RECHTZAAK TUI TEGEN REISSTUDIO TRAVEL SLIDE

BETREFT DOSSIER 20201002
Tui Nederland N.V. tegen Reisbureau Travel Slide B.V.
Woensdag 24-2-21 te 10.00 te Haarlem met een vervolg maandag 1 juni 13.00


INLEIDING
Het geschil gaat over de afrekening behorende bij de afspraak tussen TUI en Travel Slide tot overname door TUI van TUI-dossiers, gemaakt door Travel Slide van geboekte passagiers vanaf 1 november 2019 tot 10 maart 2020, de uitbraak van corona.


a) een door Travel Slide aan TUI te voldoen bedrag van €67.144,66 aan bruto reissommen (erwordt duidelijk afgesproken om welke vouchers, (de groene lijst) aanbetalingen (zie mail) en andere betalingen het gaat) (Tui 9) en

b) een door TUI aan Travel Slide te voldoen bedrag aan commissie van € 16.521,77 conform een bij uitvoering van een tussen partijen overeengekomen addendum welke tevens ten doel heeft de beëindiging van de tussen partijen afgesloten agentuurovereenkomst.

De betaling/verrekening van bovenstaande 2 bedragen tussen TUI Nederland N.V. en reisbureau Travel Slide B.V. heeft plaats gevonden op 6 juli 2020 met de betaling van PER SALDO € 50.622.89. (TS9) Dit is om 13.35 uur bevestigd door TUI. Waardoor het addendum was uitgevoerd en de geldende agentuurovereenkomst beëindigd.


Er is door reisbureau Travel Slide verschillende malen aangedrongen om tot een gesprek te komen
maar is afgewezen door TUI.


Reisbureau Travel Slide kan bewijzen dat het hier gaat om verkeerde uitganspunten die door verschillende afdelingen van TUI zijn gemaakt en door deze dagvaarding moeten worden rechtgezet.


A Er is door TUI en reisbureau Travel Slide in mei/juni zes weken tijd goed werk geleverd, er is een aansluiting gemaakt tussen de administratie van TUI en reisbureau Travel Slide en alle dossiers zijn tweemaal gecontroleerd.


B TUI gaat er van uit dat er in er november nog een agentuurovereenkomst is maar dit is door het
ondertekenen van het addendum in juni 2020 en de afrekeningen beëindigd.


C TUI trekt vanaf het begin de conclusie dat op basis van “vertrokken omzet” (zie inleiding dagvaarding) maar het gaat hier om “de geboekte omzet” (zie addendum) dan ziet deze dagvaarding er heel anders uit.


D Volgens de accountant van reisbureau Travel Slide is er spraken van een dubbele afrekening dit kan reisbureau Travel Slide bewijzen aan de hand van het door TUI aangeleverde productie 3 welke als laatste door TUI is aangeleverd. (zie laatste productie)


E Het is schandalig dat TUI bewijzen aanvoert, voorbeeld client Bassa, schrijft aan de rechtbank dat reisbureau Travel Slide “Nimmer” heeft teruggestort en benadrukt dat zij dat voor iedere post kan bewijzen. Reisbureau Travel Slide kan een mail van TUI laten zien dat al deze posten zijn opgenomen in de afrekening.


E Tui gebruikt het verkeerde uitgangspunt en heeft het over het betaalde bedrag maar het moet uitgaan van de afrekening hierdoor ontstaat er en verschil van 17k. (zie laatste productie)


F TUI probeert te bewijzen door dikke pakken papier hun gelijk te krijgen, voert een bedrag op van € 75 K uit te betalen vouchers welke niet door reisbureau Travel Slide zijn teruggestort. De post,” Tui aan klant betaald (betaalbewijs aanwezig) te weinig ontvangen van reisbureau Travel Slide”, maakt duidelijk hoe TUI in de fout gaat, al deze posten zijn in de totale afrekening opgenomen.


