GA NU MET DE ELEKTRISCHE AUTO OP VAKANTIE NAAR HET DUURZAMERE FRANKRIJK

GA NU MET DE ELEKTRISCHE AUTO OP VAKANTIE NAAR HET DUURZAMERE FRANKRIJK

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het maken van een vakantie naar Frankrijk met een elektrische auto. Hier zijn er een aantal:

Milieuvriendelijk: Elektrische auto's stoten geen schadelijke stoffen uit, waardoor ze een veel milieuvriendelijkere optie zijn dan benzine- of dieselauto's. Door voor een elektrische auto te kiezen, draag je bij aan de bescherming van het milieu.
Besparing op brandstofkosten: Omdat elektriciteit goedkoper is dan benzine of diesel, kun je geld besparen op brandstofkosten tijdens je vakantie.
Goede toegang tot oplaadpunten: In Frankrijk zijn er steeds meer oplaadpunten beschikbaar voor elektrische auto's, waardoor je zonder problemen lange afstanden kunt afleggen. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar waarmee je gemakkelijk oplaadpunten kunt vinden en reserveren.
Stil en comfortabel: Elektrische auto's zijn stiller en bieden een comfortabelere rijervaring dan benzine- of dieselauto's. Dit zorgt voor minder stress en vermoeidheid tijdens lange reizen.
Vermindering van verkeerscongestie: Elektrische auto's mogen in sommige steden en gebieden gebruik maken van speciale rijstroken en krijgen vaak voorrang bij verkeerslichten, waardoor de reistijd kan worden verkort en de verkeerscongestie kan worden verminderd.
Kortom, het maken van een vakantie naar Frankrijk met een elektrische auto biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar kan ook comfortabeler, goedkoper en efficiënter zijn dan reizen met een benzine- of dieselauto.
  
 

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN MOOIE EN DUURZAMERE VAKANTIE NAAR FRANKRIJK

IK WIL U GRAAG INSPIREREN VOOR EEN MOOIE EN DUURZAMERE VAKANTIE NAAR FRANKRIJK

 Mijn naam is Kees Kooijmans ruim 40 jaar ervaring in de reisbranche, door corona heb ik mijn reisstudio moeten sluiten. Ben nog steeds actief en heb een visie, maak graag gebruik van, video's, 360 graden en 2D, nieuwe technieken om u te inspireren voor een duurzamere vakantie. Ik werk hier voor samen met een aantal touroporoperators Ik ga op deze website proberen om u te inspiren  voor een strand vakantie, flydrive of een skivakantie naar Frankrijk

Ik wens u alvast veel kijk plezier en een fijne  vakantie .

HOTELS MET LAADPALEN IN FRANKRIJK

HOTELS MET LAADPALEN IN FRANKRIJK

Booking heeft een ruim aanbod van  3500 hotels met laadpaal en die ook duurzamer willen zijn

BOOKING

Als je op vakantie gaat naar Frankrijk en een elektrische auto hebt, is het belangrijk om te weten dat het land een uitgebreid netwerk van laadpalen heeft om tegemoet te komen aan de behoeften van elektrische voertuigen. Hier zijn enkele dingen die je moet weten over laadpalen voor elektrische auto's tijdens je vakantie in Frankrijk:

