X

Waalhaven...luchthaven Zestienhoven...of 16 HOVEN

De feitelijke geschiedenis van de Rotterdamse luchtvaart begon op Waalhaven. Vliegveld Waalhaven was het eerste Nederlandse vliegveld voor de burgerluchtvaart. Het lag ten zuiden van de Waalhaven en werd op 26 juli 1920 geopend. Schiphol was toen nog een militair vliegveld. Op de dag van de opening vertrok vanaf Waalhaven de eerste commerciële vlucht, een luchtpostvlucht van Amsterdam naar Londen. Het vliegveld trok ook veel dagjesmensen, die vanaf 1931 door Spido werden vervoerd.

Internationaal vliegveld

Het vliegverkeer nam in de jaren twintig en dertig snel toe en Rotterdam had behoefte aan een uitbreiding van het vliegveld. Op 22 december 1938 diende kamerlid Van de Waerden een, aangenomen, motie in, waarin erkend werd dat Rotterdam behoefte had aan een internationaal vliegveld naast de nationale luchthaven Schiphol. Rotterdam ontwierp hierna enkele plannen om vliegveld Waalhaven te verbeteren. Deze plannen werden echter door de loop van de geschiedenis doorkruist.

Nu vertrekt u vanaf Rotterdam The Hague Airport lees meer

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak... de koffie staat altijd klaar!

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Cruise Vertrekpunt 010 8209845
Whatsapp 06 40541778
Ons noodnummer  06 81090635

Emailadres:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

 

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17  3045AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie en parkeerkosten!

  

Openingstijden:

Zondag gesloten
Maandag/ vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag van                tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis     

Meer info over ons en hoe parkeren op Rotterdam The Hague Airport, lees meer

Nieuw: Ingrid en Kees zijn de Cruisespecialisten van Rotterdam, lees meer en sinds 1 januari 2020 lid als ZRB van The Travel Club