Reisbureau Travel Slide heeft geen invloed meer gehad op 95% van de afhandeling van de dossiers.
Hier zullen ook nieuwe reizen zijn geboekt en de inkomsten niet meegenomen. Maar bij juiste invulling van de bedragen komt reisbureau Travel Slide op nul uit.


CONCLUSIE
Zoals bij de door verschillende aangetekende stukken Travel Slide is verwoord, blijft de vraag: ‘welke waarde heeft een door partijen overeengekomen en ondertekend addendum?’ Immers dat is het wezenlijke te beantwoorden onderwerp van deze zitting.
Dat er daarnaast ook nog rekenfouten en uitgangspunten weerlegd kunnen worden is een ander verhaal.


Reisbureau Travel Slide durft te stellen dat er fouten zijn gemaakt in de communicatie bij TUI intern en heeft vraagtekens bij de uitvoering door de deurwaarder. Travel Slide heeft de indruk gekregen dat de deurwaarder er slechts is om de fouten van TUI te verwoorden maar inhoudelijk niets controleert/kan controleren.


Dan ontstaat een situatie waarin misbruik wordt gemaakt van de ‘macht van het door een deurwaarder laten versturen van dikke pakken papier zonder echte bewijzen aan te leveren’ en zo op misleidende wijze het gelijk bij de rechter te willen halen.


Reisbureau Travel Slide heeft de afgelopen 6 maanden (!) veel negatieve energie, tijd (280 uur) en kosten moeten maken. Ook emotioneel gaat dit op je inwerken om onterecht voor dief te worden uitgemaakt. Wij vragen hier dan ook om een vergoeding. De toezegging van de directeur van
TUI als wij gelijk zouden hebben met een “sorry” lijkt ons in deze zaak wel heel gemakkelijk en arrogant.


Edelachtbare u mag het zeggen ….dat gebeurd op 30 juni

 

Stel zelf uw vakantiereis slim samen

ONZE SERVICE

 

Waarom reserveren bij reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport

Beste service op de luchthaven

Ontzorgen staat bij ons hoog in het vaandel,
(Rolstoel) assistentie op de luchthaven, (medische) ruimbagage, online inchecken en stoelreservering verzorgen wij !

Tevens bieden wij vele voordelen op de luchthaven bij vertrek.

Transfers op de bestemming

Wij reserveren de gewenste transfer naar het hotel/appartement.
Dit kan in de vorm van een bus- of taxitransfer zijn of denk aan de voordelen van een huurauto.Vrijheid, blijheid en inclusief alle verzekeringen.

Accommodaties

Voorkeuren van kamer, ligging etc geven wij met veel plezier door aan de accommodatie.Bijvoorbeeld een kamer met inloopdouche, rustige ligging of zeezicht.
 

Verzorging

In de ochtend opstaan met een heerlijk ontbijtje? Dat kan geregeld worden.
Accommodaties bieden mogelijkheden op basis van ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive.Geef het maar aan ons door en wij regelen het.

Stop met zelf zoeken op het internet gebruik onze kennis.

Vakantiebeleving

Vakkundig advies op ons reisbureau, onder het genot van een kopje koffie de vakantie bespreken hoe relaxt is dat?! Wij gebruiken foto’s en video’s om de vakantiebeleving compleet te maken.

Vrij parkeren

Voor Rotterdam The Hague Airport hebben wij speciale tarieven voor het lang parkeren Relaxed vertrekken vanaf onze Airport is een goed begin van de vakantie !
*vraag naar onze voorwaarden

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide 010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

  

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

ANVR Calamiteitenfonds SGR

Zonvakanties 2021 corona proef ?

Vanaf 1/6/21 ?

Spanje

Canarische eilanden

Turkije

Portugal

Griekenland

Cruises 2022?

Vertrek van uit Rotterdam

Vertrek van uit Amsterdam

Vertrek van uit Rome

Vertrek van uit Florida

Vertrek van uit Palma

Vertrek van uit alle havens

De Cruisespecialisten

Thema's voor 2022

Swim up hotels

Adults only

All inclusive

Small & friendly

NIEUW: voor 2022

Hotels Paradores/rondreizen

Bubbelvakanties