Laadinfrastructuur: Frankrijk heeft een groeiend aantal laadpalen verspreid over het hele land. Je vindt laadpunten in steden, dorpen, parkeergarages, snelwegdiensten en andere openbare locaties. Zowel snelladers (DC) als normale laders (AC) zijn beschikbaar, hoewel snelladers minder wijdverspreid zijn.
Laadpas: Om gebruik te maken van de laadinfrastructuur in Frankrijk, heb je meestal een laadpas nodig. Er zijn verschillende laadpasproviders, zoals NewMotion, ChargePoint, EnBW, Ionity, etc. Zorg ervoor dat je een laadpas hebt die compatibel is met de Franse laadnetwerken of dat je toegang hebt tot roamingovereenkomsten tussen verschillende laadpasproviders.
Laadnetwerken: Enkele van de belangrijkste laadnetwerken in Frankrijk zijn Sodetrel (ook bekend als "Izivia"), Freshmile, KiWhi Pass, en Gireve. Deze netwerken beheren verschillende laadpunten in het hele land. Je kunt hun websites of apps raadplegen om laadpunten te vinden en te controleren of ze compatibel zijn met jouw laadpas.
Plannen van je reis: Als je een langeafstandsreis maakt met een elektrische auto, is het belangrijk om je reis van tevoren te plannen. Gebruik online platforms of apps zoals Chargemap, PlugShare of de app van jouw laadpasprovider om laadpunten op je route te vinden en te controleren of ze beschikbaar zijn en werken.
Snelwegladers: Op snelwegen in Frankrijk zijn er regelmatig laadpunten beschikbaar bij tankstations en servicegebieden. Deze snelladers zijn handig voor het opladen tijdens langeafstandsreizen, maar houd er rekening mee dat ze soms druk kunnen zijn, vooral tijdens vakantieperiodes. Plan je stops dienovereenkomstig en zorg ervoor dat je tijd hebt om op te laden.
Accommodaties en bestemmingen: Veel hotels, vakantiehuizen en campings in Frankrijk bieden ook laadfaciliteiten voor gasten met elektrische auto's. Controleer bij het boeken van je accommodatie of er laadpunten beschikbaar zijn en of deze compatibel zijn met jouw laadpas.
Het is altijd een goed idee om wat onderzoek te doen voordat je vertrekt, zodat je op de hoogte bent van de laadinfrastructuur en de beschikbare opties voor jouw specifieke reisroute in Frankrij

 
DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE UNESCO BESTEMMINGEN IN FRANKRIJK

DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE UNESCO BESTEMMINGEN IN FRANKRIJK

Frankrijk heeft een groot aantal UNESCO-werelderfgoedlocaties verspreid over het hele land. Hier zijn enkele van de bekendste UNESCO-bestemmingen in Frankrijk:

Parijs - Rive Gauche van de Seine: Het historische centrum van Parijs, langs de linkeroever van de rivier de Seine, staat op de werelderfgoedlijst. Het omvat monumenten zoals de Notre-Dame, het Louvre, het Musée d'Orsay en de Eiffeltoren.
Mont-Saint-Michel en de Baai: Mont-Saint-Michel, een spectaculair getijdeneiland en abdij, is een iconische bestemming in Normandië. Het wordt omringd door een baai die bij laag tij droogvalt.
Paleis en Park van Versailles: Het paleis van Versailles, gelegen in de buurt van Parijs, was oorspronkelijk een koninklijk jachthuis en werd later uitgebreid tot een weelderig paleis. De tuinen en het paleis staan op de werelderfgoedlijst.
Kathedraal van Chartres: De kathedraal van Chartres, gelegen in de stad Chartres, staat bekend om zijn opmerkelijke gotische architectuur en prachtige gebrandschilderde ramen.
Kathedraal van Amiens: Deze gotische kathedraal, gelegen in Amiens, is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur en een van de grootste kathedralen van Frankrijk.
Mont Perdu: Mont Perdu is een bergmassief in de Franse Pyreneeën. Het gebied omvat bergen, gletsjers, canyons en watervallen en is een prachtig voorbeeld van een berglandschap.
Prehistorische locaties en decoratieve grotten van de Vézère-vallei: De Vézère-vallei in Zuidwest-Frankrijk heeft talrijke prehistorische vindplaatsen en grotten met oude rotstekeningen, waaronder de beroemde grot van Lascaux.
Pont du Gard: Deze oude Romeinse aquaductbrug, gelegen in de buurt van Nîmes, is een opmerkelijk staaltje Romeinse techniek en architectuur.
Historisch centrum van Avignon: Het historische centrum van de stad Avignon, inclusief het Pauselijk Paleis, is opgenomen op de werelderfgoedlijst vanwege zijn culturele en historische betekenis.
Bordeaux, Port de la Lune: Het historische stadscentrum van Bordeaux, met zijn elegante architectuur en prominente wijnhandelsgeschiedenis, staat ook op de UNESCO-lijst.
Dit zijn slechts enkele van de vele UNESCO-werelderfgoedlocaties die je in Frankrijk kunt vinden. Het land staat bekend om zijn rijke historische, culturele en natuurlijke erfgoed.
 

 

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
   


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje