GETYOURGUIDE IN BRUGGE BEKIJK DE EXCURSIES

Start de 360 graden wandeling op de Grote Markt in Brugge, klik op de verschillende buttons en laat u inspireren door de 360 graden beelden .

De informatie komt van de Brugse guide Maartje die heel wat te vertellen heeft. Het is ook mogelijk om deze tour te maken via de mobeile Vr bril of o.a de Quest 2. Ik wens u veel kijk plezier

RESERVEER UW TICKETS ENTREE TIJDEN HIER VOOR DE ZEKERHEID EN DE BESTE PRIJS.

RESERVEER EN GETYOURGUIDE
 

BEKIJK DE EXCURSIES IN 360 GRADEN VAN BRUGGE

Er zijn drie manieren om in 360 graden de excursies te bekijken.

A Op de computer door met de muis te klikken op bovenstaande foto.Klik daarna op het vierkantje om een volledig beeld te krijgen. Dit is ook voor onderstaaande kleine beelden met een apart bezoek aan een museum.

B Fotografeer de QR code met de telefoon  volg de instucties en plaats de telefoon in de VR mobile. Hou het stipje van midden in het beeld om via de buttons om verder te kijken.

C Ga via o.a de Quest naar de website van Travel Slide en bekijk alle 60 beelden en luister naar de tekst van de Belgische guide Maartje.

BEKIJK DE EXCURSIES IN 360 GRADEN VAN BRUGGE
 
ADORNESDOMEIN EN JERUZALEMKAPEL

Een bezoek aan het Adornesdomein begin je best in het museum, ondergebracht in de voormalige godshuisjes. Maak kennis met de Adornesfamilie en hun rijke geschiedenis door middel van filmpjes, quizzen en puzzels.

De privékapel wordt nog altijd door de familie gebruikt voor religieuze evenementen, maar af en toe vinden er ook klassieke concerten of lezingen over erfgoed en kunst plaats. Je betreedt de kapel via de ingang van het Adornesdomein.

 
CHOCOLADE MUSEUM

Choco-Story wil een antwoord bieden op deze en andere vragen en brengt de 550-jarige geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld en smaak. Het museum dompelt je volledig onder in de boeiende wereld van chocolade en laat je een zintuiglijke reis doorheen de tijd beleven, waarbij je niet alleen kijkt, maar ook ruikt en proeft !

 
DE BASELIEK VAN HET HEILIGE BLOED

Het Heilig Bloed in Brugge is een belangrijk religieus relikwie dat bewaard wordt in de Basiliek van het Heilig Bloed. Volgens de overlevering bevat het relikwie enkele druppels van het bloed van Jezus Christus. Het wordt beschouwd als een belangrijk christelijk relikwie en trekt jaarlijks duizenden pelgrims en toeristen naar Brugge.

De Basiliek van het Heilig Bloed is gelegen in het historische centrum van Brugge, België. Het bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke delen: de onderste kerk, die oorspronkelijk een romaanse kapel was, en de bovenste kerk, die in gotische stijl werd gebouwd.

Het relikwie van het Heilig Bloed wordt tijdens religieuze processies getoond aan het publiek. De meest bekende processie is de Heilig Bloedprocessie, die jaarlijks op Hemelvaartsdag plaatsvindt. Tijdens deze processie wordt het relikwie door de straten van Brugge gedragen, gevolgd door religieuze groepen en historische figuren.

De basiliek zelf is ook een bezoek waard vanwege zijn architectuur en religieuze kunstwerken. Het gotische interieur is prachtig versierd met onder andere glas-in-loodramen en houtsnijwerk.

Het Heilig Bloed in Brugge is een belangrijk cultureel en religieus symbool voor de stad en trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld.

 
DE BELFORT VAN BRUGGE

Het 83 meter hoge Belfort uit de 13e eeuw is een van de drie iconische torens van Brugge, samen met de torens van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Salvatorskathedraal. Wie de 366 trappen beklimt, wordt beloond met een indrukwekkend zicht op Brugge en haar omgeving. Op weg naar boven, kun je halt houden in de schatkamer waar de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard in de middeleeuwen. Een verdieping hoger kom je de indrukwekkende muziekrol tegen die de beiaard aanstuurt en vanuit de torenkamer zie je het klavier waarop vandaag de beiaardklokken worden bespeeld.
 
 
UNESCO werelderfgoed

Het Belfort behoort tot de oudste voorbeelden van middeleeuwse burgerlijke en openbare architectuur. Het getuigt van het laatmiddeleeuwse zelfbewustzijn van steden en poorters. Sinds 1999 is het Belfort, samen met nog 55 overgebleven belforten in België en Frankrijk, erkend als UNESCO werelderfgoed.

De beiaard
De beiaard in de toren telt maar liefst 47 klokken. Brugge heeft ook een stadsbeiaardier, Wim Berteloot. Op woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 12.00 uur bespeelt hij de klokken. In de zomermaanden kun je genieten van bijzondere beiaardconcerten. Luister naar de bespeling van de beiaard via de livestream.

 
DE OUDE APOTHEEK

De oude apotheek van het Sint-Janshospitaal huist in het vroegere broederklooster naast het museum. Toen de laatste broeder stierf, besliste het stadsbestuur in 1643 om er een apotheek in te richten. Die apotheek werd geleid door zusters en was tot 1971 in gebruik. De zusters-apothecaressen kochten medicijnen in bij de lokale Brugse apothekers, maar maakten ook zelf bereidingen. Vlakbij was er immers een kruidentuin van meer dan 3.000 m². Vandaag vormen de vier perkjes op het plein voor de apotheek een herinnering aan die kruidentuin. De apotheek zelf is in de loop van de tijd amper veranderd en vormt daardoor een unieke plek met authentiek 17e-eeuws interieur. Een aanrader!

 
HET BEGIJNHOF

Het Begijnhof van Brugge is een historische site gelegen in het hart van de stad Brugge, België. Het is een van de meest bekende en goed bewaarde begijnhoven in Vlaanderen. Het Begijnhof van Brugge werd gesticht in de 13e eeuw en diende als een gemeenschap voor begijnen, religieuze vrouwen die een vroom en celibatair leven leidden, maar geen kloostergeloften aflegden zoals nonnen.

Het begijnhof is omringd door een muur en heeft een serene en afgezonderde sfeer. Het is een oase van rust te midden van de drukte van de stad. Het Begijnhof bestaat uit witgekalkte huizen die rondom een centraal plein zijn gebouwd, met een kerk en een aantal gemeenschappelijke gebouwen.

De huizen in het Begijnhof dateren uit verschillende periodes, met enkele uit de 17e eeuw. Ze hebben typische kenmerken van traditionele Vlaamse architectuur, zoals trapgevels en witgekalkte gevels. De meeste huizen zijn privéwoningen en worden nog steeds bewoond.

De Onze-Lieve-Vrouw ter Potteriekerk is het religieuze centrum van het Begijnhof. De kerk heeft een gotische architectuur en herbergt enkele opmerkelijke kunstwerken, zoals het praalgraf van Maria van Bourgondië.

Het Begijnhof van Brugge is sinds 1998 erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege de historische waarde en architectonische schoonheid. Het is een populaire toeristische attractie en een plek van interesse voor zowel geschiedenisliefhebbers als mensen op zoek naar een vredige en schilderachtige omgeving.
 
 
Regenerate response

 
HET BIER MUSEUM

Verken de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stad Brugge tijdens een begeleide wandeling. Sluit de tocht af met een boottocht langs de reien van de stad en een bezoek aan het Biermuseum van Brugge.

 
HET FRIETMUSEUM

Ongelooflijk maar waar, tot op heden bestond er geen enkel Frietmuseum ter wereld en het Frietmuseum van Brugge is dus het enige en unieke museum van de friet. Loop hier even binnen en kijk rond in 360 graden .

 
HET GROENINGEMUSEUM

Het Groeningemuseum in Brugge richt zich voornamelijk op de Vlaamse kunstgeschiedenis, met de nadruk op de Vlaamse primitieven en werken uit latere periodes. Hoewel het museum een uitgebreide collectie heeft van middeleeuwse en vroegmoderne kunst, ligt de focus niet specifiek op de Renaissance.

De Renaissance was een belangrijke periode in de Europese kunstgeschiedenis, gekenmerkt door een heropleving van de klassieke kunst en de ontwikkeling van nieuwe technieken en perspectieven. Hoewel er in Brugge enkele invloeden van de Renaissance te zien zijn in de architectuur en decoratieve kunst, was de stad niet het epicentrum van de Renaissance-beweging zoals steden als Florence of Rome.

Desondanks kunnen bezoekers van het Groeningemuseum enkele werken uit de vroegmoderne periode, die de overgang naar de Renaissance weerspiegelen, tegenkomen. Deze werken kunnen onder andere schilderijen van kunstenaars zoals Gerard David en Jan Gossaert omvatten. Deze kunstenaars werkten in de 16e eeuw en introduceerden nieuwe technieken en stijlelementen die werden geassocieerd met de Renaissance.

Het is altijd het beste om de officiële website van het Groeningemuseum te raadplegen of contact op te nemen met het museum voor specifieke informatie over welke Renaissance-werken momenteel in hun collectie te zien zijn.

Beleef het beste van Brugge met de 72-uurs Musea Brugge Card. Geniet van gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden van wereldklasse, waaronder het Belfort, het Groeningemuseum, het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Ik heb van deze kaart veel plezier gehad het was niet nodig om tijden te reserveren!


 
 

 

 
HET GRUUTHUSEMUSEUM

Het Gruuthusemuseum is een historisch museum gelegen in Brugge, België. Het museum bevindt zich in het Gruuthuse-paleis, een voormalige residentie van een invloedrijke Vlaamse adellijke familie. Het museum toont een breed scala aan kunstvoorwerpen, meubels, wandtapijten, keramiek, zilverwerk en andere artefacten die de rijke geschiedenis van Brugge en de Gruuthuse-familie belichten.

Het Gruuthuse-paleis zelf heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Het werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van Lodewijk van Gruuthuse, een vooraanstaande edelman en diplomaat. Het paleis diende als een luxueuze residentie en het centrum van de politieke en sociale activiteiten van de Gruuthuse-familie.

Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om door de verschillende zalen van het paleis te dwalen en een glimp op te vangen van het leven van de aristocratie in de middeleeuwen. Het toont een uitgebreide collectie van meer dan 600 objecten die dateren uit verschillende historische periodes.

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie Vlaamse wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw. Deze wandtapijten tonen gedetailleerde scènes uit de mythologie, religie en het dagelijks leven van die tijd. Ze worden beschouwd als meesterwerken van vakmanschap en geven inzicht in de leefwereld van de Vlaamse aristocratie.

Daarnaast bevat het museum ook een indrukwekkende verzameling zilverwerk, met onder andere kostbare drinkbekers, schalen en andere decoratieve objecten. Deze objecten tonen de verfijnde smaak en rijkdom van de Gruuthuse-familie.

Het Gruuthusemuseum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en educatieve activiteiten om bezoekers verder onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van Brugge. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de nabijgelegen Onze-Lieve-Vrouwekerk en het historische stadscentrum.

Kortom, het Gruuthusemuseum is een must-visit bestemming voor geschiedenisliefhebbers en kunstliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke erfenis van Brugge en de Gruuthuse-familie.
 

Beleef het beste van Brugge met de 72-uurs Musea Brugge Card. Geniet van gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden van wereldklasse, waaronder het Belfort, het Groeningemuseum, het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Ik heb van deze kaart veel plezier gehad het was niet nodig om tijden te rese


 

 

 
HET HISTORIUM STORY

In de Historium Story nemen we je mee op een tijdreis naar de Brugse Middeleeuwen. Je beleeft een wonderlijk liefdesverhaal terwijl je wandelt door 7 historische themakamers met film, decor en speciale effecten. Met de audioguide hoor je alles over de Gouden Eeuw van Brugge en waan je je even in de tijd van Jan van Eyck. Het Historium ligt op de Markt, waar vroeger de Waterhalle stond. Dit was de centrale opslagplaats voor de scheepvaart in de bloeiende handelsstad. De locatie is gereconstrueerd in de attractie en geeft jouw bezoek een extra dimensie.

 
HET STADHUIS VAN BRUGGE

Het stadhuis van Brugge is een historisch gebouw gelegen op de Grote Markt van de Belgische stad Brugge. Het stadhuis wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van de gotische architectuur in België.

Het oorspronkelijke stadhuis werd gebouwd in de 14e eeuw, maar onderging verschillende uitbreidingen en renovaties in latere eeuwen. Het gebouw heeft een karakteristieke gevel met een combinatie van gotische en neogotische elementen. De gevel is versierd met beelden van belangrijke historische figuren en heiligen.

Binnenin het stadhuis vind je prachtige zalen, waaronder de gotische zaal, de schepenzaal en de raadszaal. Deze zalen zijn rijkelijk versierd met schilderijen, wandtapijten en andere kunstwerken. Het stadhuis herbergt ook een aantal waardevolle historische documenten en artefacten.

Het stadhuis van Brugge is een populaire toeristische attractie en wordt beschouwd als een van de mooiste stadhuizen in Europa. Het symboliseert de welvaart en het belang van Brugge tijdens de middeleeuwen, toen de stad een belangrijk handelscentrum was.

Bezoekers kunnen het stadhuis van Brugge bezichtigen en rondleidingen volgen om meer te weten te komen over de geschiedenis en de architectuur ervan. Het biedt een fascinerend inzicht in het verleden van Brugge en is een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

 
ONTDEK DE BIERWERELD IN BELGIE

Geniet van een authentieke, interactieve bierervaring met een klein chocoladepaar tijdens deze rondleiding door Brugge. Laat je vermaken door verhalen van je lokale, gepassioneerde gids terwijl je de fascinerende bierwereld van België ontdekt.

