANKRIJK

Frankrijk heeft 45 UNESCO-werelderfgoedlocaties, wat het land een van de meest diverse en rijke erfgoedbestemmingen ter wereld maakt. Hieronder vindt u een lijst van enkele van de meest bekende en opmerkelijke UNESCO-werelderfgoedlocaties in Frankrijk:

Het paleis en park van Versailles
De kathedraal van Chartres
De Mont-Saint-Michel en de Baai
De kastelen van de Loire-vallei
De Pont du Gard
De historische stad Avignon en het pauselijk paleis
De Romeinse en romaanse monumenten van Arles
De kathedraal van Amiens
Het Canal du Midi
De basiliek van Sacré-Cœur en de heuvel van Montmartre in Parijs
Het historische centrum van Lyon
De oude stad van Carcassonne
De Vézelay-abdij
Het Archeologisch Park en de Romeinse theaters van Orange
Het historische centrum van Reims
Het historische centrum van Straatsburg
De rotsschilderingen van de Grotte Chauvet-Pont-d'Arc
De route van Santiago de Compostella in Frankrijk
Dit zijn slechts enkele van de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties in Frankrijk, en er zijn nog veel meer prachtige bestemmingen om te ontdekken.
 
 

Regenerate response

 

DE UITDAGING VAN ELK PUNT IN NEDERLAND DE 12 UNESCO OBJECTEN TE BEZOEKEN ZONDER LAADSTRESS

Het idee om IN 2024 van elke plaats uit Nederland met de elektrische auto in zeven dagen in Nederland de route te rijden, met overnachtingen in duurzamere hotels met laadpaal. Met de mogelijkheid te starten in Groningen of in Spijkenisse. Heel stoer zou het zijn om het Unesco Willemstad op Curacao in het programma op te nemen.

Bij de afstand berekening  heb ik per dag 35 km extra meegenomen 

 

1e dag    zaterdag*       Van Nelle Fabriek                                 overnachting op de WestCord ss Rotterdam                   Spijkenisse van Nelle- ss Rotterdam  afstand 70 km route

2e dag    zondag          Kinderdijk                                              overnachting Lekkerkerk de Fletcher Witte Brug    afstand 70 km route

3de dag maandag       Amsterdamse grachten                        overnachting Fort resort de Beemster afstand 160 km + route

4de dag dinsdag          Beemster     Afsluitdijk                         overnachting WestCord Leeuwarden afstand 180 km + route 

5de dag woensdag      de Wadden Gevangenis Museum       overnachten in van der Valk Drachten afstand 180 km+ route

6de dag donderdag     Gemaal en Schokland                           overnachten  OldRuitenborgh Vollehoven afstand 130 km route

7de dag vrijdag             Fort Vechten- Rietveld                         overnachten Mitland Utrecht afstand 155 km route

8de dag zaterdag        Muiderslot                                             Terug naar Spijkenisse afstand 170 km  route of overnachting   Corendon Village

9de  dag zondag          Schiphol  Curacao  5 nachten                 overnachting Corendon Mangrove

14de dag retour naar Amsterdam Schiphol

BEKIJK DE LIGGING VAN ALLE HOTELS EN UNESCO OBJECTEN IN 3D UIT DE LUCHT OF KLIK OP DE ONDERSTAANDE KAART VOOR MEER INFO

Met de eigen auto dan is de prijs  € ......p.p voor de overnachtingen, ontbijt, entree tickets en vastgestelde tijden   

Met een elektrische huurauto inclusief 1345 kilometers  € ..... p.p. 

Incusief  Curacao vlucht all inclusive en twee dagen  huur auto € ..... p.p. 

Prijzen en routes onder voorbehoud

*Van Nelle fabriek is alleen op za/zo

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN CRUISE VAKANTIE.
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
Captain Cruise  088 5018501


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje