LOOP ALVAST EVEN DOOR DE STRAAT VAN PARADOR DE MERIDA, KLIK OP DE PIJLEN

IK BEN FAN VAN DE PARADORES.

Ik heb de afgelopen jaar best veel Paradores hotels bezocht een aantal in het Noorden en een aantal in het zuiden ik heb er gegeten en geslapen Heb zo ook het andere Spanje leren kennen. Elke Parador is anders en het eten kan er ook verschillend zijn maar veel Paradores hebben een wel een eigen verhaal. Dat maakt het boeiend en daarom ben ik fan.

In de zomer in het noorden Parador a la carte midden Spanje en in de winter in het zuiden het kan het hele jaar door. Ik heb een aantal unieke 3D presentaties gemaakt en wens u daarmee veel kijk plezier.

Reisstudio Travel Slide is wat meer gaan kijken naar eco bewuste hotels met laadpalen en die zijn er voldoende bij de Parador hotels

PARADORES DE MERIDA

DIT IS EEN ECO FRIENDLY HOTEL

Wie heeft er niet gehoord van het Romeinse theater van Mérida of het Romeinse circus? Wie is er niet verteld dat deze prachtige stad, die sommigen Spaans Rome noemen, een bezoek waard is? In Mérida wacht u een prachtige Parador, gelegen in het hart van de stad, die de mogelijkheid biedt om de rijkdom aan erfgoed van de stad te ontdekken, zonder de auto te vergeten. Het hotel is een oud 18e-eeuws klooster gebouwd op de overblijfselen van een tempel gewijd aan de Eendracht van Augustus. Dit is een plek waar de combinatie van traditie, comfort en goede service perfect is, en van waaruit je de Romeinse, Visigotische en Arabische Mérida kunt ontdekken, maar ook de moderne en hedendaagse stad.

De strakke geschiedenis van het gebouw dat tegenwoordig de Parador de Mérida huisvest, heeft verschillende toepassingen gehad, waaronder een ziekenhuis, een asiel en zelfs een gevangenis. Tegenwoordig herbergt het nog steeds historische overblijfselen van 2000 jaar geleden. Het interieur klooster en de prachtige tuinen waar de antieke tuin is geïnstalleerd , een archeologisch complex bestaande uit mudejar, Romeinse en Visigotische elementen, zijn werkelijk fascinerende plekken. De Parador ligt op een rustig plein, gekleurd met sinaasappelbomen, op vijf minuten van het Romeinse theater , de monumenten van de prins van Mérida, met een ongelooflijk podium waar nog steeds voorstellingen worden gehouden.

Het amfitheater , waar gladiatorenspelen, jacht op wilde dieren en gevechten tussen wilde dieren werden gehouden op de grote houten platforms die de arena vormden; het Romeinse circus , een van de best bewaarde en grootste van het rijk, het aquaduct van wonderen; De romeinse brug; of de tempel van Diana zijn ook essentiële bezoeken.

In deze stad vol sporen van het verleden , die rust en stilte inspireert en geheimen bewaart zoals de prachtige zonsondergang boven het water van de rivier de Guadiana, kan alles perfect zijn.

PRIJZEN EN RESERVEREN

ROTTERDAM AIRPORT EN DUURZAAMHEID

We vliegen voor verschillende doeleinden heel Europa door, maar om aan de klimaatambities te voldoen moet dat veel duurzamer worden. In de luchtvaartindustrie wordt hier dan ook hard aan gewerkt. Rotterdam The Hague Airport wil als duurzame luchthaven de proeftuin zijn van innovatie in de luchtvaart en innovatie aanjagen. Michelle Samson vertelt ons hier als eerste meer over.

Het is onze ambitie om uiterlijk in 2030 volledig afval- en emissievrij te zijn. Op dit moment werken we hier hard aan. Uiteindelijk werken we aan een CO2-neutrale luchtvaart en circulaire luchthaven in 2050. We hebben onze ACA (Airport Carbon Accreditation) certificaat al behaald. Wij zijn hiermee de eerste luchthaven die in één keer het hoogste certificaat heeft behaald. We nemen u graag mee in wat wij als luchthaven doen voor verduurzaming en hoe u uw reis duurzamer kunt maken!

meer info

LOOP OOK EVEN ROND OP HET PLAZA MAYOR VAN MERIDAN OP DEZE 360 GRADEN FOTO KLIK OP DE PIJLEN

LOOP ALVAST EVEN DOOR HET AMFITHEATHER VAN MERIDAN OP DEZE 360 GRADEN FOTO
DE ANVR GAAT VOOR BETTER HOLIDAYS

Volgens de ANVR gaat het hierbij om de juiste balans tussen enerzijds verplichtend en anderzijds motiverend. "We richten ons in eerste instantie op minstens de duurzaamheidscoördinator van de touroperator”,

"Maar wel met de intentie om met Better Holidays binnen de reisorganisatie te verbreden en te verdiepen. Op die manier streven we naar betrokkenheid van meerdere collega’s bij de te ontwikkelen acties.”

Volgens de ANVR richt Better Holidays zich op een betere ervaring voor de klant, wat ook beter voor de business zou zijn. Hardeman: “We willen bedrijven het inzicht bieden dat deze aanpak onderdeel van je bedrijf moet zijn en dat dit ook goed is voor je reputatie.”

 

MEER INFO

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN MET JE KLANTEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

Cruise Vertrekpunt

Afspraak aan huis aanvragen hier

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Ons post adres is Rotterdam Airportplein 60- 3045 AP  Rotterdam 

Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Voor Cruise Vertrekpunt ga ik op zoek  naar mooie schepen

Openingstijden:

Ik ben weer gestart "online' met Jewels in Travel en voor Cruise Vertrekpunt kan er ook gebeld worden bij mijn collega's van Captain Cruise 088 5018541