 
ONZE LIEVE VROUWE KERK

Beleef het beste van Brugge met de 72-uurs Musea Brugge Card. Geniet van gratis toegang tot musea en bezienswaardigheden van wereldklasse, waaronder het Belfort, het Groeningemuseum, het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Ik heb van deze kaart veel plezier gehad het was niet nodig om tijden te reserveren!

 
PER BOOT EN LOKALE GIDS

Ontdek de middeleeuwse stad Brugge met deze ervaring die het beste van twee werelden biedt. Verken het historische centrum van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie te voet en per boot met een lokale gids.

 

BLIJVEN SLAPEN IN BRUGGE

Ik heb een aantal hotels bezocht en daar 3d presentaties of 360 graden foto's van gemaakt bekijk deze op deze website

meer info

LAAT U INSPIREREN EN MAAK NU UW EIGEN WANDELING DOOR BRUGGE IN 360 GRADEN

Klik op de gekleurde buttons voor de verschillende informatie, de extra video's en de 360 graden beelden.Laar u inspireren door de beelden en de goede informatie van mijn digitale Belgische guide Maartje. Het is nu mogelijk om hotels, musea en restaurants via mijn website te reserveren.Ik wens u veel kijk plezier.

 

BRUGGE IS EEN GROOT OPENLUCHT MUSEUM MET VEEL WATER

Trakteer uzelf en uw geliefde op een onvergetelijk weekend in Brugge, een van de meest pittoreske steden van Europa. Bekend als het 'Venetië van het Noorden', biedt Brugge een unieke combinatie van middeleeuwse architectuur, schilderachtige grachten en een rijke geschiedenis die u terugvoert naar een tijd van romantische legendes.

Dag 1: Verken de Middeleeuwse Pracht

Aankomst in Brugge: Begin uw weekend met een warm welkom in uw charmante hotel, gelegen in het hart van de stad.
Historische Stadswandeling: Wandel hand in hand door de geplaveide straten, bewonder de gotische gebouwen en bezoek de beroemde Markt met zijn iconische Belfort.
Romantisch Diner: Sluit de dag af met een intiem diner in een van de vele uitstekende restaurants die lokale Belgische delicatessen serveren.
Dag 2: Cultuur en Romantiek

Boottocht op de Grachten: Ontdek de schoonheid van Brugge vanaf het water met een betoverende boottocht door de grachten.
Museumbezoek: Bezoek een van de vele musea, zoals het Groeningemuseum met zijn indrukwekkende collectie Vlaamse kunst.
Ontspannen Avond: Geniet van een avondwandeling langs de verlichte grachten en proef de beroemde Belgische chocolade of wafels.
Dag 3: Ontspanning en Afscheid

Vrije Tijd in Brugge: Breng uw laatste uren door met het verkennen van verborgen hoekjes van de stad, bezoek ambachtelijke winkels of geniet simpelweg van een kopje koffie in een gezellig café.
Terugreis: Na een laatste wandeling door deze betoverende stad, is het tijd om afscheid te nemen en vol herinneringen huiswaarts te keren.
Inclusief in het Weekendpakket:

Twee overnachtingen in een zorgvuldig geselecteerd hotel
Heerlijk ontbijt om de dag goed te beginnen
Romantisch diner in een lokaal restaurant
Boottocht op de Brugse grachten
Boek nu uw romantische uitje naar Brugge en laat u betoveren door de tijdloze schoonheid van deze historische stad!

 
Booking.com

HET MAXIMALE ZIEN...

                 Last minute vakanties

                                         (advertentie)

 

                     

                                            (advertentie)

 

                                                              (advertentie)

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAYS'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

online
   


U vindt ons op:

Nu in Spijkenisse voor online inspiratie en het kantoor in Vlaardingen. Ik wil u graag inspireren voor een cruise vakantie op zee of op een mooie rivier.Ik gebruik hiervoor nieuwe technieken zoals 360 graden en de Vr bril. Het reserveren  gebeurd direct bij Captain Cruise de cruisevakantie specialist Nederland en Belgie.

Openingstijden:

Untitled design-High-Quality - 2023-05-19T085414

.Heeft u belangstelling voor mijn foto's ook op uw website te plaatsen dat kan. Stuur een mail en tegen een kleine vergoeding ontvangt u de url of zou een een complete 3D presentatie willen hebben ik maak graag een offerte stuur een mailtje