DE VAKANTIE NAAR MAURITIUS BEGINT OP AMSTERDAM WIJ ZIJN ER GEWEEST.

Bevolking

Mauritius kent een grote mix van verschillende culturen. Deze mix vindt zijn oorsprong ten tijde van de kolonialisatie. Toen de V.O.C. haar specerijen ging halen in India, Indonesië en andere Aziatische landen, werden er veel slaven meegebracht om te werken. Soms brachten ze Afrikanen mee en vaak op de terugweg slaven uit Azië. Sommigen van hen hebben zich gevestigd op het eiland en zo is de bonte mix van culturen ontstaan. Tot op de dag van vandaag is dit nog goed te merken en is de bevolking verdeeld in Indiërs, Franco-Mauritanen, Chinezen, Creolen en Europeanen. Alle 1,3 miljoen inwoners leven samen met behoud van geloof en cultuur.

Aantal inwoners van Mauritius is 1.300.000

Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Cultuur

Ten tijde van de slavernij in de achttiende eeuw werd de zogenaamde slavendans vaak beoefend als uiting van wanhoop en heimwee. Gepaard met muziek en onder begeleiding van een uitgeholde kalebas als trommel werd de séga gedanst. Tegenwoordig wordt deze typisch Creoolse dans uitgevoerd op feesten en bruiloften en is deze dans niet meer weg te denken uit de cultuur. Nog altijd hebben de teksten diepgaande betekenissen en wordt er gezongen over actuele ontwikkelingen.

Religie

Omdat de inwoners van Mauritius van oorsprong uit alle windstreken van de wereld komen, is er een diversiteit aan geloven te vinden, maar het christendom, de islam en het hindoeïsme zijn de drie grootste religies.

Eten & drinken in Mauritius

Eten en drinken op Mauritius is een waar feest. De typische keuken in Mauritius is Creools en hierbij vormen rijst en diverse specerijen de basis. Daarnaast komt vis of vlees. Lokale mensen eten vaak de curry's zoals deze ook bekend zijn in Azië. De hotelrestaurants bieden uitgebreide buffetten en er zijn à la carte restaurants met een Chinese, Japanse, Afrikaanse, mediterrane of Europese keuken. Voor ieder wat wils. Maar altijd met liefde en passie bereid. Het typische drankje van Mauritius is de Green Island rum. Deze wat zoetige donkerbruine rum is heerlijk na het eten.

Feesten & Evenementen in Mauritius
Feestdagen

Mauritius kent enorm veel feestdagen. Dit komt vanwege de vele verschillende geloven die elk bepaalde feestdagen kennen. Bij elkaar wel 26. Omdat de regering heeft ervaren dat er te veel feestdagen zijn om een ieder aan te laten deelnemen, heeft zij de volgende constructie geïntroduceerd. Iedere eilandbewoner krijgt vijftien feestdagen vrij en twee extra dagen voor het feest van zijn of haar keuze. Op deze manier doet de regering niemand tekort.

Nacht van de vrijheid, Chinese Nieuwjaar, Kavadee, Maha Shivaratri, Holi, Onafhankelijkheidsdag,Ougadi, Ganesh Chaturti, Diwali, Ganga Asnan

Geografie van Mauritius
Ligging

Mauritius is een eilandenarchipel van meerdere kleine eilanden en één ander groot eiland genaamd Rodrigues. Dit eiland ligt 550 kilometer ten oosten van Mauritius.

Hoofdstad van Mauritius is Port Louis.

Mauritius ligt in de Indische Oceaan, oostelijk van het Afrikaanse continent, ter hoogte van Zimbabwe en ten oosten van het eiland Madagascar.

Geografie

Mauritius heeft een totale oppervlakte van: 2040 km²
Aantal km kust: 177

Stel zelf uw vakantiereis slim samen
Stel zelf uw vakantiereis slim samen

ONZE SERVICE

 

Waarom reserveren bij reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport

Beste service op de luchthaven

Ontzorgen staat bij ons hoog in het vaandel,
(Rolstoel) assistentie op de luchthaven, (medische) ruimbagage, online inchecken en stoelreservering verzorgen wij !

Tevens bieden wij vele voordelen op de luchthaven bij vertrek.

Transfers op de bestemming

Wij reserveren de gewenste transfer naar het hotel/appartement.
Dit kan in de vorm van een bus- of taxitransfer zijn of denk aan de voordelen van een huurauto.Vrijheid, blijheid en inclusief alle verzekeringen.

Accommodaties

Voorkeuren van kamer, ligging etc geven wij met veel plezier door aan de accommodatie.Bijvoorbeeld een kamer met inloopdouche, rustige ligging of zeezicht.
 

Verzorging

In de ochtend opstaan met een heerlijk ontbijtje? Dat kan geregeld worden.
Accommodaties bieden mogelijkheden op basis van ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive.Geef het maar aan ons door en wij regelen het.

Stop met zelf zoeken op het internet gebruik onze kennis.

Vakantiebeleving

Vakkundig advies op ons reisbureau, onder het genot van een kopje koffie de vakantie bespreken hoe relaxt is dat?! Wij gebruiken foto’s en video’s om de vakantiebeleving compleet te maken.

Vrij parkeren

Voor Rotterdam The Hague Airport hebben wij speciale tarieven voor het lang parkeren Relaxed vertrekken vanaf onze Airport is een goed begin van de vakantie !
*vraag naar onze voorwaarden

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

  

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

ANVR Calamiteitenfonds SGR

Zonvakanties 2021 corona proef ?

Vanaf 1/6/21 ?

Spanje

Canarische eilanden

Turkije

Portugal

Griekenland

Cruises 2022?

Vertrek van uit Rotterdam

Vertrek van uit Amsterdam

Vertrek van uit Rome

Vertrek van uit Florida

Vertrek van uit Palma

Vertrek van uit alle havens

De Cruisespecialisten

Thema's voor 2021

Swim up hotels

Adults only

All inclusive

Small & friendly

NIEUW: voor 2022

Hotels Paradores/rondreizen

Bubbelvakanties