X

Wij zijn enkele malen op Jamaica geweest bekijk onze 360 graden foto's en lees onze TUI digitale  brochure

IN DECEMBER 2018 HEEFT REISBUREAU TRAVEL SLIDE EEN STUDIEREIS GEMAAKT EN DE VOLGENDE HOTELS BEZOCHT

Bekijk onze 360 opnamen van de hotels waar wij geweest en onze online prijzen hebben een laagste prijs garantie.

RIU Palace Jamaica, lees meer                                                               

RIU Montego Bay, lees meer

RIU Reggae, lees meer

RIU Ocho Rios, lees meer

RIU Palace Tropical Bay. lees meer

RIU  Negril, lees meer

Hotel Royalton White Sands, lees meer

Hotel Royalton Blue Waters, lees meer

Hotel Royalton Negril resort lees meer

Tui Sensatori Negril, lees meer

Hotel Country Country, lees meer

Hotel Sandy Haven, lees meer

Hotel Secret Wild Orchid, lees meer

Hotel Royal Decameron, lees meer 

 

 

 

 

Kom naar onze 360 graden presentatie en neem plaats in onze speciale VR stoeltjes en bekijk deze video door een Oculus Go bril dit zal u niet snel vergeten, maak een afspraak en bel 010 2450955.

DE VAKANTIE NAAR JAMAICA BEGINT OP SCHIPHOL OF BRUSSEL

 


Ongetwijfeld één van de mooiste eilanden in het Caraïbisch gebied is het veelzijdige Jamaica. Eeuwenlang het kruispunt van 's werelds grote handels- en scheepsroutes en tegenwoordig een smeltkroes van culturen. Qua natuurschoon valt Jamaica moeilijk te overtreffen: groene bergen die recht uit zee rijzen aan de zuidkust en tropische regenwouden met palmen, orchideeën en exotische vogels en stranden aan de noordkust. Traag stromende rivieren zoeken een weg door dit tropische landschap. Breng ook eens een bezoek aan één van de vele suikerrietplantages, rumdistilleerderijen of kleurrijke, lokale markten waar de gastvrije bevolking altijd open staat voor een praatje.


Ons reisbureau kent de beste prijzen en service bij vertrek vanaf Schiphol
Het aanbod bestaat uit diverse touroperators en, indien gewenst, kunnen wij reizen voor u samenstellen.
Wij zijn gevestigd op de luchthaven van Rotterdam en goed bereikbaar.
Een bezoekje brengen aan ons kantoor? Parkeren (gratis) kunt u voor de deur.

 

 

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan de beroemde Dunn's River Falls, trips per bamboevlot op de Martha Brae of Rio Grande, een bootsafari door de moerassen van Black River, of bezoek de Dolphin's Cove nabij Ocho Rios, een junglewandeling naar de Mayfield watervallen en een jeepsafari door het wuivende suikerrietland achter Negril zijn een aantal zeer populaire excursies. Daarnaast mag uiteraard een bezoek aan een lokale rumstokerij niet ontbreken.

Kingston, Montego Bay, Ocho Rios, Uitgaansmogelijkheden, Dunn's River Falls

Wetenswaardigheden

Elektriciteit
Kleding
Reisleiding


Bevolking, Cultuur & Religie van Jamaica

Bevolking

'Out of many, one people', oftewel 'uit verschillende, één volk'. Dit is de slogan van Jamaica. Er is waarschijnlijk geen enkel land ter wereld dat door zijn geschiedenis een zo grote mix aan rassen heeft. De eerste Jamaicanen waren de Arawak-indianen. Op 4 mei 1494 ontdekte Christopher Columbus Jamaica, waarna de Spanjaarden die Columbus bevrijdden zich op het eiland vestigden. In 1655 veroverden de Britten Jamaica, waarna het eiland één van de belangrijkste Engelse slavenkolonies in het Caraïbisch gebied werd. Het eiland werd verdeeld in grote plantages en om deze te onderhouden brachten de Engelsen slaven van de Fanti en Ashanti stammen, het tegenwoordige Ghana, naar Jamaica. Maar ook slaven van de Ibo en Yoruba stammen uit West Afrika, het tegenwoordige Nigeria. Ruim 80% van de Jamaicaanse bevolking is dan ook afkomstig uit West-Afrika. Met de verovering door de Engelsen gaven de Spanjaarden 'hun' slaven de vrijheid en wapens terug. Deze in vrijheid gestelde slaven of Maroons vluchtten de bergen in en leefden daar lange tijd, tot op de dag van vandaag. Na de slavernij brachten de Britten Chinezen en Indiërs naar de plantages om het werk over te nemen. De huidige bevolking bestaat uit mensen van Afrikaanse, Arabische, Chinese, Europese en Indische afkomst. 4 à 5 procent van de totale bevolking bestaat uit de zogenaamde 'Rastafari' ;opvallende verschijningen die te herkennen zijn aan hun 'dreadlocks' (lange, in dunne vlechten gedragen haar) en wollen mutsen in de kleuren zwart, rood, geel en groen. Ze zijn zeer gelovig, sociaal en familiair en veelal vegetarisch. Jamaicanen zijn van nature erg spontane mensen. Dit kan zowel positief als negatief op je overkomen. Als toerist kun je je het beste open en vriendelijk opstellen. Vooral grappige opmerkingen worden gewaardeerd en die maken je tot een graag geziene gast op het eiland. Bedenk wel dat Jamaica een arm land is. In de ogen van de Jamaicanen ben je rijk en veel Jamaicanen willen daarom graag iets aan je verdienen. Jamaica telt circa 2,9 miljoen inwoners.

In Jamaica leven West-Afrikanen, Chinezen, Indiërs, Arabieren en Europeanen.

Aantal inwoners van Jamaica is 2.900.000

Cultuur

Een bijzondere religie op Jamaica is het Rastafari. Hun geloof is gebaseerd op de goddelijkheid van de laatste keizer van Ethiopië, die Haille Selassie werd genoemd. Zijn echte naam was Ras Tafari, oftewel Prins Tafari. De Rasta's zien zichzelf als uitverkorenen volk in ballingschap. Hun god heet 'Yah' en zal hen op een dag naar het beloofde land, Ethiopië, terugvoeren. Back to Africa. Het leven van de Rastafarians is een geweldloos protest tegen de onderdrukking. Daaruit is de belangrijkste muziekontwikkeling uit het Caribische gebied ontstaan: de reggae. Deze muziek dient als levenshulp, geeft troost en stelt sociale misstanden bloot. Er zijn twee grote Rastafari-groepen;de oudste groep, de Bobodreads, leeft in de heuvels ten oosten van Kingston. Ze komen zelden naar de stad en hebben hun haar in tulbanden gewikkeld. De tweede groep, de Twelve Tribes, trekt vooral de jongere, politiek gerichte rasta's aan. Tot deze groep behoorde Bob Marley. De kleuren van de Ethiopische vlag zijn: rood, geel en groen. Ook de kleuren van de Rasta's en de reggaemuziek. Jamaica heeft de meeste kerken per vierkante kilometer in de wereld en staat om die reden in het Guinness Book of Records. Een absolute ervaring is het bijwonen van een swingende 'gospel' kerkdienst. Jamaicanen zijn van nature spontane mensen en houden van sport. In de namiddag, als de zon wat lager staat en het wat koeler is geworden, zie je dat er overal een potje voetbal wordt gespeeld. De Jamaicanen zijn dan ook trots op hun 'Reggae Boyz', de bijnaam voor het internationale voetbalelftal dat in 1998 voor de eerste keer aan de Wereldcup deelnam. Cricket, de Britse variatie van honkbal, wordt ook op elke straathoek gespeeld. Jamaica speelt mee op het hoogste niveau en is vertegenwoordigd in het West Indies team. Ook atletiek speelt een grote rol op Jamaica. Bekende namen: Usain Bolt, Asafa Powell, Merlene Ottey, James Beckfort en Deon Hemmings. Verder zijn er regelmatig paardenraces, polowedstrijden, golftoernooien, en in het najaar diepzee-vistoernooien. Een bijzondere Jamaicaanse sport is de 'Push Cart Derby'. Met zelfgebouwde karretjes wordt er van de berg af geraced met gevaar voor eigen leven. Uit deze sport is het Jamaicaanse bobsleeteam ontstaan, bekend van de film 'Cool Runnings'. Jamaicanen worden over het algemeen niet graag gefotografeerd. Als je mensen wilt fotograferen, vraag het dan even. Sommigen vinden het goed, anderen vragen geld en sommigen weigeren. Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan een unieke ervaring en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan.

Jamaicanen zijn van nature erg spontane mensen.

  • Zij is al 10 jaar werkzaam op ons reisbureau en totaal 21 jaar ervaring in de reisbranche. Zij is woonachtig in Berkel en Rodenrijs. Als Riu / Reisspecialiste heeft zij diverse Riu Hotels op de bestemmingen bezocht en mogen ervaren. Tevens heeft zij landen binnen en buiten Europa bezocht. Haar persoonlijke favoriete bestemmingen zijn Italië, Verenigde Staten, Thailand en Zuid Afrika ! Op haar bucketlist staat nog o.a. een rondreis door Australië.

    Annemiek |Peeters

  • Kees is woonachtig in Kapellen Belgie, sinds 1977 werkzaam in de reisbranche bekent als Crazy Keessie of de Reisarchitect Heeft 103 landen bezocht en is de RIU specialist, hij heeft in 73 RIU hotels gegeten of geslapen. Zijn favoriete bestemming is Playa del Carmen in Mexico. Op zijn bucklist staat nog de Trans Siberie Expres.

    Kees Kooijmans

  • Zij is al 27 jaar werkzaam in de reisbranche, woonachtig in Papendrecht. Na 25 jaar dienstverband bij Broere/Thomas Cook Travelshop/VakantieXperts heeft zij in september 2015 het Cruise Vertrekpunt opgestart op het ss Rotterdam. Zij is onze cruisespecialiste, inmiddels niet meer op het ss Rotterdam, maar ook op de luchthaven. In de loop der jaren heeft zij verschillende cruises gemaakt met diverse rederijen. Verder is zij in diverse bestemmingen in Europa, Azië, Amerika en Australië geweest. Haar favoriete bestemmingen zijn Italië en Zuid-Afrika. Op haar bucketlist staat nog een cruise naar Alaska.

    Ingrid

 

 

Contactinformatie

U kunt ons op verschillende manieren contacten: via de telefoon, mail, whatsapp, website of maak een afspraak...
 

Telefoonnummers:

Reisbureau Travel Slide 010 2450955
Cruise Vertrekpunt 010 8209845
Whatsapp 06 40541778
Ons noodnummer  06 81090635

Emailadressen:

info@travelslide.nl
info@cruisevertrek.nl

 

U vindt ons op:

Rotterdam Airportplein 17 - 3045 AP  Rotterdam

Onze online prijzen voor Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn inclusief administratie- en parkeerkosten!

  

Openingstijden:

Zondag gesloten!
Maandag/vrijdag van: 10.00 tot 17.00 uur
(In coronatijd alleen telefonisch bereikbaar!)
Zaterdag: tijdelijk gesloten

Of maak een afspraak voor bij u aan huis.     

Meer informatie over ons en hoe te parkeren op Rotterdam The Hague Airport; lees meer

 

           

                

 

Travelslide
Cruise vertrekpunt
Onze reisgidsen
Riu vrienden club