X

Bekijk onze 360 graden foto van de mooie baai en lees dan de digitale brochure van TUI 

DE VAKANTIE NAAR MONTENEGRO BEGINT OP SCHIPHOL

 Heb je voor een strandvakantie weleens gedacht aan Montenegro? Dit land behoort tot een van de mooiste plekken van de Balkan en telt een kustlijn van bijna 100 kilometer dat gesierd wordt met brede stranden en middeleeuwse steden zoals Budva. Wie liever de natuur verkent tijdens een vakantie naar Montenegro, kan bij de ommuurde stad Kotor al wandelend genieten van de gelijknamige baai in het Lovćen Nationaal Park. 


Ons reisbureau kent de beste prijzen en service bij vertrek vanaf Schiphol
Het aanbod bestaat uit diverse touroperators en, indien gewenst, kunnen wij reizen voor u samenstellen.
Wij zijn gevestigd op de luchthaven en goed bereikbaar.
Een bezoekje brengen aan ons kantoor? Parkeren (gratis) kunt u voor de deur.

Bekijk onze eigen videoclips op de afspeellijst links boven in. 

 

 

Bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuur heeft Montenegro veel meer te bieden. Er zijn mooie oude steden waar sporen van verschillende culturen terug te vinden zijn maar ook een strandvakantie is mogelijk in dit land. De stranden aan de Adriatische Zee zijn altijd druk bezocht door de bevolking van Montenegro. De belangrijkste badsteden zijn zich volop aan het ontwikkelen door de bezoekersaantallen, maar van massatoerisme is hier geen sprake.

Wetenswaardigheden

Montenegro

 

Bevolking

De Montenegrijnen staan qua geschiedenis, taal en religie dicht bij de Serviërs.

In Montenegro leven verschillende bevolkinsgroepen. Naast de etnische Montenegrijnen leven er Serven, Albanezen, Bosniërs, Joegoslaven, Koraten en Roma.

Aantal inwoners van Montenegro is 625.000

Religie

Het grootste gedeelte van Montenegro is christelijk (Oosters orthodoxe kerk). Maar ook moslims maken deel uit van de bevolking. Vooral de Albaneze bevolkinsgroep hangt dit geloof aan.

Indeling naar religie:
Rooms Katholiek 3%
Moslim 19%


Eten & drinken in Montenegro

De Montenegrijnse keuken is een combinatie van de Oost-Europese keuken met traditionele gerechten met veel vlees en de Italiaanse keuken. Aan de kust wordt er veel vis gegeten.

 

Feestdagen

Orthodox Goede Vrijdag, Orthodox Pasen, Dag van de Arbeid, Dag van de Overwinning,Onafhankelijkheidsdag, Nationale Feestdag

Ligging

Montenegro ligt in zuidoost Europa aan de Adriatische Zee. Dit relatief dunbevolkte land grenst in het noorden aan Servië, in het oosten aan Kosovo, in het zuidoosten aan Albanië en in het westen aan Bosnië-Herzegovina en Kroatië. Montenegro is een klein bergachtig land en ligt in het zuidoostelijk Dinarisch gebergte. De korte Adriatische kust omvat het gebied van de Baai van Kotor tot de havenstad Bar. De kronkelige kustweg loopt vanaf Kroatië naar de Baai van Kotor. Bij Bijela kun je de veerboot nemen die je naar Tivat brengt. Deze korte overtocht scheelt een enorm stuk omrijden om de grote baai heen. Vanuit Tivat vervolgt de kustweg zich naar de Budva en Bar Rivièra.

Hoofdstad van Montenegro is Podgorica.

Montenegro ligt in de Balkan, aan de Adriatische Zee.

Geografie

Buurlanden van Montenegro zijn Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië.


Geldzaken in Montenegro

Valuta: Euro

Geschiedenis

In 1878 leidde de heerser van dat moment, Montenegro naar volledige onafhankelijkheid. Dit werd vastgelegd in het Verdrag van Berlijn. In 1910 werd het prinsdom een koninkrijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog ging Montenegro een alliantie aan met Servië. De leiding kwam in handen van Servische officieren die het Montenegrijnse leger voor hun eigen doeleinden gebruikten. Hierdoor kon Oostenrijk-Hongarije het land in 1915 bezetten en de heerser van Montenegro vluchtte naar Frankrijk. De onafhankelijkheid van het land werd na de oorlog niet hersteld. De Joegoslavische eenheid wilde Montenegro bij Servië voegen, maar de koning van Montenegro verzette zich hiertegen. Zonder resultaat, want in 1918 werd Montenegro bij het koninkrijk Joegoslavië gevoegd. Montenegrijnse troepen bleven tot 1924 een guerillaoorlog voeren tegen de Joegoslaven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Montenegro bezet door Italië en vervolgens door Duitsland. In 1945 werd het land een deelrepubliek van het federale Joegoslavië.

Staatsvorm

Montenegro is een Republiek.

Natuur

Montenegro is rijk bedekt met bloemen, planten en bomen. Enkele soorten zijn uniek voor dit deel van de Balkan. In de bossen en berggebieden van Montenegro leeft nog een klein aantal bruine beren. Ook leven er nog wolven in het land. Door de grote variëteit in natuur en klimaat, leven er vele soorten vogels.

Klimaat

Aan de kust van Montenegro heerst een mediterraan klimaat. Hier zijn de zomers warm en droog, en de winters mild en regenachtig. De hoofdstad Podgorica heeft de warmste temperaturen, omdat het op zeeniveau ligt. De gemiddelde temperatuur in deze plaats is 27 graden Celcius. In de berggebieden van Montenegro valt de meeste neerslag van heel Europa. De sneeuw die hier ook regelmatig valt, blijft soms vier maanden liggen. Aan de kust sneeuwt het zelden.

Stranden

Schone stranden, goed zwemwater en veilig strandplezier zijn de kwalitatieve kenmerken van stranden die erkend zijn met het keurmerk de Blauwe Vlag. Dit keurmerk is een initiatief van Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd zijn er meer dan 4400 stranden en havens in 45 landen gecertificeerd met de Blauwe Vlag.
Montenegro heeft 24 blauwe stranden

Nationale parken in Montenegro

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek bescherm je zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet te worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.

Montenegro heeft 5 nationale parken

Nationale parken in Montenegro:

Durmitor, Biogradska Gora, Lovcen, Skadarsko Jezero, Prokletije

Werelderfgoederen in Montenegro

Werelderfgoederen zijn culturele of natuurlijke erfgoederen die worden beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de hele wereld. Wereldwijd zijn er 1073 door UNESCO erkende werelderfgoederen. Het is van groot belang om deze bijzondere trekpleisters te behouden. Tijdens een vakantiebezoek ben je als toerist daarbij onmisbaar. Laat bijvoorbeeld geen afval achter, blijf op de aangegeven paden en maak enkel foto's waar dat is toegestaan. Veel websites informeren hierover.

Montenegro heeft 4 werelderfgoederen

Werelderfgoederen in Montenegro:

Stecci begraafplaatsen met middeleeuwse grafstenen, Nationaal park Durmitor, Natuurlijke en cultuurhistorische omgeving van Kotor, Venetiaanse verdedigingswerken tussen de 15e en 17e eeuw: Stato da Terra – westelijk Stato da Mar

Telefoon, Internet & Post

Aan internetten in het buitenland buiten de Europese Unie (EU) kunnen extra kosten aan verbonden zitten. Wanneer er een WiFi verbinding aanwezig is, kun je meestal gratis gebruik maken van internet. Informeer bij je provider naar de voorwaarden en kosten voor internetten, bellen en sms’en in het buitenland.

Reisadviezen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt met de voorbereiding van de reis. Het reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade of consulaat, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van een reisadvies is te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Reisdocumenten & visa

Je dient over een paspoort te beschikken dat na aankomst nog 6 maanden geldig is (met 1 lege visumpagina).
Je hebt geen visum nodig.
Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse: raadpleeg voor meer informatie

Taal

De Montenegrijnen spreken een variatie op het Servo-Kroatisch; Jekavisch. Het lijkt erg op het Kroatisch en Bosnisch. Schrijven gebeurt in het Latijnse alfabet of het Cyrillisch. Beide alfabetten zijn voor de grondwet gelijk.

Dialecten: Langs de kust worden de dialecten Pastrovici en Budva gesproken.
Officiële taal: Montenegrijns

Gezondheid

We adviseren om bij het voor het eerst betrekken van de kamer of het appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste leg je de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25 - 50 ºC kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die op deze manier doeltreffend te bestrijden is.

Er zijn geen noodzakelijke vaccinaties, wel worden er aanbevelingen gedaan. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: www.reisprik.nl/tui

Drinkwater: Het leidingwater in Montenegro is niet drinkbaar, er wordt aangeraden om gebruik te maken van flessen water.

Openbaar vervoer

De wegen in Montenegro zijn niet altijd van even goede kwaliteit. Het verkeer kan hectisch zijn, vooral bij toeristische knooppunten. In Montenegro liggen geen snelwegen.

Bus: Reizen per bus in Montenegro is goedkoop. In bijna elke stad zit een busstation.

Trein: Er loopt één spoorlijn door Montenegro. Deze verbindt de plaatsen Belgrado, Podgorica en Bar met elkaar. Wanneer je dit hele traject af zou reizen, dan ben je negen uur onderweg. Het uitzicht op de lijn Podgorica - Bar is bijzonder. Je kijkt uit over het Shkoder meer.

