De Belgische competitie, officieel bekend als de Jupiler Pro League, STADIONS IN 360 GRADEN

De Belgische competitie, officieel bekend als de Jupiler Pro League vanwege sponsorovereenkomsten, is de hoogste professionele voetbalcompetitie in België. Hier zijn enkele belangrijke punten over de competitie:

Structuur: De Jupiler Pro League bestaat meestal uit 16 teams. Deze teams strijden tegen elkaar in een reguliere competitie waarbij elk team twee keer tegen elk ander team speelt, één keer op eigen terrein en één keer op het terrein van de tegenstander. Na deze 30 speelronden worden de punten geteld om de eindrangschikking te bepalen.


Play-offs: Na de reguliere competitie wordt de competitie opgesplitst in play-offs. De top zes teams strijden in de "Championship Play-offs" om het kampioenschap, terwijl de onderste acht teams deelnemen aan de "Europa Play-offs" om te bepalen welke teams zich kwalificeren voor Europese competities. Deze play-offsysteem is uniek voor de Belgische competitie en heeft tot doel de spanning en concurrentie gedurende het hele seizoen te behouden.


Degradatie en promotie: Het team dat als laatste eindigt in de reguliere competitie degradeert naar de Eerste Klasse B, de op een na hoogste voetbalcompetitie in België. Omgekeerd promoveert het winnende team van de Eerste Klasse B naar de Jupiler Pro League.
Europese kwalificatie: Teams die hoog eindigen in de Jupiler Pro League kwalificeren zich voor de Europese clubcompetities, zoals de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Het aantal beschikbare plaatsen hangt af van de prestaties van Belgische teams in voorgaande seizoenen.


Traditie en rivaliteit: De Belgische competitie kent enkele historische en intense rivaliteiten tussen clubs, zoals de derby's tussen Anderlecht en Standard Luik, de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot, en andere lokale rivaliteiten die een belangrijk onderdeel vormen van het Belgische voetballandschap.
Ontwikkeling van spelers: De Belgische competitie heeft een reputatie opgebouwd als een broedplaats voor getalenteerde voetbalspelers, en veel jonge spelers worden opgeleid in de jeugdacademies van de clubs.

 

FC ANTWERPEN

FC Antwerp, officieel bekend als Royal Antwerp Football Club, is een Belgische voetbalclub gevestigd in Antwerpen. De club is een van de oudste voetbalclubs ter wereld en werd opgericht in 1880. Antwerp heeft een rijke geschiedenis en wordt vaak aangeduid als "The Great Old". Ze hebben in de loop der jaren verschillende successen gekend, waaronder het winnen van de Belgische competitie  en de Belgische beker in 2023

Het stadion van FC Antwerp is het Bosuilstadion, ook wel bekend als de Bosuil. Het stadion is gelegen in het district Deurne in Antwerpen en staat bekend om zijn karakteristieke ouderwetse uitstraling. De Bosuil is een van de oudste stadions in België en heeft een rijke geschiedenis als thuisbasis van Antwerp FC.

Het stadion wordt nu gerenoveerd

 

 

CLUB- EN CIRCLE BRUGGE

Het Jan Breydelstadion is een voetbalstadion gelegen in Brugge, België. Het stadion is de thuisbasis van twee voetbalclubs: Club Brugge en Cercle Brugge.

Het stadion is vernoemd naar Jan Breydel, een historische figuur die betrokken was bij de Guldensporenslag in 1302, een belangrijk moment in de Vlaamse geschiedenis.
Het Jan Breydelstadion heeft een capaciteit van ongeveer 29.000 toeschouwers.
Het stadion heeft twee tribunes die zijn toegewezen aan de respectieve clubs: de noordtribune voor Club Brugge en de zuidtribune voor Cercle Brugge.
Het is een van de weinige stadions in België die door twee clubs wordt gedeeld.

 

 

 

 

RSC ANDERLECHT

Het Lotto Park werd voorheen het Constant Vanden Stockstadion genoemd, ter ere van de vroegere voorzitter van RSC Anderlecht. Het werd omgedoopt tot het Lotto Park vanwege een sponsorovereenkomst met de Nationale Loterij van België.
Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 21.500 toeschouwers.
Royal Sporting Club Anderlecht, vaak afgekort als RSC Anderlecht, is een van de meest succesvolle en bekende voetbalclubs in België.
De club werd opgericht in 1908 en heeft een rijke geschiedenis met talloze Belgische competitietitels, bekers en Europese successen.
Anderlecht is gevestigd in Brussel en heeft een grote aanhang.

