Loading…
X


>Bekijk deze 360 graden foto en lees onze digitale brochures van Isropa  of deze van TUI 

DE VAKANTIE NAAR MAROKKO BEGINT OP ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT

 

Vertrek vanaf onze gezellige kleinschalige luchthaven voor zmer 2020 alleen Nador ruime keuze van andere luchthavens,nooit lange wachtrijen en u heeft een korte inchecktijd.Goede parkeermogelijkheden op P1, P1a of P3
Via ons heeft u vrij parkeren bij €1000,- per persoon tot wel max. 15 dagen.

Het sprookje van '1001 nacht' komt in Marokko tot leven. In de bijzondere en mooie steden van Marokko kun je urenlang wandelen door de kleine straatjes en smalle steegjes waar de kooplieden je verleiden om een kijkje te nemen in hun werkplaats. Het land heeft een rijke schat aan islamitische heiligdommen, versierde paleizen, koningssteden, koopmanshuizen en Arabische poorten.

Het landschap van Marokko is al net zo gevarieerd. Van de langgerekte zandstranden aan de kust tot de met sneeuw bedekte bergtoppen in het Atlasgebergte en de zandheuvels in de woestijn. Het indrukwekkende en mysterieuze land Marokko prikkelt alle zintuigen. De uitzichten, geuren, kleuren, klanken en smaken van Marokko zullen je weer in sprookjes doen geloven.

  •  

Ons reisbureau kent de beste prijzen en service bij vertrek vanaf Rotterdam The Hague Airport
Het aanbod bestaat uit diverse touroperators en, indien gewenst, kunnen wij reizen voor u samenstellen.
Wij zijn gevestigd op de luchthaven en goed bereikbaar.
Een bezoekje brengen aan ons kantoor? Parkeren (gratis) kunt u voor de deur.

Extra voordeel
Bij uw boeking ontvangt u een uniek paspoort met voordelen op onze luchthaven.
Geen kosten voor het wisselen bij het GWK kantoor, 10% korting op uw tijdschriften bij de AKO-shop,
10% korting bij Grand Café De Horizon, 10% korting bij de parfumerie van de de Duty Free Shop.


 

 

Bevolking

Marokko heeft circa 35 miljoen inwoners. Bijna veertig procent van de bevolking woont in de steden. Per jaar trekken ongeveer 185.000 mensen van het platteland naar de steden. Marokko kent een erg jonge bevolking van het blanke Berberras. Deze benaming is afkomstig van de Romeinen (Barbarus betekent barbaars). In de achtste eeuw zijn veel Berbers met de invoering van de islam gearabiseerd. Er zijn nu Berbers, gearabiseerde Berbers en Arabieren. Verder zijn er nog Afrikanen, die destijds als slaven uit Midden-Afrika (Senegal en Sudan) naar Marokko zijn gebracht en zich in de loop der tijd met andere rassen hebben vermengd. Oorspronkelijk was er ook een vrij grote joodse bevolking, maar na de stichting van de staat Israël zijn vele joden geëmigreerd. Het merendeel van de tienduizend overgebleven joden woont in Casablanca, Fes en Marrakech.

De bevolking van Marokko bestaat uit Berbers, gearabiseerde Berbers en Arabieren.

Aantal inwoners van Marokko is 35.280.000

Cultuur

Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

Religie

Voor de komst der Arabieren waren de Berbers polytheïsten, voor zover ze niet waren bekeerd tot het judaïsme of christendom. De hedendaagse Marokkanen zijn allen islamieten, ofwel 'moslims'. Het woord moslim wil zeggen 'hij die zich overgeeft' en is afgeleid van het woord islam, hetgeen 'overgave' betekent. De islamiet moet zich aan vijf geboden houden, te weten: Chabada, Saoum, Slat, Zakat en Hadi. Het heilige boek, de Koran, is een handleiding met levensvoorschriften welke in alle opzichten het leven van de moslims beheerst.

Indeling naar religie:
Protestant 1%
Joods 1%
Moslim 98%


Eten & drinken in Marokko

De Marokkaanse keuken bestaat hoofdzakelijk uit couscous, de Marokkanen eten dit met de vingers, voor de buitenlanders wordt er voor de zekerheid een lepel bijgegeven. Ook tajine is een bekend Marokkaans gerecht dat wordt geserveerd in een aardewerken pot. In de toeristencentra vind je een ruime keuze aan internationale restaurants. Pas goed op met ijsjes, ongeschild fruit, rauwe groenten/salades en mayonaise.


Feesten & Evenementen in Marokko

Feestdagen

De mohammedaanse feestdagen en de vastenmaand vallen steeds op een andere datum. Ze verschuiven door de jaargetijden heen, omdat de moslimkalender een andere is dan onze Gregoriaanse kalender. De jaartelling begint in 622. 16 Juni van dat jaar was de dag dat de profeet Mohammed vanuit Mekka naar Jathreb (Medina) is gevlucht. Een moslimjaar duurt 354 dagen. Ze rekenen niet zoals in Nederland met een zonnejaar maar met een maanjaar. 33 zonnejaren duren ongeveer even lang als 34 maanjaren, zodat ze na 33 jaar één jaar verder zijn dan wij. Deze datering wordt alleen in het land zelf gebruikt.

, , , Nieuwjaarsdag, Onafhankelijkheidsmanifest, Geboortedag Mohammed, Dag van de Arbeid,Ramadan, Suikerfeest, Dag van de Groene Mars, Herdenkingsdag, Onafhankelijkheidsdag, Dag van de revolutie


Geografie van Marokko

Ligging

Marokko bestaat voor een groot deel uit bergen. Het zuiden van het land ligt in de Sahara.

Hoofdstad van Marokko is Rabat.

Marokko ligt in het noordwesten van het werelddeel Afrika. In het oosten grenst het aan Algerije, in het zuiden aan de Sahara, in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de Middellandse Zee en de straat van Gibraltar.

Geografie

Marokko grenst aan Algerije en Mauritanië.

Marokko heeft een totale oppervlakte van: 446550 km²
Landoppervlakte: 446300 km²
Wateroppervlakte: 250 km²
Aantal km kust: 1835

Hoogste punt: 4165 Meter
Hoogste punt: Jebel Toubkal

ONZE SERVICE

Waarom reserveren bij reisbureau Travel Slide Rotterdam The Hague Airport?

Beste service op de luchthaven

Ontzorgen staat bij ons hoog in het vaandel,
(Rolstoel)assistentie op de luchthaven, (medische)ruimbagage, online inchecken en stoelreservering verzorgen wij! Tevens bieden wij vele voordelen
op de luchthaven bij vertrek.

Transfers op de bestemming

Wij reserveren de gewenste transfer naar het hotel/appartement.
Dit kan in de vorm van een bus- of taxitransfer zijn of denk aan de voordelen van een huurauto. Vrijheid, blijheid en inclusief alle verzekeringen.

Accommodaties

Voorkeuren van kamer, ligging, etc. geven wij met veel plezier door aan de accommodatie. Bijvoorbeeld: een kamer met inloopdouche,
rustige ligging of zeezicht.

Verzorging

In de ochtend opstaan met een heerlijk ontbijtje? Dat kan geregeld worden...
Accommodaties bieden mogelijkheden op basis van ontbijt, halfpension, volpension en All Inclusive. Geef het maar aan ons door en wij regelen het?
Stop met zelf zoeken op het internet, maar gebruik onze kennis.

Vakantiebeleving

Vakkundig advies op ons reisbureau, onder het genot van een kopje koffie de vakantie bespreken; hoe relaxt is dat?! Wij gebruiken foto’s en video’s om de vakantiebeleving compleet te maken.

Gratis parkeren

Op Rotterdam The Hague Airport geven wij grote korting op het parkeren*. Relax vertrekken vanaf onze luchthaven is een goed begin van de vakantie!

*) Vraag naar onze voorwaarden.

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Cruise Vertrekpunt 010 2450955
Whatsapp 06 81090635
Ons noodnummer  06 81090635

Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

 

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

  

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

 

 ANVR     SGR    Cruise specialisten The travel club Rondreis planner