LOOP ALVAST EVEN LANGS EEN MOOI STRANDJE VAN DE COSTA BRAVA OP DEZE 360 GRADEN

MET DE AUTO NAAR DE COSTA BRAVA RESERVEER DIT OP ROTTERDAM AIRPORT

Voor veel Nederlanders is de Costa Brava de ideale zomervakantiebestemming. Klaar met werken, in de auto en op naar de playa. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt wat de Costa Brava allemaal te bieden heeft. En dat op slechts één dag rijden van Nederland. Als je het gebied binnen komt rijden dan waan je jezelf gelijk in een andere wereld. Voor veel Nederlanders geeft het verblijf aan de Costa Brava het ultieme vakantiegevoel.

De mensen komen hier hoofdzakelijk naartoe voor een heerlijk relaxte zon-, zee-, en strand vakantie en dat er nog meer te beleven is, dat is dan mooi meegenomen. Toch komen er de laatste jaren steeds meer toeristen naar de regio vanwege de bijzondere cultuur en het lekkere eten. De combinatie van deze twee verschillende vakantievierders zorgt dat je aan de Costa Brava een leuke mix van toeristen hebt.

 

BLANES

Blanes is een belangrijke bad-en havenplaats in het meest zuidelijke punt van de Costa Brava. Het werd gebouwd op de oude Romeinse stad Blanda, waar nu niks meer van rest. Bezienswaardig zijn de botanische tuinen, een gotische fontein, de Santa Mariakerk en de resten van een gotisch kasteel. 

BEKIJK HIER ONS AANBOD
L ÉSTARTIT

Het voormalige vissersdorp L’Estartit is tegenwoordig een populaire toeristische bestemming aan de Costa Brava. De badplaats is voornamelijk populair bij duikers en snorkelaars. Dit met name door de Medes-eilanden die voor de kust van L’Estartit liggen. Ondanks het feit dat de vissershaven in L’Estartit allang verdwenen is worden sommige oude tradities er nog steeds geëerd. Zo worden nog steeds tijdens sommige katholieke feestdagen processies gehouden en leeft men hier soms nog volgens de oude zeemanstradities.
L’Estartit is in het bezit van een prachtig strand met daarvoor een kleine jachthaven. Deze jachthaven is eigendom van “Club Náutico de Estartit”, maar indien er plaats is kan iedereen aanleggen. In het dorp zelf zijn enkele toeristische winkelstraten te vinden. De bekendste en drukste hiervan is de winkelstaat Santa Anna.

BEKIJK ONS AANBOD
LIORET DE MAR

In het zuidelijk deel van de Costa Brava tussen Lloret de Mar en Platja d’Aro in ligt de badplaats Tossa de Mar. Het is een kleine badplaats waar ongeveer vijfduizend mensen wonen, maar waar elk jaar vele tienduizenden mensen hun vakantie doorbrengen. In het dorp en de directe omgeving zijn er ongeveer negentig verschillende hotels, pensions en B&B’s te vinden. Anders dan bijvoorbeeld Lloret de Mar of Blanes richt Tossa de Mar zich meer op gezinnen met kinderen of stelletjes. Er zijn wel wat discotheken of nachtclubs te vinden, maar dit staat niet in verhouding tot veel de andere badplaatsen aan de Costa Brava. Doordat Tossa de Mar nog veel van zijn authentieke karakter heeft weten te behouden lijkt de badplaats veel minder een populaire toeristische trekpleister dan dat het in werkelijkheid is. Het kasteel van Tossa de Mar is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de badplaats en van de Costa Brava.

BEKIJK ONS AANBOD
PLATJE DÁRO

Platje d’Aro is een populaire toeristische bestemming aan de Costa Brava. Dit met name om zijn prachtige drie kilometer lange zandstrand. Platja d’Aro was na Lloret de Mar de tweede toeristische badplaats die zich in de jaren zestig van de vorige eeuw aan de Costa Brava ontwikkelde. Tegenwoordig is dit voormalige vissersdorp één van de populairste bestemmingen aan de Middellandse Zee. In de buurt van de badplaats zijn tal van campings, hotels en appartementen te vinden die in de zomermaanden allemaal gevuld zijn met toeristen. Door dit massatoerisme heeft Platje d’Aro wel veel van zijn oorspronkelijke karakter verloren. De boulevard van Platja d’Aro en de achterliggende straten zijn gevuld met restaurants, souvenirwinkels en barretjes. In de zomermaanden kan het in Platja d’Aro behoorlijk druk worden. De stranden en winkelstraten zijn dan gevuld met toeristen. In de avonduren kun je er goed uitgaan.

