hier wordt gewerkt

WIJNEN IN DE RIOJA ALAVESA

Rioja Alavesa is geclassificeerd als een subzone in de  gecontroleerde oorsprongsbenaming . Het heeft 13.500 hectare wijnstokken en honderden wijnmakerijen, wat resulteert in een jaarlijks gemiddelde van ongeveer 40 miljoen liter wijn.

Het gebied produceert vooral rode wijnen met algemene specifieke kenmerken zoals een heldere, levendige kleur, een fijn aroma, een fruitige smaak met een aangenaam gehemelte. Deze eigenaardigheden zijn te wijten aan de kalkhoudende kleiachtige bodems van het gebied, die uitstekend zijn als het gaat om de wijnstokken die het nodige vocht opnemen. Het klimaat en de ligging van de wijngaarden dragen ook bij aan de kwaliteit, de ligging achter de Sierra de Cantabria beschermt de wijnstokken tegen de koude noordenwinden waardoor ze beter gebruik kunnen maken van de warmte.

De rode wijnen zijn de meest representatieve wijnen van de regio en worden gemaakt met variëteiten zoals Tempranillo  (ongeveer 79% van de totale productie is met deze druif), Grenache, Mazuelo en Graciano.

Jonge wijnen of jonge rode wijnen worden meestal gemaakt met de traditionele methode van koolzuurmaceratie, waarbij hele trossen worden gefermenteerd in een "meer", tussen zeven en tien dagen. Wanneer de druiven hun schil en stelen verliezen, gaan ze naar de vaten waar de fermentatie eindigt.

Ondertussen worden gerijpte wijnen,  reserve en grand reserve  geproduceerd volgens de Bordeaux- of ontstelmethode. Dit bestaat uit het breken van de druif, het verwijderen van de stelen en het zeven dagen incuberen van het sap met vruchtvlees. Na verschillende fermentaties worden ze overgebracht naar vaten voor veroudering. De tijd die in het vat en in de fles wordt doorgebracht, is wat het verschil maakt tussen gerijpte wijnen, reserves en grote reserves. 

Omdat rosé- en witte wijnen zowel in binnen- als buitenland steeds populairder worden, werken wijnboeren en wijnmakers samen aan de productie van kwaliteitswijnen van deze rassen om alle markten te bereiken. 

Stel zelf uw vakantiereis slim samen

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN MET JE KLANTEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAY'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

Cruise Vertrekpunt

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Ons post adres is Rotterdam Airportplein 60- 3045 AP  Rotterdam 

Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Voor Cruise Vertrekpunt ga ik op naar mooie schepen

Openingstijden:

 

Wij zijn gesloten en blijven lid van het ANVR en SGR tot 31 december 2022

ANVR Calamiteitenfonds SGR