Boot: Met de veerboot kun je Italië bereiken vanuit Montenegro.


Winkelen in Montenegro

De grote steden bieden prima faciliteiten om te winkelen. Er zijn kledingwinkels, winkelcentra, juwelierszaken en kunstgaleries te vinden. Je kunt ook cultuur snuiven op één van de markten waar leuke souvenirs te scoren zijn.

ONZE SERVICE

Waarom reserveren bij reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport

Beste service op de luchthaven

Ontzorgen staat bij ons hoog in het vaandel,
(Rolstoel) assistentie op de luchthaven, (medische) ruimbagage, online inchecken en stoelreservering verzorgen wij ! Tevens bieden wij vele voordelen op de luchthaven bij vertrek.

Transfers op de bestemming

Wij reserveren de gewenste transfer naar het hotel/appartement.
Dit kan in de vorm van een bus- of taxitransfer zijn of denk aan de voordelen van een huurauto. Vrijheid, blijheid en inclusief alle verzekeringen.

Accommodaties

Voorkeuren van kamer, ligging etc. geven wij met veel plezier door aan de accommodatie. Bijvoorbeeld een kamer met inloopdouche, rustige ligging of zeezicht.

Verzorging

In de ochtend opstaan met een heerlijk ontbijtje? Dat kan geregeld worden.
Accommodaties bieden mogelijkheden op basis van ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive. Geef het maar aan ons door en wij regelen het.

Stop met zelf zoeken op het internet gebruik onze kennis.

Vakantiebeleving

Vakkundig advies op ons reisbureau, onder het genot van een kopje koffie de vakantie bespreken hoe relaxt is dat?! Wij gebruiken foto’s en video’s om de vakantiebeleving compleet te maken.

Gratis parkeren

Op Rotterdam The Hague Airport betalen wij het parkeren.
Geheel vrij parkeren tot max.15 dagen is bij ons inclusief. Relaxt vertrekken vanaf onze luchthaven is een goed begin van de vakantie!
Op Amsterdam hebben wij speciale voorwaarden.
*vraag naar onze voorwaarden

  • Zij is al 10 jaar werkzaam op ons reisbureau en totaal 21 jaar ervaring in de reisbranche. Zij is woonachtig in Berkel en Rodenrijs. Als Riu / Reisspecialiste heeft zij diverse Riu Hotels op de bestemmingen bezocht en mogen ervaren. Tevens heeft zij landen binnen en buiten Europa bezocht. Haar persoonlijke favoriete bestemmingen zijn Italië, Verenigde Staten, Thailand en Zuid Afrika ! Op haar bucketlist staat nog o.a. een rondreis door Australië.

    Annemiek |Peeters

  • Kees is woonachtig in Kapellen Belgie, sinds 1977 werkzaam in de reisbranche bekent als Crazy Keessie of de Reisarchitect Heeft 103 landen bezocht en is de RIU specialist, hij heeft in 73 RIU hotels gegeten of geslapen. Zijn favoriete bestemming is Playa del Carmen in Mexico. Op zijn bucklist staat nog de Trans Siberie Expres.

    Kees Kooijmans

  • Zij is al 27 jaar werkzaam in de reisbranche, woonachtig in Papendrecht. Na 25 jaar dienstverband bij Broere/Thomas Cook Travelshop/VakantieXperts heeft zij in september 2015 het Cruise Vertrekpunt opgestart op het ss Rotterdam. Zij is onze cruisespecialiste, inmiddels niet meer op het ss Rotterdam, maar ook op de luchthaven. In de loop der jaren heeft zij verschillende cruises gemaakt met diverse rederijen. Verder is zij in diverse bestemmingen in Europa, Azië, Amerika en Australië geweest. Haar favoriete bestemmingen zijn Italië en Zuid-Afrika. Op haar bucketlist staat nog een cruise naar Alaska.

    Ingrid

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak... de koffie staat altijd klaar!

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Cruise Vertrekpunt 010 8209845
Whatsapp 06 40541778
Ons noodnummer  06 81090635

Emailadres:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

 

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17  3045AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie en parkeerkosten!

  

Openingstijden:

Zondag gesloten
Maandag/ vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag van                tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis     

Meer info over ons en hoe parkeren op Rotterdam The Hague Airport, lees meer

Nieuw: Ingrid en Kees zijn de Cruisespecialisten van Rotterdam, lees meer en sinds 1 januari 2020 lid als ZRB van The Travel Club

              

                

 

Travelslide
Cruise vertrekpunt
Onze reisgidsen
Riu vrienden club