DE NIEUWE PRIMA VISTA VIP LOUNGE OP ROTTERDAM THE HAGE AIRPORT

HET DOEK IS VOOR REISSTUDIO TRAVEL SLIDE GEVALLEN

Ik heb de beslissing genomen om per 1 oktober te stoppen met reisstudio Travel Slide Rotterdam Airport. Ik ben op zoek naar nieuwe uitdagingen en dat zou online kunnen zijn en denk dan aan een stukje eco bewuste hotels onder de naam Jewels in Travel

Jan Lokhoff schreef een mooie stukje

Kees Kooijmans – wie kent hem niet? – gooit de handdoek in de ring. Met zijn reisbureau Travel Slide viel hij vooral op door zijn opvallende locatie: de vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport, waar hij begon toen de naam Zestienhoven nog op het dak stond.

Oldtimers kennen hem nog als de spraakmakende productmanager van Club Escolette, ooit het stoute, maar zeer succesvolle jongerenmerk van Hotelplan onder het bewind van good old Frans van Steenis. Blik vangend was hij eind 2015 met zijn cruisereisbureau op de oude SS Rotterdam, dat als een soort museumschip afgemeerd ligt in de haven van de Maasstad. Kosten noch moeite werden gespaard, maar helaas liep dat ‘Cruise Vertrekpunt’ voor geen meter en moest hij snel de deur sluiten. Opvallend waren daarna zijn activiteiten met VR-brillen, waarvan heel wat collega’s op innovatieve demosessies in zijn winkel genoten hebben.

Vorig jaar zette Kooijmans al de eerste stap naar het einde van zijn reisbureau carrière door zijn TUI-klanten te verkopen aan TUI, nadat een overname van zijn winkel door TUI stuk liep op de coronagolven. Uiteindelijk leidde die stap naar een volledige terugtrekking uit de branche, lidmaatschap ANVR en SGR zijn opgezegd.

Travel Slide is niet de eerste kleine reisagent die stopt. Honderden gingen hem de afgelopen jaren voor omdat het nou eenmaal moeilijk, zo niet onmogelijk is om als kleine reiswinkel met een paar miljoen omzet per jaar het hoofd boven water te houden. Van commissies van 5, 6 procent kan je niet leven. Zelf samenstellen van arrangementen levert weliswaar hogere marges op, maar de coronapandemie heeft pijnlijk aangetoond dat de risico’s voor kleintjes te groot zijn, ook als formulelid van The Travel Club.

 

STAPJES MAKEN EN ECO BEWUST WORDEN

Duurzaam met de eigen elektrische auto op vakantie. Geen zorgen over voldoende energie 'aan boord' onderweg. Het kan met het vakantieaanbod van Reisstudio Travel Slide. Wij zorgen er voor dat u een overzicht krijgt van alle snellaadstations onderweg én wij weten welke overnachtingshotels laadpaalen voor hun gasten hebben. Ook op uw bestemming kennen wij de hotels die ingericht zijn op gasten met elektrisch vervoer. Uw duurzame autovakantie begint dus bij Reisstudio Travel Slide.

Altijd snel en gemakkelijk een hotel vinden om je elektrische auto op te laden. Op zoek naar een overzicht van alle hotels met een laadpaal in Nederland en buitenland? Wij hebben ze in kaart gebracht. Dat is handig als je met je elektrische auto op vakantie gaat of een weekendje weg.

Bekijk de hotels met laadpalen in Nederland - per provincie mét handige overzicht van geselecteerde hotels.

HET BLIJFT EEN MOOIE DROOM

Je moet in het leven uitdagingen hebben, zo zou ik in de mooiste winkelstraat in Rotterdam graag nog eens de Reisjuwelier willen openen. Ik ga de komende maanden mijn 'Jewels in Travel"verder uitbreiden en wie weet....

KEES DE REISARCHITECT

Ik zit ruim veertig jaar in het reisvak, heb veel bestemmingen gezien en vind het ook na deze afschuwelijke jaren nog steeds een uitdaging om mooie bestemmingen en hotels te vinden. Het moet anders we zullen stapjes moeten maken voor een Better Holiday

DE ANVR GAAT VOOR BETTER HOLIDAYS

Volgens de ANVR gaat het hierbij om de juiste balans tussen enerzijds verplichtend en anderzijds motiverend. "We richten ons in eerste instantie op minstens de duurzaamheidscoördinator van de touroperator”,

"Maar wel met de intentie om met Better Holidays binnen de reisorganisatie te verbreden en te verdiepen. Op die manier streven we naar betrokkenheid van meerdere collega’s bij de te ontwikkelen acties.”

Volgens de ANVR richt Better Holidays zich op een betere ervaring voor de klant, wat ook beter voor de business zou zijn. Hardeman: “We willen bedrijven het inzicht bieden dat deze aanpak onderdeel van je bedrijf moet zijn en dat dit ook goed is voor je reputatie.”

 

MEER INFO

Contactinformatie

HET IS FIJN OM JE KENNIS TE DELEN MET JE KLANTEN OM SAMEN STAPJES TE ZETTEN VOOR EEN 'BETTER HOLIDAY'
 

Telefoonnummers:

Reisstudio Travel Slide

Cruise Vertrekpunt

010 2450955
Ons noodnummer  06 81090635


Emailadressen:

info@travelslide.nl


  

U vindt ons op:

Ons post adres is Rotterdam Airportplein 60- 3045 AP  Rotterdam 

Ik ga mij specialiseren  in een stukje duurzaamheid en ga opzoek naar unieke hotels op bijzondere bestemmingen. Onze voorkeur met vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport, o.a de Paradores hotels en eco bewuste hotels met laadpalen dit voor een Better Holiday.

Voor Cruise Vertrekpunt ga ik op naar mooie schepen

Openingstijden:

 

Wij zijn gesloten en blijven lid van het ANVR en SGR tot 31 december 2022

ANVR Calamiteitenfonds SGR