BEKIJK ONS AANBOD
ROSES

Roses is een grotere badplaats in het noordelijk deel van de Costa Brava. Het stadje ligt aan de baai van Roses waar nog steeds de belangrijkste vissersvloot van de Costa Brava te vinden is. De visserij is echter maar bijzaak aangezien de meeste inwoners van Roses tegenwoordig hun geld verdienen met het toerisme. Roses is in het bezit van een vier kilometer lang zandstrand waarlangs in zijn geheel een boulevard loopt. Er wonen iets minder dan twintigduizend mensen in het stadje, maar in de zomermaanden verviervoudigt dit aantal. Het dorp staat bekend om zijn prachtige wandelroutes die langs de verschillende dolmen en menhirs in deze regio lopen. Er lopen tevens twee routes van de Grande Randonnée door de regio. Een groot deel van het schiereiland Roses bestaat uit het Parc Natural del Cap de Creus.
Net buiten het stadje lag het restaurant van El Bulli. Dit fameuze restaurant behoorde jarenlang tot de beste restaurants ter wereld.

BEKIJK ONS AANBOD
TOSSA DE MAR

Aan de Costa Brava in Spanje tref je een populaire badplaats: Tossa de Mar. Deze badplaats ligt op 100 kilometer richting het noordoosten van Barcelona, vlak naast de badplaats ligt Lloret de Mar. Hoewel de namen op elkaar lijken en de badplaatsen dichtbij elkaar liggen zijn er toch grote verschillen te vinden tussen beide bestemmingen.

Lloret de Mar heeft de focus voornamelijk gericht op jongeren en Tossa de Mar is een veel geschiktere vakantie voor gezinnen. Toch is Tossa de Mar ook geschikt voor jongeren. Hieronder lees je meer informatie over alles wat er in deze badplaats te doen is.

BEKIJK ONS AANBOD

Stel zelf uw vakantiereis slim samen

ONZE SERVICE

 

Waarom reserveren bij reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport

Beste service op de luchthaven

Ontzorgen staat bij ons hoog in het vaandel,
(Rolstoel) assistentie op de luchthaven, (medische) ruimbagage, online inchecken en stoelreservering verzorgen wij !

Tevens bieden wij vele voordelen op de luchthaven bij vertrek.

Transfers op de bestemming

Wij reserveren de gewenste transfer naar het hotel/appartement.
Dit kan in de vorm van een bus- of taxitransfer zijn of denk aan de voordelen van een huurauto.Vrijheid, blijheid en inclusief alle verzekeringen.

Accommodaties

Voorkeuren van kamer, ligging etc geven wij met veel plezier door aan de accommodatie.Bijvoorbeeld een kamer met inloopdouche, rustige ligging of zeezicht.
 

Verzorging

In de ochtend opstaan met een heerlijk ontbijtje? Dat kan geregeld worden.
Accommodaties bieden mogelijkheden op basis van ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive.Geef het maar aan ons door en wij regelen het.

Stop met zelf zoeken op het internet gebruik onze kennis.

Vakantiebeleving

Vakkundig advies op ons reisbureau, onder het genot van een kopje koffie de vakantie bespreken hoe relaxt is dat?! Wij gebruiken foto’s en video’s om de vakantiebeleving compleet te maken.

Vrij parkeren

Voor Rotterdam The Hague Airport hebben wij speciale tarieven voor het lang parkeren Relaxed vertrekken vanaf onze Airport is een goed begin van de vakantie !
*vraag naar onze voorwaarden

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide 010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

  

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

ANVR Calamiteitenfonds SGR

Zonvakanties 2022 coronaproof ?

Vanaf 1/4/22

Spanje

Canarische eilanden

Turkije

Portugal

Griekenland

Cruises 2022?

Vertrek van uit Rotterdam

Vertrek van uit Amsterdam

Vertrek van uit Rome

Vertrek van uit Florida

Vertrek van uit Palma

Vertrek van uit alle havens

De Cruisespecialisten

Thema's voor 2022

Swim up hotels

Adults only

All inclusive

Small & friendly

NIEUW: voor 2022

Hotels Paradores/rondreizen

Bubbelvakanties