Loading…
X

Bekijk de 360 graden foto van het goede hotel Royal Horizon Baobab in Senegal meer hotels vindt u

in de digitale brochure van TUI

SENEGAL WIJ ZIJN ER GEWEEST EN VONDEN HET EEN MOOI STUKJE AFRIKA

Voor de winter 2019/20 gaat TUI 2x per week vliegen naar Senegal, Welkom in het land van de teranga, de gastvrijheid. Op slechts 5,5 uur vliegen met TUI fly van Amsterdam. Kilometerslange fijne zandstranden, een vriendelijke bevolking en de altijd aanwezige zon zorgen ervoor dat Senegal een uitstekende bestemming is voor vakantiegangers. De koloniale historie, kleurrijke cultuur en afwisselende natuur zorgen ervoor dat diverse uitstapjes mogelijk zijn. Kortom, een boeiend vakantieland met Afrikaanse charme.

Wij hebben er een aantal hotels bezocht en daar video's van gemaakt kijk op ons You Tube kanaal voor nog meer hier

  •  

LEUK EN KLEINSCHALIG HOTEL ROYAM SENEGAL

Van bovenaf bekeken, ziet hotel Royam er knus uit met al die puntige rondaveldaken. De typisch Afrikaanse hutjes met rieten daken zijn vrolijk rood beschilderd. Binnen is het sfeervol, buiten ligt een prachtige tropische tuin. Pak je e-reader en ga lekker loungen aan het zwembad. Of wandel onder de palmbomen door naar het strandje voor de deur. Hier kom je tot rust. Precies waar deze zonvakantie voor bedoeld was. De koks van huisrestaurant Le Calao maken allerlei lekkers uit Senegal klaar. Kies zelf of je All Inclusive wilt of af en toe ook bij de locals in Saly gaat eten. En ’s avonds wandel je na de livemuziek in de lobby weer terug naar je Afrikaanse kamer. Bonne nuit.

ROYAL DECAMERON BAOBAB IS EEN GOED ALL INCLUSIVE HOTEL

Royal Decameron Baobab ligt direct aan het strand, met een mooie zwembadzone en comfortabele kamers. De ruime kamers in bungalowstijl zijn ingericht in een mix van moderne en Afrikaanse kenmerken. Alle kamers hebben een privéterras en liggen direct aan het strand. Maaltijden Het hotel beschikt over een restaurant met prachtig uitzicht over de zee. Dit strandresort bevindt zich in het Senegalese La Somone. Kinderen Voor kinderen is er een apart kinderbad, speeltuin, miniclub, baboo club, minidisco en kinderanimatie.

COLLEGA KEES HEEFT GEZWOMMEN BIJ PALM BEACH

Zon, zee en dorp Er zijn van die vakantieadressen waar alle puzzelstukjes in elkaar passen. Het Palm Beach Hotel aan de westkust van Senegal is er zo een. Met meer dan vriendelijk personeel, een altijd stralende zon en gezellig Saly om de hoek, zijn alle ingrediënten voor de perfecte zonvakantie aanwezig. De kamers zijn eenvoudig, maar wie zit er nu binnen in Senegal? Plons in een van de zwembaden, lekker wat verkoeling. Verwen jezelf met een ijskoude bissap, de nationale dorstlesser, of een bezoek aan de spa. En wie All Inclusive heeft geboekt, pakt nog een ijsje. De beste plek in het huis? De poolbar with a view, waar je de kinderen ziet kanoën in zee. Het beste uitzicht ooit.

HOTEL LAMATIN IN SENEGAL IS EEN PRIMA HOTEL.

Onze collega Kees heeft een paar nachtjes geslapen in hotel Lamatin en heeft ook andere hotels bezocht en ook hier videoclipsjes van gemaakt. Kijk op eigen YOU TÛBE kanaal voor de andere videoclips.

Kijk hier

Bevolking

Senegal heeft meer dan 15 miljoen inwoners (ongeveer 15.400.000). Het grootste deel van de bevolking leeft in de hoofdstad Dakar en de grotere steden in het binnenland. Inclusief buitensteden telt het inwoneraantal van Dakar circa 2,5 miljoen.

In Senegal zijn verschillende etnische stammen vertegenwoordigd. De Wolof stam vormt de grootste groep (43 procent van de bevolking). Verder zijn er nog de Fula (24 procent), Serer (14 procent), Tukulor (10 procent), Diola (5 procent) en een aantal kleinere bevolkingsgroepen.

Cultuur

Het land staat bekend als land van de 'teranga', gastvrijheid. De inwoners van Senegal zijn zeer gastvrij en vriendelijk. De bevolking heeft alle tijd, wachten en geduld zitten geworteld in de cultuur van het land. Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Religie

Senegal is een islamitisch land. Ongeveer 95 procent van de bevolking behoort tot de islam. De overige vijf procent behoort tot een andere religie.

Indeling naar religie:
Protestant 5%
Moslim 94%
Overig 1%


Eten & drinken in Senegal

Traditionele Senegalese gerechten worden veelal bereid met rijst, kip en verschillende soorten sauzen. In de hoofdstad Dakar en de hotels in Saly aan de Riviera van Senegal zijn veel typisch Franse gerechten te vinden. Croissants, stokbrood en verschillende kazen vormen de basis voor het ontbijt. Aan de kust kun je genieten van een eindeloos aanbod verse vis, waaronder garnalen, oesters en smakelijke kreeften. Het zoete dieppaarse drankje bissap is het nationale drankje en wordt gemaakt van hibiscus, water en suiker. Het lokaal gebrouwen Flag bier kan worden vergeleken met bekende internationale bieren. Ook diverse wijnen zijn terug te vinden op de menukaart.


Feesten & Evenementen in Senegal

Feestdagen

Onafhankelijkheid, Maria Tenhemelopneming


Geografie van Senegal

Ligging

Senegal ligt in West-Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het land is meer dan vijf keer zo groot dan Nederland. Senegal is over het algemeen erg vlak. Er is een heuvellandschap in het zuidoostelijke grensgebied met Mali en Guinee. Het landschap varieert van woestijn tot tropisch regenwoud. In de kustgebieden zijn mangroves en stranden te vinden.

Hoofdstad van Senegal is Dakar.

Dwars door Senegal stromen vier grote rivieren: de Senegal, de Casamance, de Saloum en de Gambia. De Senegal-rivier vormt de noordgrens van Senegal.

Geografie

Senegal omsluit het buurland Gambia volledig en grenst aan Guinee-Bissau en Guinee-Conakry in het zuiden. In het oosten en noorden grenst Senegal aan Mali en Mauretanië.

Senegal heeft een totale oppervlakte van: 196722 km²
Landoppervlakte: 192530 km²
Wateroppervlakte: 4192 km²
Aantal km kust: 531

Hoogste punt: 581 Meter


Geldzaken in Senegal

Valuta: CFA-frank

Pinautomaten: In de badplaats Somone zijn geen pinautomaten. Het beste kun je contant geld in euro's meenemen en omwisselen in het hotel. Voor het wisselen van dollars wordt vaak een zeer ongustige wisselkoers gebruikt. De dichstbijzijnde pinautomaat is 10 kilometer verderop in de badplaats Saly.

Credit Cards: Creditcards worden geaccepteerd in grote banken en hotels.

Fooien: Fooien zijn over het algemeen inbegrepen. In bars en hotels is het gebruikelijk tien procent fooi te geven. Bij taxi’s bespreek je vooraf de prijs, een fooi is niet noodzakelijk, maar mocht je zeer tevreden zijn over de begeleiding, dan kun je dit kenbaar maken door de taxichauffeur iets extra’s te geven.


Geschiedenis & Politiek van Senegal

Geschiedenis

In de 15e eeuw begon de tijd van de grote ontdekkingsreizen. In 1444 kwamen de Portugezen voor het eerst aan land op het schiereiland Cap Vert, tevens het meest Westelijke punt van het Afrikaanse vaste land waar tegenwoordig Dakar is gelegen. Met de komst van de Europeanen in Senegal begon ook een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het land, de slavenhandel naar de Nieuwe Wereld. De slavenhandel werd afgewisseld door Fransen, Hollanders en Engelsen. Vanaf 1814 was West-Afrika, op Gambia en Guinee-Bissau na, grotendeels in handen van de Fransen. In 1960 werd een federatief verbond tussen Senegal en Mali onafhankelijk van Frankrijk. De federatie viel na enkele maanden uiteen en Senegal ging onafhankelijk verder als Republiek Senegal.

Staatsinrichting

Senegal is een presidentiële republiek.


Natuur & klimaat van Senegal

Natuur

Klimaat

Senegal heeft een subtropisch klimaat met een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van ongeveer half oktober tot ongeveer half juni. Februari tot en met mei zijn de zonnigste maanden met gemiddeld tien uur zon per dag. De natte periode duurt van juli tot half oktober. De meeste regen valt in augustus en september. De watertemperatuur van de Atlantische Oceaan varieert van 21° tot 28°C.

Flora en Fauna

In Senegal groeit, bloeit en leeft van alles. Het is gelegen in verschillende klimaatzones. Hierdoor is het landschap van Senegal zeer afwisselend. Van mangrovebossen, kilometers lange zandstranden tot woestijnlandschap en vlakten met baobabbomen. Niet voor niets is de baobab de nationale boom van Senegal. National Park Djoudj staat bekend als een van de drie belangrijkste vogelreservaten op aarde. Ook buiten de parken vind je kleurrijke vogels. In de twee reservaten kun je neushoorns, diverse antilopen, giraffen, zebra's en apen spotten. In de wateren van Senegal leven schildpadden, dolfijnen, krokodillen en de meest exotische vissoorten.

Stranden

Senegal heeft kilometerslange zandstranden met wuivende palmen langs de Atlantische Oceaan. De Le Petit Côte is de Rivièra van Senegal met al jarenlang Saly en Somone als populairste badplaatsen.

Nationale parken in Senegal

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek bescherm je zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een beschermd gebied dat zich richt in de eerste plaats op de bescherming van ecosystemen en op de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten, en het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.

Senegal heeft 6 nationale parken

Nationale parken in Senegal:

Basse-Casamance, Îles de la Madeleine, Langue de Barbarie, Djoudj, Niokolo Koba, Delta du Saloum

Werelderfgoederen in Senegal

Werelderfgoederen zijn culturele of natuurlijke erfgoederen die worden beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de hele wereld. Wereldwijd zijn er 1073 door UNESCO erkende werelderfgoederen. Het is van groot belang om deze bijzondere trekpleisters te behouden. Tijdens een vakantiebezoek ben je als toerist daarbij onmisbaar. Laat bijvoorbeeld geen afval achter, blijf op de aangegeven paden en maak enkel foto's waar dat is toegestaan. Veel websites informeren hierover.

Senegal heeft 7 werelderfgoederen

Werelderfgoederen in Senegal:

Nationaal vogelreservaat van Djoudj, Saloum delta, Steencirkels van Senegambia, Bassari land: Bassari, Fula en Bedik cultuurlandschappen, Nationaal park Niokolo-Koba, Eiland van Saint-Louis, Eiland van Gorée

Duurzaam toerisme en milieu

Sublieme stranden, aardige mensen, een fascinerende cultuur en een imponeerend landschap. Ingrediënten die bijdragen aan een geslaagde vakantie. Om jou ook straks een unieke vakantie te kunnen garanderen, doet jouw reisorganisatie aan duurzaam toerisme. Eenvoudig gezegd: vakanties met respect voor mens en natuur. Daarom selecteert jouw reisorganisatie met zorg die accommodaties, vervoersmogelijkheden en excursies die rekening houden met mens en cultuur, natuur en milieu. Je bent als vakantieganger en onze klant een onmisbare schakel om al het moois te behouden. Zodat je ook in de toekomst blijvend kunt genieten van jouw vakantiebestemming.


Praktische informatie over Senegal

Tijdverschil: In Senegal is het in de winter 1 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer bedraagt het tijdsverschil twee uur.
Zomer: 2
Winter: 1

Telefoon, Internet & Post

Internetten in het buitenland, buiten de Europese Unie (EU), kan extra kosten met zich meebrengen. Wanneer er een WiFi verbinding aanwezig is, kun je meestal gratis gebruik maken van internet. Informeer bij je provider naar de voorwaarden en kosten voor internetten, bellen en sms’en in het buitenland.

Reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt met de voorbereiding van de reis. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade of consulaat, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van een reisadvies is te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Reisdocumenten & visa

Je dient over een paspoort te beschikken dat na aankomst nog 6 maanden geldig is (met 1 lege visumpagina).
Je hebt geen visum nodig.
Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse: raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.tui.nl/extra/reisdocumenten.

Taal

Voertaal: Frans
Dialecten: Wolof, Pulaar (Fulfulde), Jola, Mandinka, Serer, Bambara, Sarakolé en nog een aantal andere.
Officiële taal: Frans

Openingstijden

Banken: Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 11:15 uur en van 14:30 tot 16:30 uur.

Overig: De postkantoren zijn open van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 12:00 uur en van 14:30 tot 18:00 uur.

Gezondheid

We adviseren om bij het voor het eerst betrekken van de kamer of het appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste leg je de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25 - 50 ºC kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die op deze manier doeltreffend te bestrijden is.

Noodzakelijk is de volgende vaccinatie: cholera. Ook worden er aanbevelingen gedaan. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.reisprik.nl/tui
De autoriteiten vragen om een zogenaamde choleraverklaring als je over land de grens passeert.
Er wordt aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria.

Drinkwater: Het leidingwater in Senegal is niet drinkbaar, er wordt aangeraden om gebruik te maken van flessen water.

Douanezaken

Er gelden beperkingen voor bepaalde souvenirs die je mee wilt nemen naar Nederland. Zo mogen nepartikelen alleen in kleine hoeveelheden mee worden genomen die voor eigen gebruik dienen. Voorbeelden van nepartikelen zijn nagemaakte merkkleding en horloges. Verder mogen voorwerpen met culturele waarde, denk aan koraal, schelpen en schilderijen, het land van herkomst niet verlaten. Daarnaast zijn er een aantal voorwerpen die verboden zijn om mee te nemen naar Nederland of het buitenland. Het is bijvoorbeeld ten strengste verboden om (vuur)wapens en munitie mee te nemen over de grens, ook al zijn ze niet echt. In het bezit zijn van drugs/verdovende middelen is tevens verboden. Overtreding van de wet wordt zwaar gestraft. Neem slechts pakjes/bagage mee van derden waarvan je de inhoud kent.


Vervoer in Senegal

Verkeer

In Senegal wordt rechts gereden.

  • Zij is al 10 jaar werkzaam op ons reisbureau en totaal 21 jaar ervaring in de reisbranche. Zij is woonachtig in Berkel en Rodenrijs. Als Riu / Reisspecialiste heeft zij diverse Riu Hotels op de bestemmingen bezocht en mogen ervaren. Tevens heeft zij landen binnen en buiten Europa bezocht. Haar persoonlijke favoriete bestemmingen zijn Italië, Verenigde Staten, Thailand en Zuid Afrika ! Op haar bucketlist staat nog o.a. een rondreis door Australië.

    Annemiek |Peeters

  • Kees is woonachtig in Kapellen Belgie, sinds 1977 werkzaam in de reisbranche bekent als Crazy Keessie of de Reisarchitect Heeft 103 landen bezocht en is de RIU specialist, hij heeft in 73 RIU hotels gegeten of geslapen. Zijn favoriete bestemming is Playa del Carmen in Mexico. Op zijn bucklist staat nog de Trans Siberie Expres.

    Kees Kooijmans

  • Zij is al 27 jaar werkzaam in de reisbranche, woonachtig in Papendrecht. Na 25 jaar dienstverband bij Broere/Thomas Cook Travelshop/VakantieXperts heeft zij in september 2015 het Cruise Vertrekpunt opgestart op het ss Rotterdam. Zij is onze cruisespecialiste, inmiddels niet meer op het ss Rotterdam, maar ook op de luchthaven. In de loop der jaren heeft zij verschillende cruises gemaakt met diverse rederijen. Verder is zij in diverse bestemmingen in Europa, Azië, Amerika en Australië geweest. Haar favoriete bestemmingen zijn Italië en Zuid-Afrika. Op haar bucketlist staat nog een cruise naar Alaska.

    Ingrid

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Cruise Vertrekpunt 010 2450955
Whatsapp 06 81090635
Ons noodnummer  06 81090635

Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

 

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

  

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

 

 ANVR     SGR    Cruise specialisten The travel club Rondreis planner

                

 

Travelslide
Cruise vertrekpunt
Onze reisgidsen
Riu vrienden club