 

 

 

KAA GENT

Het Ghelamco Stadion, voorheen bekend als de Arteveldestadion, is het thuisstadion van KAA Gent.
Het stadion werd geopend in 2013 en heeft een capaciteit van ongeveer 20.000 toeschouwers. 
Het stadion werd vernoemd naar het Ghelamco-bedrijf, dat een belangrijke sponsor en partner was bij de bouw ervan.
Het Ghelamco Stadion staat bekend om zijn unieke ontwerp en architectuur, met een opvallend dak en een moderne uitstraling.

oninklijke Atletiek Associatie Gent, vaak afgekort als KAA Gent, is een voetbalclub opgericht in 1864. Hoewel de club oorspronkelijk begon als een atletiekvereniging, concentreerde het zich later op voetbal en groeide het uit tot een van de topclubs in België.
KAA Gent heeft enkele successen gekend in de Belgische competitie en heeft ook de Belgische beker gewonnen.
De clubkleuren van KAA Gent zijn blauw en wit.

 

 

 

 

KV MECHELEN

Het AFAS Stadion, voorheen bekend als het Achter de Kazerne Stadion, is het thuisstadion van KV Mechelen.
Het stadion bevindt zich in Mechelen en heeft een capaciteit van ongeveer 16.700 toeschouwers.
Het AFAS Stadion biedt supporters een plek om de thuiswedstrijden van KV Mechelen bij te wonen en heeft een belangrijke rol in de clubcultuur.

Koninklijke Voetbalclub Mechelen, vaak afgekort als KV Mechelen, is een Belgische voetbalclub opgericht in 1904KV Mechelen is vooral bekend om zijn prestaties in Europese competities. In 1988 won de club de Europacup II, een prestigieuze Europese voetbalcompetitie voor clubs.
De clubkleuren van KV Mechelen zijn geel en rood.

 

 

 

KRC GENK

De Luminus Arena, oorspronkelijk bekend als het Cegerek Stadion en later de Cristal Arena, is het thuisstadion van KRC Genk.
Het stadion bevindt zich in Genk en heeft een capaciteit van ongeveer 24.956 toeschouwers, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de configuratie.

Koninklijke Racing Club Genk, vaak afgekort als KRC Genk, is opgericht in 1988 als een fusie tussen twee voetbalclubs.
KRC Genk heeft zich snel ontwikkeld tot een van de toonaangevende voetbalclubs in België en heeft verschillende successen geboekt, waaronder Belgische competitietitels en bekers.
De clubkleuren van KRC Genk zijn blauw en wit.

 

 

 

 

STANDARD LUIK

Het Maurice Dufrasnestadion, beter bekend als Sclessin, is het thuisstadion van Standard Luik.
Het stadion bevindt zich in Luik en heeft een capaciteit van ongeveer 30.023 toeschouwers. De sfeer in het stadion staat bekend om zijn passie en intensiteit.
Het stadion is genoemd naar Maurice Dufrasne, een voormalige voorzitter van Standard Luik.

Royal Standard de Liège, meestal aangeduid als Standard Luik, is een van de meest bekende en succesvolle voetbalclubs in België.
De club werd opgericht in 1898 en heeft een rijke geschiedenis met talloze Belgische competitietitels, bekers en internationale successen.
De clubkleuren van Standard Luik zijn rood en wit.

 

                      (advertentie)

 

             (advertentie)

 

                     (advertentie)

 

            (advertentie)

 

klik op de buttons op deze kaart voor meer info en video's

OVER P1 TRAVEL

De website van P1 Travel is geverifieerd en een betrouwbaar bedrijf om een bestelling te plaatsen. P1 Travel is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (KvK) en de website is beveiligd met een SSL certificaat. Dit SSL certificaat is zichtbaar door het slotje voor de domeinnaam en geeft aan dat de gegevens die je via de website verstuurd beveiligd zijn. Het is dus veilig om online hier een bestelling te doen.

P1 Travel is al geruime tijd actief op de Nederlandse markt en heeft een goede online reputatie opgebouwd. 

Buiten dat er veel voelbalwedstrijden zijn in Europa zijn er ook tickets voor Formule1, tennis, rugby, andere evenementen. Zij hebben nu ook de exclusiviteit voor Nederland van de Olympische spelen in Parijs

MEER INFO

OVER P1 TRAVEL

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse/Rotterdam Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

Ik ben weer gestart "online' met 'ga uit je stekker met Unesco' en de Paradores hotels.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje